ISU Botoșani: Reguli de respectat în pregătirea preparatelor din carne

În perioada sărbătorilor de iarnă, cetăţenii desfăşoară o serie de activităţi în gospodării pentru pregătirea preparatelor din carne. Afumarea produselor specifice Crăciunului este una dintre activități, iar aceasta trebuie să se desfășoare în anumite condiții pentru a preveni incendiile. 

Astfel, ISU Botoșani recomandă cetățenilor să aibă în vedere repectarea următoarelor reguli:

- afumătorile nu trebuie amplasate în apropierea clădirilor, a depozitelor de furaje, în magazii, şoproane etc. sau lângă materiale combustibile; - se recomandă ca acestea să fie făcute din cărămidă şi materiale incombustibile;
- este interzisă folosirea afumătorilor improvizate în podurile clădirilor, prin scoaterea unor cărămizi din coş sau neridicarea zidăriei coşurilor deasupra acoperişului; 
- afumătorile trebuie curățate, astfel încât să se evite scurgerea grăsimii de pe preparatele din carne în locurile fierbinți sau în contact cu sistemul de producere a fumului.

(Comunicat de presă)

 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Primele blindate Cobra făcute de Otokar au ajuns în România. Contractul include peste 1.000 de vehicule!

Tuesday, 10 June 2025

Otokar a făcut prima livrare de blindate Cobra către România, ca parte din contractul de peste 4 miliarde de lei. Otokar a început livrarea primelor vehicule Cobra, ca parte din contract...

Maia Sandu, către Nicuşor Dan: “Dacă Moldova ar cădea pe mâna Rusiei, ar fi ameninţat şi Bucureştiul”!

Tuesday, 10 June 2025

Nicușor Dan respectă o tradiție a președinților români de a include Republica Moldova printre primele destinații vizitate la început de mandat. Preşedintele Republicii Moldova, M...

Două zile de spectacol în această săptămână - „Aventurile lui Chiț” la Teatrul „Vasilache”! (Foto)

Tuesday, 10 June 2025

Vă invităm la Teatrul „Vasilache”,  joi, 12 iunie 2025, de la ora 18:00 şi duminică, 15 iunie 2025, de la orele 11:00 şi 12:30 să vizionaţi spectacolul  „Aventu...