Joi, Concertul Orchestrei de Camera Enescu pe scena Filarmonicii botosanene

Joi, Concertul Orchestrei de Camera Enescu pe scena Filarmonicii botosanene
Filarmonica de Stat Botosani va invita joi, 11 iunie, la ora 18.30, sa umariti Concertul Orchestrei de Cameră "ENESCU" - fara dirijor. 

Solişti:
FLORIN PAUL, vioară (Germania)
IOANA MARIA LUPAŞCU, pian

În program:
F. Mendelssohn-Bartholdy: Simfonia pentru orchestră de coarde nr. 1, în do major
                 
F. Mendelssohn-Bartholdy: Simfonia pentru orchestră de coarde nr. 2, în re major

F. Mendelssohn-Bartholdy: Concertul pentru vioară, pian şi orchestră în re minor
               

FLORIN PAUL. S-a născut la data de 21 ianuarie 1958, la Lugoj. A început studiul viorii în oraşul natal, cu Iosif Willer, apoi la Timişoara cu profesorul Ilie Lina, continuându-l la Liceul de Muzică nr. 1 din Bucureşti, cu profesoara Elisabeta Tomescu-Ciomu, şi la Conservatorul de Muzică din acelaşi oraş, cu reputatul maestru Ştefan Gheorghiu.
În anul 1982, Florin Paul s-a stabilit în Germania unde, în primul rând, a continuat să-şi completeze formarea artistică, studiind cu profesorul Wolfgang Marschner, la Freiburg, şi cu marele violonist Henryk Szeryng, în cadrul Academiei Bach din Stuttgart; cu maestrul Szeryng, Florin Paul a avut onoarea de a cânta împreună în public, interpretând Dublul concert de J. S. Bach, la Stuttgart, în anul 1988.
În Germania, Florin Paul a ocupat succesiv mai multe posturi de concert-maestru: la Filarmonica din München (aflată pe atunci, în anul 1983, sub bagheta regretatului maestru Sergiu Celibidache), la Filarmonica din Stuttgart şi, din anul 1994, la Orchestra NDR (Radioul Germaniei de Nord) din Hamburg.

IOANA MARIA LUPAŞCU. Născută la Brăila în 1977, studiază pianul la Conservatorul C.Porumbescu din  Bucureşti, apoi urmează masteratul la Conservatoire du Lausanne, Elvetia  Virtuosity Level şi din 2001 se mută în Italia, devenind eleva marelui pianist şi maestru Lazar Berman cu care lucrează până la moartea sa, în 2005, obţinând şi diploma masteratului de 3 ani în Perfecţionare Solistică la Accademia Europea di Musica din Erba, la clasa Maestrului L. Berman (care o definea pe Ioana Maria Lupaşcu drept o solistă cu imense posibilităţi pianistice si artistice). În viaţa sa profesională, a studiat şi cu Lucia Teodorescu, Fausta Dimulescu, J. F. Antonioli, Dag Aschatz, Luiz de Moura-Castro.
Este câştigătoare, finalistă sau laureată a numeroase concursuri, printre care, începând din anii de şcoală, Lira de Aur, Suceava, Mihail Jora, Bucureşti, Konzerteum, Grecia, Ferdi&Lili Statzer, Istanbul - Turcia (unde a câştigat şi Premiul Vedat Kosal).  Cariera solistica include concerte şi recitaluri susţinute pe scene din Italia, România, Elveţia, Croaţia, Slovacia, Belgia, Lituania, Turcia, Spania.

 

 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

”LOC DE DAT CU ... EPIGRAMA” - 300

astăzi, 08:41
12

Georgică Manole, în recentul volum, publicat la Editura Stef, Iași, ”Cu, de, la, în, pe, prin, sub, către, contra... cărților epigramiștilor”, zici - undeva - că ”...

Eduard Florescu rupe tăcerea după acuzațiile de blat: ”Oameni de nimic!”

astăzi, 08:12
93

Dinamo a avut de suferit cel mai rău de pe urma acestui rezultat pentru că a coborât pe loc direct retrogradabil, iar suporterii au răbufnit. Ulterior, pe rețelele sociale, a părut un scurt...

Calendar ortodox: Cinstim astăzi Învierea Domnului (Sfintele Paşti)

astăzi, 07:58
15

Numim sărbătoarea de azi Paști, după cuvântul care în vechiul grai evreiesc însemnează trecere; fiindcă aceasta este ziua în care Dumnezeu a adus, la început, lumea...