Liliana Mincă părăseşte UNPR pentru PSD

Liliana Mincă părăseşte UNPR pentru PSD
Deputat ales în Colegiul 3 Săveni, Liliana Mincă a anunţat miercuri că, alături de alţi cinci colegi parlamentari din UNPR, se alătură grupului PSD din Camera Deputaţilor.

Şi asta deoarece, spune parlamentarul de Botoşani, are nevoie de un partid puternic, pentru a-i susţine proiectele.

"S-a întâmplat că UNPR nu a votat un proiect de suflet, depus încă din 2014, nu de acum, în an electoral, ce viza majorarea alocaţiei copiilor la nivelul mediu al Uniunii Europene, şi anume 700 de lei. De această majorare ar fi beneficiat peste 3,5 milioane de copii din ţară. Am făcut acest proiect alături de colegii mei tocmai la solicitarea alegătorilor din Colegiul pe care îl reprezint deoarece sunt multe familii care nu au nici măcar încălţări pentru copii, chiar mâncare. Am fost dezamăgită de colegii din UNPR, dar şi de cei din PNL, care au votat împotriva proiectului, deşi eu am votat dublarea alocaţiei de stat pentru copii de la 42 de lei la 84 de lei, proiectul PNL", susţine Liliana Mincă.

Întrebată dacă nu se teme că alegătorii îi vor atrage atenţia asupra schimbării frecvente a partidului, deputatul a negat.

"Nu mă tem de nimic, de ce să mă tem? Eu am avut o relaţie foarte bună cu PSD-ul, făceam cu toţii parte din grupul PSD- UNPR, am criticat întotdeauna PNL-ul, pentru că e de fapt PDL, şi nu am niciun fel de treabă. PP-DD-ul a fuzionat cu UNPR-ul şi nu eu am decis lucrul acesta. NU am de ce să mă tem atâta timp cât eu mi-am dus la îndeplinire toate promisiunile făcute celor care m-au votat. Nu au fost mulţi dar eu sunt prezentă aici, la Parlament, şi ori de câte ori am posibilitatea, merg la cei care m-au votat", afirmă Liliana Mincă.

Parlamentarul a intrat în politică, fiind înscrisă în PC. În 2011 a intrat în UNPR, dar la alegerile parlamentare din 2014 a candidat pe listele PP-DD. A urmat însă, în noiembrie 2014, excluderea din PP-DD, decizie revocată ulterior, iar în vara lui 2015, a avut loc fuziunea între UNPR şi PP-DD, ocazie cu care Liliana Mincă revenea "sub comanda generalului", după cum spunea. De acum însă Liliana Mincă va face parte din PSD, alături de Ștefan Dalcă, Adrian Diaconu, Liviu Codirlă, Tudor Ciuhodaru şi Ion Pârgaru.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Foc într-un apartament din municipiul Botoșani, vecinii au chemat urgent pompierii! (Foto)

Duminică, 19 Mai 2024
605

Mai multe bunuri din bucătăria unui apartament, situat la etajul III, au fost cuprinse de flăcări. Când s-a produs evenimentul de pe strada Vârnav, proprietarii nu erau acasă. Vecinii...

Valeriu Iftime: Cu atâtea exemple demne de urmat, sunt sigur că vom reuși să realizăm o dezvoltare reală și la Botoșani! (Video)

Duminică, 19 Mai 2024
81

Domnul Bolojan, timp de ani de zile, a oferit Oradiei și județului Bihor un model de administrație publică, eficiență și investiții durabile. În scurta mea vizită în județul Biho...

Sucevean condamnat pentru distrugere, încarcerat în Penitenciarul Botoșani!

Duminică, 19 Mai 2024
83

În cursul zilei de sâmbătă, 18.05.2024, polițiștii Secției 5 Poliție Rurală Dărmănești în timp ce patrulau pe raza satului Călinești, comuna Dărmănești din Suceava, &i...