La Botoșani mai există doar o singură agenție de plasare a forței de muncă în străinătate

La Botoșani mai există doar o singură agenție de plasare a forței de muncă în străinătate

La Botoșani mai există doar o singură agenție de plasare a forței de muncă în străinătate care se mai ocupă cu această activitate. Concluzia a fost trasă de specialiștii din cadrul Inspectoratului Teritorial de Muncă de la Botoșani.

De la începutul acestui an ITM Botoșani a desfășurat o acţiune continuă de informare și conştientizare a cetățenilor români aflați în căutarea unui loc de muncă în străinătate, cu privire la riscurile la care se pot expune prin necunoașterea prevederilor legale și de cunoaștere a instrumentelor de lucru ale Inspecției Muncii în domeniu.

Pentru preîntâmpinarea unor abuzuri din partea agenților de plasare a forţei de muncă, în primul semestru al anului 2020 au fost efectuate controale la agenții de plasare a forței de muncă existenți pe raza județului Botoșani.

“Au fost identificați și controlați un număr de 11 angajatori care au codul CAEN principal 7810, constatându-se că doar unul dintre aceştia mai prestează activitate ca agent de plasare a forţei de muncă în străinătate.

Conform situaţiilor raportate de acesta, în primul semestru al anului s-au încheiat contracte de mediere cu 9 persoane. Numărul persoanelor angajate în străinătate în urma medierii a fost 9, dintre care 9 femei, ocupând posturi de asistenţi personali / îngrijitori bătrâni la domiciliu, în Belgia”, a explicat ITM Botoșani.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Câte clase trebuie să ai ca să poți conduce o mașină, ce spune legea!

Vineri, 26 Iulie 2024
750

Prin urmare, toți cursanții trebuie să citească și să rețină prevederile din legea circulației. Iar la finalul pregătirii, susțin un examen teoretic, în cadrul căruia răspund la &ic...

Șoferi din Suceava, prinși pe drumurile din Botoșani cu lemne transportate ilegal!

Vineri, 26 Iulie 2024
70

În urma verificărilor efectuate, s-a stabilit faptul că acesta nu deține documente legale pentru cantitatea de 1,5 metri cubi material lemnos transportată, motiv pentru care a fost sancțion...

Invitatul de la Știri cu Gelu Graur: ”Cea mai frumoasă perioadă din an este atunci când sunt pe două roți, împreună cu soția mea!”

Vineri, 26 Iulie 2024
295

Pasiune, adrenalină, călătorii rapide, dar și riscuri în trafic, deseori teribilism și, din păcate, uneori tragedii. În Botoșani, în fiecare lună, zeci de persoane obțin per...