ISU Botosani si-a prezentat activitatea pe 2010 in fata prefectului

ISU Botosani si-a prezentat activitatea pe 2010 in fata prefectului
Astazi, in cadrul Colegiului Prefectural, au fost prezentate evaluarile activitatilor desfasurate in anul 2010 de catre Comitetul Judetean pentru Situatii de Urgenta si Inspectoratul Judetean pentru Situatii de Urgenta “Nicolae Iorga. Prezentarea a fost facuta de catre seful ISU, colonel Radu Anton. In deschiderea prezentarii seful ISU a precizat faptul ca intreaga capacitate a CJSU a fost probata pe deplin atat in timpul calamnitatilor din vara acestui an, cat si in alte situatii cum ar fi incendiile.

Conform atributiilor stabilite prin actele normative in vigoare, CJSU a actionat pentru atingerea obiectivelor si indeplinirea sarcinilor, fiind pregatite si desfasurate 24 de sedinte extraordinare, cea din 6 iunie fiind prezidata de primul ministru Emil Boc.

Comitetul Judetean pentru Situatii de Urgenta a asigurat, in colaborare cu alte institutii, cazarea si adapostirea a 4563 de persoane evacuate ca urmare a inundatiilor. Tot in peridada inundatiilor, au fost puse bazele a 4 tabere, dintre care 2 in municipiul Dorohoi, una in localitatea Hiliseu-Horia si una in Broscauti.

“Sunt cateva aspecte pe care, in 2011, va trebui sa le eliminam. Mentionez aici asigurarea serviciului de permanenta la primarii, supraevaluarea pagubelor de catre comisiile locale in vederea alocarii de fonduri suplimentare, chiar si pentru acele obiective care nu au fost afectate si superficialitatea in intocmirea documentelor de raportare, a precizat colonel Radu Anton, seful ISU Botosani.

In ceea ce priveste activitatea ISU Botosani, inspectorii ISU au efectuat anul acesta 2059 de controale, cu 81% mai mult comparativ cu anul trecut. Dintre acestea, 119 controale au fost efectuate la investitii, 1113 la operatori economici, 4 la obiective supuse controlului activitatilor care prezinta pericole de accidente majore in care sunt implicate substante periculoase, 694 la institutii, 12 la constructii hidrotehnice, 10 la puncte de comanda si 79 la cele 78 de localitati din judet. Ca urmaere a acestor verificari, au fost constatate 2.480 de deficiente.

ISU Botosani a intervenit anul acesta la 1.359 situatii de urgenta (1.052 in anul 2009) dintre care 316 incendii. Principalele cauze care au provocat incendii sunt instalatiile electrice defecte, focul deschis si cosurile sau burlanele de fum defecte sau necuratate.

Unul dintre principalele obiective ale ISU Botosani pentru anul 2011 este reducerea timpului de raspuns, la nivelul zonei de competenta, la cel mult 15 minute. Aceasta se va realiza prin identificarea tuturor resurselor pentru constituirea unei subunitati profesioniste in partea de nord a judetului (orasul Darabani), cresterea calitativa a anivelului de dotare a subunitatilor operative prin inoirea parcului auto cu autospeciale care raspund actualelor criterii de performanta si cresterea nivelului de pregatire a personalului inspectoratului.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Un duhovnic din Botoșani va fi următorul sfânt al României (Video)

Miercuri, 1 Mai 2024
462

Părintele Paisie Olaru de la Sihăstria este unul dintre acei oameni ai bisericii care a schimbat destinul multora. Cei care au bătut drumul Sihăstriei au găsit întotdeauna la Părintele Pai...

In memoriam Prof. Ilarion Mandachi. ”Regret că nu i-am spus tot ce aș fi vrut să-i spun!”

Miercuri, 1 Mai 2024
150

În trecerea inexorabilă a timpului, anii par clipe ce licăresc fugar în existența omenească. Ne naștem sub aureola unei stele în care stă ascuns și sfârșitul ca o dator...

Care este starea lui Florin Piersic, după operația chirurgicală suferită!

Miercuri, 1 Mai 2024
422

Florin Piersic a ajuns la Terapie Intensivă, la Institutul Inimii din Cluj, pentru a fi supravegheat de medici, având în vedere vârsta înaintată şi faptul că are montat un ...