ISU Botoșani: Reguli de respectat în pregătirea preparatelor din carne

În perioada sărbătorilor de iarnă, cetăţenii desfăşoară o serie de activităţi în gospodării pentru pregătirea preparatelor din carne. Afumarea produselor specifice Crăciunului este una dintre activități, iar aceasta trebuie să se desfășoare în anumite condiții pentru a preveni incendiile. 

Astfel, ISU Botoșani recomandă cetățenilor să aibă în vedere repectarea următoarelor reguli:

- afumătorile nu trebuie amplasate în apropierea clădirilor, a depozitelor de furaje, în magazii, şoproane etc. sau lângă materiale combustibile; - se recomandă ca acestea să fie făcute din cărămidă şi materiale incombustibile;
- este interzisă folosirea afumătorilor improvizate în podurile clădirilor, prin scoaterea unor cărămizi din coş sau neridicarea zidăriei coşurilor deasupra acoperişului; 
- afumătorile trebuie curățate, astfel încât să se evite scurgerea grăsimii de pe preparatele din carne în locurile fierbinți sau în contact cu sistemul de producere a fumului.

(Comunicat de presă)

 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Doliu în breasla ziariștilor din România. S-a stins un ”jurnalist de calibru, cu o impresionantă experiență profesională”

astăzi, 09:47

Uniunea Ziariștilor Profesioniști din România anunță cu profundă tristețe dispariția neașteptată a președintelui Sorin Stanciu. Jurnalist de calibru, cu o impresionantă experienț...

Mesajul inspectorului școlar general la începutul anului școlar 2025-2026

astăzi, 08:08

Dragi elevi, stimați colegi din sistemul educațional, distinși părinți, Cu emoție și speranță, pășim împreună în anul școlar 2025-2026, pe un drum care, deși presărat cu ...

Tânăr din Botoșani, împiedicat să se arunce de pe pasarela din Burdujeni!

astăzi, 07:56

Sâmbătă la amiază, polițiștii au fost sesizați cu privire la faptul că o persoană intenționează să se arunce de pe Pasarela Burdujeni, din municipiul Suceava. Un echipaj din cadrul...