Laptele si cornul, rechizitele si bursele contribuie la scaderea ratei abandonului scolar!

Laptele si cornul, rechizitele si bursele contribuie la scaderea ratei abandonului scolar!

HORIA NEGRESCU

La nivelul judetului Botosani, peste 250 de copii au abandonat scoala, in cursul anului 2008-2009, cei mai multi provenind din randul scolilor de arte si meserii!

Informatiile au fost furnizate de reprezentantii ISJ, inspectorul general adjunct Horia Negrescu mentionand ca in anul scolar 2008-2009 s-au inregistrat 253 de cazuri de abandon in judetul Botosani.

Numai in randul scolilor de arte si meserii, rata abandonului scolar a ajuns la un procent de 33,6% din numarul total de elevi care au renuntat la cursuri.

"Mare este procentul si la clasele V-VIII, in raport cu numarul total de elevi care au abandonat scoala, si anume 0,45%. In invatamantul primar, procentul este de 0,15%, ceea ce inseamna ca un elev din 600 renunta la scoala. La liceu, procentul inregistrat este de 0,27%", a precizat Horia Negrescu.

La nivel national, rata abandonului mediu este de 1,9%, in scadere si datorita acordarii de burse, rechizite scolare. Un alt motiv al scaderii ratei abandonului scolar pare sa fie si programul Lapte si Corn, care tine copiii saraci in bancile scolii.     

 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

O nouă lege destinată părinților singuri a fost adoptată de Camera Deputaților. Ce beneficii aduce!

astăzi, 17:05
39

Proiectul de lege care propune eliminarea obligației părinților singuri de a lucra în ture de noapte și precizează că aceștia pot lucra doar dacă își doresc a fost votat favorabil...

Carne de miel vândută direct de pe bancheta din spate a mașinii, la Botoșani. Polițiștii au aplicat amenzi!

astăzi, 15:34
83

În dimineața zilei de 1 mai, polițiștii locali din cadrul Serviciului Activitate Comercială și Cameră de Corpuri Delicte, pe durata îndeplinirii atribuțiilor de serviciu, în P...

Bărbat reținut de polițiști, nu a putut sta departe de soție în baza ordinului emis de organele legii!

astăzi, 14:47
135

La data de 1 mai 2024, polițiștii din cadrul Secției de Poliție Rurală nr. 1 Botoșani au emis ordonanță de reținere pentru 24 de ore pe numele unui bărbat de 51 de ani, din comuna Bălușeni...