Sărbătorile de Iarnă se apropie, iar cetățenii desfășoară în gospodării o serie de activităţi pentru pregătirea preparatelor din carne (sacrificarea animalelor, afumarea preparatelor din carne, etc.).
Anii trecuți, mai mulți botoşăneni au avut de suferit fie de pe urma unor incendii provocate din neglijenţă, fie din cauza unor accidentări (plăgi tăiate, arsuri).
Pentru prevenirea unor astfel de situații, Inspectoratul pentru Situații de Urgență „Nicolae Iorga” al Județului Botoşani recomandă:
- la sacrificarea porcului, locul ales pentru pârlirea acestuia trebuie să fie la o distanță de siguranță faţă de construcții sau depozite de furaj
- buteliile de gaz utilizate trebuie să fie menținute la distanță faţă de arzător, iar furtunurile de alimentare să aibă la capete coliere de fixare şi să nu prezinte fisuri;
- nu trebuie folosită flacăra pentru verificarea etanșeității buteliei, a garniturilor sau a furtunului/conductei de gaz. Verificarea buteliei trebuie făcută doar cu emulsie de apă cu săpun
- buteliile nu trebuie încălzite cu flacără și nici folosite în poziție culcată, răsturnată sau înclinată;
- în apropierea locului în care se desfășoară activitățile, trebuie asigurate mijloacele de primă intervenție (recipiente cu apă, stingătoare etc.);
- pentru a se evita accidentările (plăgi tăiate, arsuri) se recomandă ca aceste activităţi să nu fie desfășurate de către persoane aflate în stare de ebrietate.