ISU Botoșani: Reguli de respectat în pregătirea preparatelor din carne

În perioada sărbătorilor de iarnă, cetăţenii desfăşoară o serie de activităţi în gospodării pentru pregătirea preparatelor din carne. Afumarea produselor specifice Crăciunului este una dintre activități, iar aceasta trebuie să se desfășoare în anumite condiții pentru a preveni incendiile. 

Astfel, ISU Botoșani recomandă cetățenilor să aibă în vedere repectarea următoarelor reguli:

- afumătorile nu trebuie amplasate în apropierea clădirilor, a depozitelor de furaje, în magazii, şoproane etc. sau lângă materiale combustibile; - se recomandă ca acestea să fie făcute din cărămidă şi materiale incombustibile;
- este interzisă folosirea afumătorilor improvizate în podurile clădirilor, prin scoaterea unor cărămizi din coş sau neridicarea zidăriei coşurilor deasupra acoperişului; 
- afumătorile trebuie curățate, astfel încât să se evite scurgerea grăsimii de pe preparatele din carne în locurile fierbinți sau în contact cu sistemul de producere a fumului.

(Comunicat de presă)

 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Programul casieriilor Nova Apaserv în perioada sărbătorilor! (Foto)

astăzi, 08:30

Casieriile Nova Apaserv vor avea program diferit în perioada sărbătorilor de iarnă. Astfel, în perioada 24  - 26 decembrie și 1 – 2 ianuarie toate casieriile vor fi &icir...

Calendar Ortodox: Cinstim astăzi înainte-prăznuirea Naşterii Domnului!

astăzi, 08:00

Sfântul Ignatie (†107) a trăit pe vremea împăratului Traian (98-117) şi a fost ucenic al Sfântului Ioan Evanghelistul. A fost aşezat episcop în Antiohia Siriei, ceta...

FC Botoşani – CFR Cluj 0-1. Elevii lui Grozavu suferă prima înfrângere acasă

Friday, 19 December 2025

Pentru FC Botoșani este prima înfrângere suferită pe teren propriu, având până astăzi un bilanț de șase victorii și patru rezultate de egalitate. Adrian Păun a marca...