ISU Botoșani: Reguli de respectat în pregătirea preparatelor din carne

În perioada sărbătorilor de iarnă, cetăţenii desfăşoară o serie de activităţi în gospodării pentru pregătirea preparatelor din carne. Afumarea produselor specifice Crăciunului este una dintre activități, iar aceasta trebuie să se desfășoare în anumite condiții pentru a preveni incendiile. 

Astfel, ISU Botoșani recomandă cetățenilor să aibă în vedere repectarea următoarelor reguli:

- afumătorile nu trebuie amplasate în apropierea clădirilor, a depozitelor de furaje, în magazii, şoproane etc. sau lângă materiale combustibile; - se recomandă ca acestea să fie făcute din cărămidă şi materiale incombustibile;
- este interzisă folosirea afumătorilor improvizate în podurile clădirilor, prin scoaterea unor cărămizi din coş sau neridicarea zidăriei coşurilor deasupra acoperişului; 
- afumătorile trebuie curățate, astfel încât să se evite scurgerea grăsimii de pe preparatele din carne în locurile fierbinți sau în contact cu sistemul de producere a fumului.

(Comunicat de presă)

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Oțel vândut drept aur, în magazinele de bijuterii de la Iulius Mall!

astăzi, 17:22

Comisari ai Autorității Naționale pentru Protecția Consumatorilor (ANPC), în frunte cu președintele instituției, Cristian Popescu Piedone, au descins sâmbătă la Suceava, &icir...

BEC a respins, sâmbătă, 5 candidaturi la prezidenţiale. Alte 5 dosare de candidatură au fost acceptate!

astăzi, 16:47

Sâmbătă este ultima zi în care mai pot fi depuse candidaturi la Biroul Electoral Central pentru alegerile prezidenţiale din mai. Potrivit calendarului aprobat de Guvern, ultima zi de de...

Negocieri de pace cu degetul pe trăgaci: Rusia și Ucraina lansează atacuri aeriene!

astăzi, 15:43

Rusia și Ucraina au schimbat atacuri aeriene intense în noaptea de vineri spre sâmbătă, ambele părți raportând peste 100 de drone inamice deasupra teritoriilor lor, tr...