La Botoșani mai există doar o singură agenție de plasare a forței de muncă în străinătate

La Botoșani mai există doar o singură agenție de plasare a forței de muncă în străinătate

La Botoșani mai există doar o singură agenție de plasare a forței de muncă în străinătate care se mai ocupă cu această activitate. Concluzia a fost trasă de specialiștii din cadrul Inspectoratului Teritorial de Muncă de la Botoșani.

De la începutul acestui an ITM Botoșani a desfășurat o acţiune continuă de informare și conştientizare a cetățenilor români aflați în căutarea unui loc de muncă în străinătate, cu privire la riscurile la care se pot expune prin necunoașterea prevederilor legale și de cunoaștere a instrumentelor de lucru ale Inspecției Muncii în domeniu.

Pentru preîntâmpinarea unor abuzuri din partea agenților de plasare a forţei de muncă, în primul semestru al anului 2020 au fost efectuate controale la agenții de plasare a forței de muncă existenți pe raza județului Botoșani.

“Au fost identificați și controlați un număr de 11 angajatori care au codul CAEN principal 7810, constatându-se că doar unul dintre aceştia mai prestează activitate ca agent de plasare a forţei de muncă în străinătate.

Conform situaţiilor raportate de acesta, în primul semestru al anului s-au încheiat contracte de mediere cu 9 persoane. Numărul persoanelor angajate în străinătate în urma medierii a fost 9, dintre care 9 femei, ocupând posturi de asistenţi personali / îngrijitori bătrâni la domiciliu, în Belgia”, a explicat ITM Botoșani.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Sucevean sancționat la Botoșani cu 2.000 de lei și material lemnos confiscat!

astăzi, 11:08
15

În cursul zilei de joi,18 aprilie 2024, polițiștii din cadrul Poliției Municipiului Botoșani – Biroul Rutier au  oprit pentru control, pe drumul public din comuna Tudora, o autout...

Campanie antidrog a specialiștilor CPECA în mai multe școli din județul Botoșani, ce informații au primit elevii! (Foto)

astăzi, 10:05
28

Săptămâna aceasta, specialiștii Centrului de Prevenire, Evaluare și Consiliere Antidrog (CPECA) Botoșani din cadrul Agenției Naționale Antidrog au desfășurat, la Colegiului Național ,,...

Atenție la condițiile de trafic! Cod galben de ceață în mai multe localități din Botoșani!

astăzi, 09:21
55

Meteorologii au emis un Cod galben de ceață pentru localitățile: Dorohoi, Hudești, Coțușca, Suharău, Havârna, Vorniceni, Rădăuți-Prut, Ibănești, Șendriceni, Cristinești, Avrămeni...