ISU Botoșani: Reguli de respectat în pregătirea preparatelor din carne

În perioada sărbătorilor de iarnă, cetăţenii desfăşoară o serie de activităţi în gospodării pentru pregătirea preparatelor din carne. Afumarea produselor specifice Crăciunului este una dintre activități, iar aceasta trebuie să se desfășoare în anumite condiții pentru a preveni incendiile. 

Astfel, ISU Botoșani recomandă cetățenilor să aibă în vedere repectarea următoarelor reguli:

- afumătorile nu trebuie amplasate în apropierea clădirilor, a depozitelor de furaje, în magazii, şoproane etc. sau lângă materiale combustibile; - se recomandă ca acestea să fie făcute din cărămidă şi materiale incombustibile;
- este interzisă folosirea afumătorilor improvizate în podurile clădirilor, prin scoaterea unor cărămizi din coş sau neridicarea zidăriei coşurilor deasupra acoperişului; 
- afumătorile trebuie curățate, astfel încât să se evite scurgerea grăsimii de pe preparatele din carne în locurile fierbinți sau în contact cu sistemul de producere a fumului.

(Comunicat de presă)

 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Nicuşor Dan, la Summitul de la Odesa: "Trebuie să fim fermi în denunţarea acţiunilor Rusiei"!

astăzi, 20:37

Preşedintele României, Nicuşor Dan, a cerut fermitate miercuri în timpul discursului pe care l-a avut la Summitul Ucraina – Europa de Sud - Est, în denunțarea acţiunilor Ru...

Provocare directă la adresa țării noastre. Separatiștii din Transnistria și trupele ruse simulează "Bătălia pentru România"! (Foto)

astăzi, 19:50

Structurile militare din Transnistria, alături de soldații Grupului Operativ al Trupelor Ruse, vor să reconstruiască operațiunea Iași-Chișinău, cunoscută și sub denumirea de &rdquo...

Teatrul „Mihai Eminescu” Botoșani vă invită în acest weekend, la spectacolul „Substanță de contrast”!

astăzi, 19:24

Teatrul „Mihai Eminescu” Botoșani vă invită Sâmbătă, 14 iunie de la ora 19:00 la spectacolul „Substanță de contrast” de Laurențiu Budău, regia Oana Mar...