Legi de circulatie ciudate

Legi de circulatie ciudate
Toti soferii cunosc regulile generale de circulatie. In unele tari, insa, ele sunt mult mai ciudate decat ne-am astepta. Americanii, de exemplu, au adaugat la regulile de baza unele care se aplica doar la ei.

In Kansas, de exemplu, soferii nu au voie sa produca zgomot de scartait cu rotile, informeaza CNBC. Amenda este de 500 de dolari sau chiar inchisoare de 30 de zile.

In Eureka, California, nu ai voie sa dormi pe strada sau pe vreo alee. De fapt, somnul in spatiile publice este interzis. Amenda este de 1.000 de dolari sau chiar sase luni de inchisoare.

Cei care nu isi curata prea des masina trebuie sa stie ca in Hilton Head, Carolina de Sud, nu ai voie sa tii gunoi in masina. Amenda este de 500 de dolari sau 30 de zile de inchisoare.

In Rockville, Maryland, orice sofer care foloseste un limbaj neadecvat va fi amendat cu 2.000 de dolari. Oamenii nu trebuie sa ii deranjeze prin cuvintele lor pe ceilalti trecatori de pe strada. Cel vinovat poate sta in inchisoare trei luni.

In Sag Harbour, New York, soferii nu au voie sa se dezbrace in masina. De asemenea, oamenii nu au voie sa se dezbrace nici pe strada sau intr-un loc public, chiar daca locatia este aproape de o plaja. Amenda este de 100 de dolari sau chiar de trei luni inchisoare.

In Canton, Ohio, nu ai voie sa iesi cu rolele la plimbare pe drumurile publice. Nici skateboardurile nu sunt scutite de la aceasta prevedere. Amenda este de 1.000 de dolari sau de sase saptamani de inchisoare.

O alta predevere ciudata este aceea conform careia soferii nu au voie sa tina deschise usile masinii mai mult decat pentru a cobori din vehicul. Se intampla in Oregon, iar amenda este de doar 90 de dolari. (ziare.com)
 

 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Cu lumânări aprinse în mâini, la slujba Înmormântării lui Hristos. Bisericile din Botoșani au fost pline în Vinerea Mare! (Foto, Video)

Vineri, 3 Mai 2024
328

Cu lumânări în mâini, ”dar cu inima aprinsă de dragoste”, cu chip smerit și cu decența cuvenită, credincioșii au asistat la una dintre cele mai tulburătoare moment...

Incendiu violent pornit de la scânteia unui flex! (Foto, Video)

Vineri, 3 Mai 2024
466

Un incendiu violent s-a produs, vineri după-amiază, într-o gospodărie din localitatea Plopenii Mici.Proprietarul tăia, cu ajutorul unui flex, o bucată de tablă, iar scânteile au ...

Plouă de Paşte în jumătate de ţară, e cald în cealaltă jumătate. Prognoza meteo de la ANM

Vineri, 3 Mai 2024
592

"Este posibil ca în ziua de duminică, de Paşte, mai ales în jumătatea estică a țării, să avem o vreme frumoasă, exceptând partea de vest, acolo unde este posibil la nive...