ISU Botoșani: Reguli de respectat în pregătirea preparatelor din carne

În perioada sărbătorilor de iarnă, cetăţenii desfăşoară o serie de activităţi în gospodării pentru pregătirea preparatelor din carne. Afumarea produselor specifice Crăciunului este una dintre activități, iar aceasta trebuie să se desfășoare în anumite condiții pentru a preveni incendiile. 

Astfel, ISU Botoșani recomandă cetățenilor să aibă în vedere repectarea următoarelor reguli:

- afumătorile nu trebuie amplasate în apropierea clădirilor, a depozitelor de furaje, în magazii, şoproane etc. sau lângă materiale combustibile; - se recomandă ca acestea să fie făcute din cărămidă şi materiale incombustibile;
- este interzisă folosirea afumătorilor improvizate în podurile clădirilor, prin scoaterea unor cărămizi din coş sau neridicarea zidăriei coşurilor deasupra acoperişului; 
- afumătorile trebuie curățate, astfel încât să se evite scurgerea grăsimii de pe preparatele din carne în locurile fierbinți sau în contact cu sistemul de producere a fumului.

(Comunicat de presă)

 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Bărbat luat pe sus de polițiști, după ce a condus beat și cu permisul suspendat!

astăzi, 15:23

La data de 16 noiembrie 2025, polițiștii din cadrul Secției de Poliție Rurală nr. 3 Hlipiceni au oprit pentru control, pe drumul public din comuna Hlipiceni, un autovehicul, condus de un bărbat ...

Demisii în masă la stațiile antigrindină din Botoșani, Iași și Vaslui

astăzi, 14:43

Patronul firmei care operează stațiile, Emil Sârbu, a declarat că în urma acestei situații a fost nevoie de transfer de personal de la alte stații din țară. ”În momen...

Botoșanii și elita militară românească - Personalități. Idei. Fapte

astăzi, 14:19

În data de 14 noiembrie, la Cercul Militar Botoșani a avut loc ediția a III-a a evenimentului „Botoșanii și elita militară românească – Personalități. Idei. Fapte&rdquo...