Lista taxelor de şcolarizare de la cele mai bune facultăţi de stat

Lista taxelor de şcolarizare de la cele mai bune facultăţi de stat
Studenţii de la Chimie, de la Matematică şi cei de la Teologie Romano-Catolică din cadrul Universităţii Alexandru Ioan Cuza din Iaşi achită cea mai mică taxă anuală de şcolarizare, raportat la omologii lor din Cluj, Bucureşti şi Timişoara: 1.600 de lei. Vezi mai jos topul celor mai mici taxe de şcolarizare în 2011/2012.

Ca metodă, s-au comparat taxele anuale de şcolarizare din cele mai puternice universităţi de stat de la noi: Universitatea Bucureşti, Universitatea Babeş-Bolyai, Universitatea de Vest şi Universitatea Alexandru Ioan Cuza din Iaşi. Am analizat taxele de şcolarizare din cele 4 centre universitare menţionate mai sus, percepute pentru anul universitar 2011/2012, şi valabile pentru învăţământul la zi.

 
UNIVERSITATEA ALEXANDRU IOAN CUZA DIN IAŞI - de la 1.600 de lei

Cea mai mică taxă anuală de şcolarizare din cadrul universităţii de stat din Iaşi se ridică la 1.600 de lei şi este percepută de toate specializările din cadrul Facultăţii de Chimie, de specializările din cadrul Facultăţii de Matematică şi de Facultatea de Teologie Romano-Catolică.

Cu 1.650 de lei achiţi taxa de şcolarizare la una din specializările din cadrul Facultăţii de Istorie, din Iaşi.

1.800 de lei te costă un an de şcolarizare la Facultatea de Fizică din Iaşi.

Facultatea de Teologie Ortodoxă, Facultatea de Litere, Facultatea de Filosofie şi Ştiinţe Sociale, cu toate specializările lor, percep o taxă anuală de şcolarizare de 2.000 de lei.

Specializările de la Facultatea de Biologie, de la Psihologie şi Ştiinţele Educaţiei, precum şi cele de la Facultatea de Educaţie Fizică şi Sport de la Iaşi percep o taxă de şcolarizare care se ridică la 2.200 de lei pe an.

La Drept şi la Facultatea de Geografie şi Geologie, taxa anuală de şcolarizare ajunge la 2.800 de lei.

Cele mai mari taxe de şcolarizare la universitatea de stat din Iaşi sunt percepute de toate specializările Facultăţii de Economie şi Administrarea Afacerilor, unde un an de şcolarizare te costă 2.900 de lei.

 

UNIVERSITATEA BABEŞ-BOLYAI: de la 2.000 de lei

Cele mai mici taxe anuale de şcolarizare din cadrul UBB se ridică la 2.000 de lei şi sunt percepute de următoarele facultăţi: Fizică, Biologie şi Geologie, Facultatea de Pedagogie (din cadrul Facultăţii de Psihologie şi Ştiinţele Educaţiei), Facultatea de Teologie Ortodoxă, precum şi Facultatea de Teologie Greco-Catolică.

Următoarele poziţii în topul celor mai mici taxe de şcolarizare din cadrul UBB Cluj sunt ocupate de Facultatea de Ştiinţa şi Ingineria Mediului, Facultatea de Istorie şi Filosofie, Facultatea de Teologie Romano-Catolică, fiecare cu 2.200 de lei pe an.

Cu 2.400 de lei pe an poţi studia una din specializările din cadrul Facultăţii de Studii Europene sau la Facultatea de Psihopedagogie specială (din cadrul Facultăţii de Psihologie).

La UBB, poţi studia cu 2.500 de lei pe an la toate specializările din cadrul Facultăţii de Sociologie şi Asistenţă Socială, de asemenea, toate specializările din cadrul Facultăţii de Educaţie Fizică şi Sport, două specializări din cadrul Facultăţii de Ştiinţe Politice, Administrative şi ale Comunicării, anume Facultatea de Ştiinţe Politice şi Facultatea de Jurnalism percep o taxă anuală de şcolarizare de 2.500 de lei.

Lista continuă cu specializările din cadrul Facultăţii de Business, cu cele din cadrul Facultăţii de Ştiinţe Economice şi Gestionarea Afacerilor, specializarea Psihologie, toate specializările din cadrul Facultăţii de Geografie şi din cadrul Facultăţii de Chimie, precum şi specializarea Matematică din cadrul Facultăţii de Matematică Informatică.
 
Facultatea de Drept percepe o taxă anuală de şcolarizare de 3.600 de lei.

La una din următoarele specializări-Cinematografie, Fotografie, Media-taxa anuală de şcolarizare ajunge la 5.500 lei.

Taxa anuală de şcolarizare la Actorie şi la Regie de teatru ajunge la  4.500 lei.

Taxa de şcolarizare la Filmologie şi Teatrologie se ridică la 3.000 lei pe an.

 

UNIVERSITATEA BUCUREŞTI - de la 2.500 de lei

Facultatea de Jurnalism şi Ştiinţele Comunicării percepe cea mai mică taxă de şcolarizare din UB, relativ la anul universitar 2011-2012. Cu 2.500 de lei pe an îţi achiţi taxa de şcolarizare la una din specializările din cadrul Faculăţii de Jurnalism din UB.

3.000 de lei pe an te costă taxa de şcolarizare la Facultatea de Fizică din cadrul UB sau la una din specializările din cadrul Academiei de Studii Economice.

Toate celelalte facultăţi din cadrul UB au fixat taxa anuală de şcolarizare la 3.100 de lei.

 

UNIVERSITATEA DE VEST - de la 2.500 de lei

Tot la 2.500 de lei pe an se ridică şi cea mai mică taxă de şcolarizare percepută de Universitatea de Vest pentru anul universitar 2011-2012.

Facultăţile din cadrul UVT care te taxează cu 2.500 de lei pentru un an de şcolarizare sunt următoarele: Matematică şi Informatică, Facultatea de Fizică, Facultatea de Chimie, Biologie, Geografie, Facultatea de Litere, Istorie, Teologie, Facultatea de Sociologie şi Pshilogie, Facultatea de Drept şi Ştiinţe Administrative, Facultatea de Economie şi Administrarea Afacerilor, Facultatea de Educaţie Fizică şi Sport.

Următoarea poziţie în clasamentul celor mai mici taxe percepute de UVT este ocupată de Facultatea de Arte şi Design, unde un an de şcolarizare te costă 3.000 de lei.

Două specializări din cadrul Facultăţii de Muzică au cele mai mari taxe de şcolarizare din cadrul Universităţii de Vest. Astfel că, Artele spectacolului şi Interpretare muzicală percep studenţilor anual 10.000 de lei.

Şi secţia de Pedagogie muzicală din cadrul aceleiaşi facultăţi are o taxă de şcolarizare ridicată. Un an de şcolarizare la această secţie te costă 6.000 de lei.

 

Money.ro

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Foc într-un apartament din municipiul Botoșani, vecinii au chemat urgent pompierii! (Foto)

Duminică, 19 Mai 2024
518

Mai multe bunuri din bucătăria unui apartament, situat la etajul III, au fost cuprinse de flăcări. Când s-a produs evenimentul de pe strada Vârnav, proprietarii nu erau acasă. Vecinii...

Valeriu Iftime: Cu atâtea exemple demne de urmat, sunt sigur că vom reuși să realizăm o dezvoltare reală și la Botoșani! (Video)

Duminică, 19 Mai 2024
55

Domnul Bolojan, timp de ani de zile, a oferit Oradiei și județului Bihor un model de administrație publică, eficiență și investiții durabile. În scurta mea vizită în județul Biho...

Sucevean condamnat pentru distrugere, încarcerat în Penitenciarul Botoșani!

Duminică, 19 Mai 2024
62

În cursul zilei de sâmbătă, 18.05.2024, polițiștii Secției 5 Poliție Rurală Dărmănești în timp ce patrulau pe raza satului Călinești, comuna Dărmănești din Suceava, &i...