Comunicat de presă - Spitalul de Pneumoftiziologie Botoșani

Comunicat de presă - Spitalul de Pneumoftiziologie Botoșani

Comunicat de presă
Finalizarea proiectului cu titlul :“Creșterea capacității de răspuns adecvat în serviciile medicale oferite pacienților, confirmați cu virusul Sars Cov2, în cadrul Spitalului de Pneumoftiziologie Botoșani, prin dotarea cu echipamente și aparatură medicală”, Cod SMIS 140266, finanțat prin Programul Operațional Infrastructură Mare 2014-2020

Spitalul de Pneumoftiziologie Botoșani, cu sediul în Botoșani, Str.Trandafirilor, Nr.24, Loc. Botoșani, Jud.Botoșani, finalizează proiectul “Creșterea capacității de răspuns adecvat în serviciile medicale oferite pacienților confirmați cu virusul Sars Cov2, în cadrul Spitalului de Pneumoftiziologie Botoșani”, Cod SMIS 140266 , finanțat prin Programul Operațional Infrastructură Mare 2014-2020, Axa Prioritară 9 Protejarea sănătății populației în contextul pandemiei cauzate de COVID-19, obiectiv Specific 9.1 Consolidarea capacității de gestionare a crizei sanitare COVID-19.

Contractul de finanțare a fost încheiat cu Ministerul Investițiilor și Proiectelor Europene , în calitate de Autoritate de Management pentru Programul Operațional Infrastructură Mare .
Valoarea totală a Contractului de Finanțare este de 3.804.284,76 lei, din care valoare totala eligibilă 3.797.410,56 lei și valoare totală neeligibilă 6.874,20 lei.

Perioada de finalizare a proiectului este până la data de 30 Iunie 2022 .

Obiectivul general al proiectului îl reprezintă dotarea cu aparatură medicală specifică  Spitalului de Pneumoftiziologie Botoșani în vederea consolidării capacității de reacție la criza de sănătate publică cauzată de răspândirea virusului SARS-CoV-2.

Obiectivul general și scopul proiectului au fost realizate prin intermediul următoarelor obiective specifice ale proiectului :
1.Dotarea cu aparatură medicală modernă a Spitalului de Pneumoftiziologie Botoșani, respectiv achiziția unui număr de 12 echipamente medicale cu rol în diagnosticare, tratament și îngrijire a pacientului suspect/ infectat cu virusul  SARS-CoV-2

2.Creșterea capacității de diagnosticare a infecției SARS-CoV-2 la pacientul suspect

3.Creșterea capacității de îngrijire a pacientului SARS-CoV-2 confirm

4.Creșterea capacității de monitorizare a evoluției pacientului vindecat

5.Îngrijirea pacientului confirmat SARS-CoV-2 şi cu alte comorbidități

Rezultate finale în urma implementării proiectului :
1.Unități sanitare publice dotate pentru consolidarea capacității de gestionare a crizei sanitare COVID-19,  Nr unități: 1.
Rezultatul a fost atins prin achiziționarea de aparatură medicală specifică, în vederea consolidării capacității de reacție la criza sanitară cauzată de răspândirea virusului Sars Cov2.

2.Creșterea capacității de diagnosticare a infecției SARS-CoV-2 la pacientul suspect
Rezultatul contribuie la identificarea mai rapidă, cu un înalt grad de precizie a cazurilor pozitive din rândul pacienților suspecți.

3.Creșterea capacității de îngrijire a pacientului SARS-CoV-2 confirmat
Rezultatul a fost atins prin asigurarea unei capacități sporite de îngrijire pentru pacienții confirmați ca fiind infectați cu virusul Sars Cov2, atât în formele incipiente de manifestare ale infectării, cât și în formele care necesită o intervenție cu caracter urgent.

4.Creșterea capacității de monitorizare a evoluției pacientului vindecat
Rezultatul a fost atins prin observarea și înregistrarea regulată a evoluției pacientului vindecat, respectiv a  urmărilor maladiei asupra stării generale de sănătate a pacientului.

5.Îngrijirea pacientului confirmat SARS-CoV-2şi cu alte comorbidități
Rezultatul contribuie la creșterea calității îngrijirii pacientului confirmat cu SARS-CoV-2, care prezintă și alte comorbidități, în special afecțiuni pulmonare prealabile.

Proiect cofinanțat din Fondul European de Dezvoltare Regională prin Programul Operațional Infrastructură Mare 2014-2020

 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Arbitri și observatori botoșăneni prezenți la turneul de fotbal in memoriam Gheorghe Ștefanovici

Luni, 4 Iulie 2022
70

Arbitrii suceveni l-au comemorat duminică pe fostul lor coleg Gheorghe Ștefanovici, în cadrul celei de-a XI-a ediții a memorialului care-i poartă numele. Ca de obicei, capul de afiș al acț...

Bărbat condamnat și încarcerat în Botoșani pentru tentativă de viol

Luni, 4 Iulie 2022
183

Un tânăr în vârstă de 33 de ani, din Gura Humorului, a ajuns, vineri seară, la Penitenciarul Botoșani, având de executat o pedeapsă de 2 ani și 6 luni de închisoare...

Botoșănean implicat într-un accident soldat cu trei victime, în apropiere de Vatra Dornei

Luni, 4 Iulie 2022
269

Trei oameni au fost răniți după un accident rutier petrecut sâmbătă după-amiază pe DN 17, în condiții de ploaie torențială, în zona limitei dintre județele Suceava și Bis...