ISU Botoșani: Reguli de respectat în pregătirea preparatelor din carne

În perioada sărbătorilor de iarnă, cetăţenii desfăşoară o serie de activităţi în gospodării pentru pregătirea preparatelor din carne. Afumarea produselor specifice Crăciunului este una dintre activități, iar aceasta trebuie să se desfășoare în anumite condiții pentru a preveni incendiile. 

Astfel, ISU Botoșani recomandă cetățenilor să aibă în vedere repectarea următoarelor reguli:

- afumătorile nu trebuie amplasate în apropierea clădirilor, a depozitelor de furaje, în magazii, şoproane etc. sau lângă materiale combustibile; - se recomandă ca acestea să fie făcute din cărămidă şi materiale incombustibile;
- este interzisă folosirea afumătorilor improvizate în podurile clădirilor, prin scoaterea unor cărămizi din coş sau neridicarea zidăriei coşurilor deasupra acoperişului; 
- afumătorile trebuie curățate, astfel încât să se evite scurgerea grăsimii de pe preparatele din carne în locurile fierbinți sau în contact cu sistemul de producere a fumului.

(Comunicat de presă)

 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Alegeri prezidențiale 2025. AEP anunță când începe votarea în străinătate și unde se deschide prima secție!

astăzi, 20:45

Autoritatea Electorală Permanentă (AEP) anunță că începând de mâine, 15 mai, votarea pentru turul al doilea al alegerilor prezidențiale din 2025 va începe în străi...

Un șofer s-a ales cu o amendă uriașă în urma unui control. Cu ce nereguli l-au prins polițiștii botoșăneni!

astăzi, 20:20

Polițiștii din cadrul Secției de Poliție Rurală nr. 10 Ștefănești au oprit pentru control, pe drumul național DN 24C, în comuna Ripiceni, un ansamblu de autovehicule. În urma v...

Două spectacole excepționale, în weekend la Teatrul „Mihai Eminescu” Botoșani! (Foto)

astăzi, 19:30

Teatrul „Mihai Eminescu” Botoșani invită botoșănenii în acest sfârșit de săptămână, la spectacolele „Bani din cer” de Ray Cooney și „Watch dogs...