La Botosani: Cainii mor, politicienii se harjonesc!

La Botosani: Cainii mor, politicienii se harjonesc!
O problema extrem de grava cu care se confrunta municipiul Botosani risca sa fie dusa in derizoriu de atitudinea politicienilor care se intrec in "subtilitati" electorale, transmitandu-si prin intermediul presei "scrisorele" cat mai buclucase ce se doresc a fi dovezi ale colaborarii si implicarii in scopul bunei intelegeri "neelectorale".

Ciclul epistolar este deschis de catre medicul Gabriel Oprisanu, viitor posibil candidat la Primaria Botosani, care, apeland la un limbaj extrem de binevoitor, ii propune primarului Catalin Flutur o solutie care ar rezolva definitiv problema cainilor comunitari: fiecare voluntar scutit de taxe si impozite sa ia in ingrijire cate un catelus abandonat!

Iata scrisoarea deschisa adresata primarului Catalin Flutur:

"Stimate Domnule Primar,
Vă scriu în legătură cu situaţia critică a câinilor comunitari din padocurile municipalităţii, care, pentru a doua oară, atrag atenţia presei naţionale şi internaţionale într-un mod care nu face cinste oraşului nostru.

Sunt conştient că vă e greu să priviţi această scrisoare în afara confruntării electorale pe care o vom purta în calitate de candidaţi pentru Primăria Municipiului Botoşani. Vă propun totuşi, cu sinceritate şi cu respect pentru funcţia pe care o deţineţi, să încercăm ca măcar de această dată să facem abstracţie de paradigma electorală în care ne aflăm şi să adoptăm o atitudine constructivă pentru concetăţenii noştri.

Admit faptul că, din perspectiva restângerilor bugetare din această perioadă de criză economică, întreţinerea câinilor comunitari reprezintă o povară financiară şi logistică pentru Primăria Botoşani. Suntem cu toţii conştienţi că hrana şi îngrijirea acestor animale costă bani, care ar fi foarte utili în alte sectoare din administraţia locală. Şi nu voi face aici referiri la modul în care consideraţi dumneavoastră oportun să alocaţi resursele financiare în municipiul nostru.

(...)

În acest sens, în afara oricăror conotaţii electorale, vă propun să luaţi în considerare propunerea pe care am făcut-o cu câteva săptămâni în urmă de a înainta Consiliului Local un proiect de hotărâre care să dispună ca fiecare voluntar scutit de taxe locale să ia în îngrijire un câine comunitar. Cum spuneam şi atunci, este o variantă avantajoasă pentru toate părţile: Primăria e degrevată de cheltuielile pentru cel puţin 106 câini comunitari, corespunzător numărului de voluntari înregistraţi în prezent. De cealaltă parte, voluntarii vor beneficia în continuare, de scutirea de la plata taxelor locale şi vor câştiga un prieten credincios pe toată durata de valabilitate a contractului de voluntariat. Şi sunt convins că sunt foarte mulţi botoşăneni care ar fi de acord să adopte un câine comunitar în schimbul scutiri de la plata taxelor locale.

Ar fi deci suficient să adoptaţi acest proiect de hotărâre şi să deschideţi lista de voluntari pentru toţi botoşănenii care ar fi interesaţi de un astfel de contract. Am convingerea că în calitate de Primar al Municipiului Botoşani şi de Preşedinte al Organizaţiei PDL din judeţul nostru dispuneţi de toate pârghiile politice şi administrative pentru a susţine un astfel de proiect.

Vă asigur de tot sprijinul pe care vi-l pot oferi pentru concretizarea acestei propuneri şi cred că putem demonstra concetăţenilor noşti că suntem oameni responsabili care pot renunţa, măcar temporar, la mizele politice şi electorale, dacă astfel putem servi mai bine un interes general al comunităţii din care facem parte. 

Cu deosebit respect,
Gabriel Oprişanu
Candidat USL pentru Primăria Municipiului Botoşani"



Replica a venit, dar nu de la primarul Catalin Flutur, ci de la secundul acestuia, Florin Ghiorghita, care se arata, la randul sau, plin de solicitudine fata de propunerea social-democratului viitor posibil primar, insa, tot spre binele patrupedelor, edilul crede ca macar 20 de caini ar putea sa fie scutiti de apartamentele mici ale voluntarilor, daca medicul Gabriel Oprisanu ar accepta sa ii gazduiasca in "generoasa lui vila". Mai mult, cainii ar putea fi hraniti cu "resturile" de la Spitalul de Psihiatrie, unde Gabriel Oprisanu este sef.

"Stimate Domnule Oprişanu

Ca urmare a iniţiativei dumneavoastră de a da spre adopţie şi îngrijire câte un câine din padocul Primăriei voluntarilor scutiţi la plata taxelor şi impozitelor locale, "nepolitic vorbind", doresc să vă aduc la cunoştinţă următoarele:

Legislaţia în vigoare nu prevede scutirea de la plata taxelor şi impozitelor locale pentru situaţiile de adopţii canine – lucru pe care un candidat la conducerea oraşului ar trebui să-l cunoască.

Voluntarii din cadrul Serviciului Voluntariat şi Situaţii de Urgenţă au îndatoriri bine stabilite, între care primează salvarea vieţii oamenilor. Majoritatea dintre aceştia sunt din familii cu venituri modeste care locuiesc fie în garsoniere, fie în apartamente cu două camere, împreună cu 2, 3 până la 5 copii, neputându-şi permite să mai întreţină şi un câine.

Pentru a oferi totuşi o soluţie problemei semnalate în scrisoare, suntem gata de a vă oferi posibilitatea, începând cu data de 05 septembrie a.c., de a caza şi îngriji (ca simplu cetăţean) în spaţiul generos din curtea vilei dumneavoastră cel puţin 20 de câini de la padocul Primăriei.

Şi având în vedere că spaţiul chiar vă permite, având în vedere de asemenea potenţa financiară, generozitatea şi bunătatea de care aţi dat dovadă în nenumărate situaţii, numărul câinilor din padoc pe care i-aţi putea primi în îngrijire ar putea fi chiar şi mai mare. Mai ales că pentru hrana lor aţi putea folosi "resturile" de mâncare de la Spitalul de Psihiatrie. Măcar câinii o vor putea duce bine din acest punct de vedere.

În cazul în care sunteţi de acord cu varianta propusă de noi pentru a da posibilitatea unei vieţi mai bune câinilor de a căror soartă sunteţi atât de preocupat, vă rugăm să ne comunicaţi cu cine să luăm legătura acasă la dumneavoastră în data de 5 septembrie pentru a vă putea aduce patrupedele.

Cu respect,
Florin Ioan Ghiorghiţă"


  
Orice alte comentarii sunt de prisos! 

 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Bogdan Andone răsuflă ușurat după FC Botoșani – CS Mioveni 1-0: „Băieții merită felicitări pentru că au luptat, au crezut!”

Vineri, 17 Mai 2024
287

Bogdan Andone a avut un discurs exuberant după ce FC Botoșani a învins-o pe CS Mioveni, 1-0, în turul barajului pentru menținerea/promovarea în Superliga.Unicul gol al partide...

FC Botoșani - CS Mioveni 1-0! Victorie uriașă pe Municipal. Sperăm la salvare! (foto, video)

Vineri, 17 Mai 2024
335

FC Botoșani a obținut o victorie mare, în disputa cu CS Mioveni. Elevii lui Bogdan Andone au câștigat cu 1-0 manșa tur a barajului de menținere în Liga 1, după un meci în...

50 de tone de deșeuri arse într-un incendiu într-o localitate din Botoșani, pădure la un pas să fie cuprinsă de flăcări!

Vineri, 17 Mai 2024
275

Aproximativ 50 de tone de deșeuri plastice, menajere și vegetale au ars, în această după-amiază, în localitatea Baranca din comuna Hudești. Puțin a lipsit ca flăcările să nu cupr...