Cei prezenţi au ţinut să mulţumească pentru invitaţia făcută, dar şi pentru modul în care jandarmii îşi fac datoria faţă de cetăţean şi faţă de societate.
La sediul Inspectoratului de Jandarmi Judeţean Botoşani , activitatea s-a desfăşurat în sistem videoconferinţă, în prezenţa prefectului Costică Macaleţi.
Cu această ocazie, colonelul dr. Mircea Olaru, inspectorul general al Jandarmeriei, a oferit Placheta de Onoare a Jandarmeriei Române domnilor: Victor Viorel Ponta - prim-ministru al României, Gabriel Oprea, vicepremier, George Crin Laurenţiu Antonescu, preşedintele Senatului, Valeriu Ştefan Zgonea, preşedintele Camerei Deputaţilor, Iulian Fota, consilier prezidenţial, Radu Stroe, ministrul Afacerilor Interne, Anghel Andreescu– secretar de stat şi şef al Departamentului de Ordine şi Siguranţă Publică din M.A.I., Ion Mocioalcă şi Corneliu Dobriţoiu, preşedinţii Comisiei de Apărare, Ordine Publică şi Siguranţă Naţională din Cam.Deputaţilor şi, respectiv, Senat, şi prof. univ. dr. Ionel Haiduc, preşedintele Academiei Române.
De asemenea, pentru merite deosebite în teatrele de operaţii, i s-a conferit Emblema de merit
În slujba păciidomnului colonel Cornelis Kuijs din cadrul Jandarmeriei Regale Olandeze, comandant al Forţei de Jandarmerie Europeană.
Pentru contribuţii deosebite în susţinerea activităţilor de ordine publică, s-a conferit Emblema de merit
Partener pentru ordine şi siguranţă publică, domnilor Raed Arafat, secretar de stat în Ministerul Sănătăţii şi Alexadru Cumpănaşu, director Asociaţia pentru Implementarea Democraţiei.
Trei studenţi din cadrul Academiei de Poliţie
Alexandru Ioan Cuza–
Arma Jandarmerie, au primit din partea inspectorului general al Jandarmeriei Române, diplome de merit pentru rezultate foarte bune obţinute la învăţătură. Cea mai înaltă recompensă, într-o ierarhie morală a modalităţilor de apreciere a activităţii profesionale, insigna onorifică
Jandarm de onoare al anului, a fost acordată, anul acesta, plutonierului Gheorghe-Dan TOTH - din Inspectoratului de Jandarmi Judeţean Satu Mare.
Acesta a demonstrat că jurământul şi datoria către semeni sunt cele mai importante valori, iar nici un pericol nu este prea mare pentru a le apăra.
Astfel, aflat în concediu de odihnă, a intrat într-o casa cuprinsă de flăcări şi a scos-o pe fetiţa de 7 ani care dormea, salvând-o astfel de la o moarte sigură. Au fost anunţate echipele de intervenţie, iar până la sosirea acestora la faţa locului, împreună cu alţi vecini, a acţionat pentru stingerea incendiului. Distincţia i-a fost acordată de inspectorul general al Jandarmeriei Române, domnul col. dr. Mircea Olaru, care a afirmat: "Această recompensă a fost instituită în anul 2006, primul căruia i-a fost acordată fiind plutonier adjutant Alexandru Dinică, din cadrul B.S.I.J., pentru salvarea mai multor persoane, afectate de inundaţiile din bazinul Siretului."
Comunicat de presă