ISU Botoșani: Reguli de respectat în pregătirea preparatelor din carne

În perioada sărbătorilor de iarnă, cetăţenii desfăşoară o serie de activităţi în gospodării pentru pregătirea preparatelor din carne. Afumarea produselor specifice Crăciunului este una dintre activități, iar aceasta trebuie să se desfășoare în anumite condiții pentru a preveni incendiile. 

Astfel, ISU Botoșani recomandă cetățenilor să aibă în vedere repectarea următoarelor reguli:

- afumătorile nu trebuie amplasate în apropierea clădirilor, a depozitelor de furaje, în magazii, şoproane etc. sau lângă materiale combustibile; - se recomandă ca acestea să fie făcute din cărămidă şi materiale incombustibile;
- este interzisă folosirea afumătorilor improvizate în podurile clădirilor, prin scoaterea unor cărămizi din coş sau neridicarea zidăriei coşurilor deasupra acoperişului; 
- afumătorile trebuie curățate, astfel încât să se evite scurgerea grăsimii de pe preparatele din carne în locurile fierbinți sau în contact cu sistemul de producere a fumului.

(Comunicat de presă)

 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Grevă generală în România. Sindicatele mari se pregătesc și încep să strângă semnături!

astăzi, 09:15

Confederaţiile sindicale reprezentative din România vor pregăti un set de revendicări comune, acţiuni de protest la nivelul prefecturilor, din 20 august, şi vor strânge semnături pen...

Decizia federației de fotbal după decesul lui Ion Iliescu. Meciurile care au fost luate în calcul

astăzi, 08:15

Având în vedere decizia Guvernului României de a declara ziua de 7 august 2025 zi de doliu naţional, în memoria fostului preşedinte al României, Ion Iliescu, Federaţia...

Liceul „Demostene Botez” Trușești a promovat în rândul elevilor obiceiurile alimentare sănătoase prin activități interactive! (Foto)

astăzi, 08:00

În cadrul Școlii de vară „Vacanță cu folos, ca să cresc frumos!”, organizată de către Liceul „Demostene Botez” Trușești, elevii au participat la activitatea &bdq...