Legea privind majorarea la 22 de lei a alocaţiei zilnice de hrană intră în vigoare

Legea privind majorarea la 22 de lei a alocaţiei zilnice de hrană intră în vigoare

Joi a intrat în vigoare legea privind majorarea la 22 de lei a alocaţiei zilnice de hrană pentru mai multe categorii de populaţie defavorizate.

Noua alocaţie urmează să fie disponibilă începând cu 1 iunie, dată de la care se modifică şi suma pentru hrana pacienţilor internaţi în unităţile medicale de stat. 

De majorarea alocaţiei de hrană de la 11 la 22 lei, beneficiază copiii care apelează la serviciile publice de zi, dar şi mamele găzduite în centrele maternale. Furnizorii de servicii sociale sunt obligaţi de astăzi să asigure acestor persoane, suplimentar faţă de ajutorul acordat până acum pentru îmbrăcăminte, încălţăminte, ori materiale sanitare, şi bani pentru acoperirea cheltuielilor de întreţinere, respectiv, încălzire, apă caldă, energie.

Cel puţin 22 lei pentru hrană sunt prevăzuţi, de asemenea, pentru adulţii din unităţile de protecţie socială, inclusiv din cele destinate vârstnicilor. Iar de la 1 iunie, aceeaşi sumă va fi alocată pentru cele trei mese oferite zilnic pacienţilor internaţi în spitale. În luna iunie, intră în vigoare şi alte măsuri din pachetul de sprijin stabilit de Guvern, astfel, angajaţii din agricultură şi industria alimentară vor primi cel puţin 3.000 lei brut pe lună, conform Rador.

Angajatorii din mediul privat care măresc salariul minim cu 200 lei vor fi scutiţi de taxe şi impozite, iar persoanele vulnerabile aflate în risc de sărăcie extremă vor primi vouchere în valoare de 250 lei, strict pentru cumpărarea alimentelor de bază sau a unor mese calde.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Prefectul, apel în ședință pentru siguranța elevilor: „Observ că s-au făcut progrese...” (video)

astăzi, 09:40

O astfel de situație, a cazurilor de violență în școli, a fost punctată și de către șeful Inspectoratului de Poliție Județean (IPJ) din Botoșani, comisar șef de poliție Costîn...

Microbuz cu ucraineni răsturnat pe DN 17. Cinci persoane transportate la spital!

astăzi, 09:14
111

Potrivit purtătorului de cuvânt al ISU Suceava, maior Alin Găleată, un microbuz s-a răsturnat, vineri dimineața, pe raza localității Prisaca Dornei. În microbuz se aflau șase perso...

Telemedicină pentru Unitățile de Primiri Urgențe din Botoșani și Dorohoi!

astăzi, 08:58
43

Unitatea de Primiri Urgențe a Spitalului Județean „Mavromati”, Compartimentul de Primiri Urgențe de la Secția de Pediatrie și Compartimentul de Urgențe din cadrul Spitalului Municipa...