Judeţul Botoşani, prins într-un proiect privind situaţiile de urgenţă

Prezent la începutul acestei săptămâni la Iaşi, ministrul Dezvoltării, Sevil Shhaideh, a declarat că prioritatea sa numărul 1, încă de la preluarea mandatului, sunt fondurile europene și programele de dezvoltare. 

„Și pe programele europene am avansat. De la începutul anului și până astăzi, în mai puțin de trei luni de mandat, am lansat în consultare 5 ghiduri specifice pe POR și 4 apeluri de proiecte, am făcut o modificare la ghidul general și mai avem în pregătire alte lansări. Ținta este ca în acest an să deschidem apeluri de proiecte pe toate axele programelor operaționale. Indiferent de stadiul în care am preluat domeniul, avansăm cât de rapid se poate cu programele europene pe care le gestionăm în calitate de autoritate de management”, a declarat Sevil Shhaideh.

O altă noutate pe zona de fonduri europene o reprezintă aprobarea, de către Comisia Europeană (CE), a primului sumar de proiect mare de infrastructura finanțat prin Programul Operațional România – Ucraina 2014 -2020. Este vorba despre un proiect destinat să ducă la o mai mare siguranță a populației și a nivelului de securitate transfrontalieră, prin îmbunătățirea instruirii comune și a acțiunilor de cooperare în managementul situațiilor de urgență.

Proiectul are un buget de 7,3 milioane euro și va fi derulat în județele Suceava, Maramureș, Satu Mare, Botoșani, Tulcea din România și oblasturile Cernăuți și Ivano-Frankivsk din Ucraina, în parteneriat. Inspectoratul General pentru Situații de Urgență are calitatea de lider de proiect, iar parteneri sunt Inspectoratul General de Aviație al Ministerului Afacerilor Interne, Inspectoratul General al Jandarmeriei, Inspectoratul pentru Situații de Urgență “Bucovina” al județului Suceava (din România), Departamentul de Stat al Serviciilor de Urgență în Oblastul Cernăuți și Departamentul de Stat al Serviciilor de Urgență în Oblastul Ivano-Frankivsk (din Ucraina).

În următoarea perioadă, liderul și partenerii săi vor dezvolta cererea de finanțare, respectiv documentele tehnice aferente etapei a doua. Până la sfârșitul anului 2017, documentația integrală va fi transmisă CE spre aprobare, urmând ca implementarea proiectului să fie demarată în prima parte a anului 2018.

 

 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Zonele frecventate de tineri în atenția polițiștilor: Acțiune pentru siguranța cetățenilor din Botoșani! (Foto)

astăzi, 10:55

Polițiștii de imigrări din Botoșani, împreună cu colegii lor din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Botoșani și jandarmi din cadrul Inspectoratului Județean de Jandarmi Botoșa...

La mulți ani, Ana Maria Dragut! Sportiva din Darabani care a făcut performanță în handbal!

astăzi, 10:16

Născută pe 24 februarie 1990, în Darabani, Ana Maria Dragut nu a uitat niciodată de unde a plecat, nici că a deprins pasiunea pentru handbal de la Valentin Dascălu, profesorul din localitat...

Case în pericol din cauza unor coșuri de necurățate de funingine. Pompierii atrag atenția!

astăzi, 10:04

Duminică după-amiază, alte două familii din localitățile Frumușica și Cervicești au fost la un pas să rămână fără acoperiș deasupra capului din cauza unor astfel de evenimente. ...