Jucatorii nationalei de hochei a Romaniei, premiati pentru ca au cantat imnul Ungariei

"Prin gestul lor de a-si asuma public identitatea, au aratat un exemplu de urmat tuturor secuilor si au obtinut merite deosebite in lupta pentru autonomia tinutului secuiesc".

Jucatorii echipei nationale de hochei a Romaniei care au cantat imnul Ungariei in urma cu o luna au fost premiati.

Consiliul Secuiesc a hotarat sa le acorde jucatorilor de etnie maghiara premiul "Gabor Aron" pentru "conduita exemplara" de care au dat dovada.

"Componentii echipei nationale de hochei a Romaniei, care au participat la turneul international de hochei, desfasurat, in perioada 14-17 decembrie, la Miercurea Ciuc, si-au asumat public identitatea de secui-maghiari si au dovedit o conduita exemplara pentru care merita recompensati de Consiliul National Secuiesc cu premiul Gabor Aron. Inaintea partidei de hochei dintre Romania si Ungaria, sportivii nostri de elita au dovedit respect fata de ambele tari. Dupa intonarea imnului Romaniei, ei au cantat impreuna cu spectatorii din patinoar, imnul Ungariei si pe cel al Tinutului Secuiesc. Prin gestul lor de a-si asuma public identitatea, au aratat un exemplu de urmat tuturor secuilor, tuturor locuitorilor tinutului secuiesc si au obtinut merite deosebite in lupta pentru autonomia tinutului secuiesc", a scris Szekelyhon.ro.

Jucatorii nationalei Romaniei de hochei pe gheata au cantat, in luna decembrie, imnul Ungariei, in timp ce pe cel al Romaniei l-au ignorat complet.

Desi opinia publica a fost revoltata de acest gest, Federatia Romana de Hochei, condusa de Tancos Barna, a refuzat sa ia vreo masura impotriva jucatorilor.

Mai mult, unii dintre jucatori au amenintat ca nu vor mai veni la lot in cazul in care nu vor fi lasati sa cante imnul care ii reprezinta.
 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Ce măsuri ia Dinamo împotriva huliganului care a aruncat cu scaunul după arbitru la meciul cu FC Botoșani!

astăzi, 09:09

Concret, în minutul 90+2 al duelului de pe stadionul Arcul de Triumf, un suporter furios al „Câinilor”, aflat în tribune, a aruncat cu un scaun spre arbitrul asistent Cos...

Tragic! Bărbat mort după ce un mal de pământ s-a surpat peste el în timp ce săpa o fântână! (video)

astăzi, 08:20

Nenorocire produsă în comuna Adâncata, din județul Suceava. Un bărbat a murit după ce un mal de pământ s-a surpat peste el în timp ce săpa o fântână. La f...

LOC DE DAT CU…EPIGRAMA (321)

astăzi, 08:07

O POEZIE A VISULUI HIMERIC (DESCOPERIT CHIAR ÎNTR-UN CEAI DE MENTĂ)   Sanda Nicucie este exponentul poetic al contemporaneităţii pe care sociologul Zygmunt Bauman  o carac...