Potrivit Comisiei de Supraveghere a Asigurarilor, cele mai scazute grade de cuprindere in asigurarea locuintelor se inregistreaza in judetele Vaslui (21%), Gorj si Maramures (fiecare cu 29,3%), precum si Botosani (29,5%).
La polul opus, 64% din locuintele din municipiul Bucuresti erau asigurate la sfarsitul lunii iunie, fie prin asigurări facultative, fie prin polite obligatorii de asigurare emise în temeiul Legii nr.260/2008.
Pe următoarele două locuri se situează judetul Constanta, cu 53,1% dintre locuinte asigurate, si judetul Timis, cu un grad de cuprindere în asigurare de 51,4%.
La nivel national, numărul locuintelor asigurate era de 3.377.026, din care 2.793.628 prin asigurări facultative si 583.398 prin asigurări obligatorii, ceea ce înseamnă un grad total de cuprindere în asigurare a fondului locativ al României de 40,3%.
În luna iulie, vânzările de polite obligatorii emise de PAID au continuat să crească, si chiar într-un ritm considerabil. Cel mai probabil acelasi lucru s-a întâmplat si cu asigurările facultative, drept pentru care estimez că, în prezent, avem un grad total de cuprindere în asigurare în jur de 45%. Procentul este dublu fată de cel înregistrat înainte de implementarea Legii nr.260/2008, a cărei necesitate am sustinut-o întotdeauna, astfel că este evident faptul că introducerea obligativitătii asigurării a impulsionat si asigurările facultative. Am convingerea că trendul de crestere va continua, astfel încât tot mai multi oameni să fie protejati prin asigurare, a declarat Angela Toncescu, presedintele Comisiei de Supraveghere a Asigurarilor.
La nivelul judetului Botosani exista incheiate un numar de 49.960 de polite de asigurare facultativa si obligatorie, cele mai multe, peste 43.000 fiind asigurari facultative.