Intersecţiile de la Roşiori şi Orăşeni Deal, subiect de discuţii interminabile! Ce propunere are primarul din Curteşti

Primarul comunei Curteşti, Dumitru Viţel, şeful Autorităţii Teritoriale de Ordine Publică, Dumitru Zmău, dar şi şeful IJSU, col. Radu Anton, au atras atenţia, în contexte diferite, asupra pericolului reprezentat de intersecţiile de la Orăşeni Deal şi de la Roşiori, cerând specialiştilor să găsească soluţii, astfel încât să se reducă pericolul de accidente.

Primarul de Curteşti a fost deosebit de vehement într-o întâlnire la Consiliul Judeţean şi a cerut ca specialiştii din Consiliul Judeţean şi de la Direcţia Judeţeană de Drumuri şi Poduri să facă ceva în privinţa intersecţiei drumului către Vorona cu cel către Cristeşti.

"Putem să găsim soluţii, nu putem să aşteptăm să vină altcineva să ne rezolve, un semafor câte milioane ar costa. Ce-ar fi să îşi piardă cineva din familia noastră viaţa acolo? S-au întâmplat două dezastre, două catastrofe în mai puţin de patru luni de zile. Găsiţi soluţii, ori cu bandă rezonatoare, ori cu două semafoare. Vă rog eu, găsiţi ceva pe tema asta pentru că mi se impută mie", a cerut Dumitru Viţel.

Vicepreşedintele Consiliului Judeţean, Cristian Achiţei, a reamintit faptul că acea intersecţie se află în intravilan, or asta impune o limită de viteză.

"Mie îmi pare rău pentru accidentele care s-au întâmplat acolo şi pentru vieţile care s-au pierdut. Intersecţia este în intravilan, viteza maxima în intravilan este de 50 de kilometri pe oră. Nu cred că cineva care merge cu 50 de kilometri la oră nu poate să vadă intersecţia şi să preîntâmpine orice accident. Dar am văzut că s-au întâmplat evenimentele de acolo, o să luăm măsurile pe care le putem lua, o să punem benzi din alea ca să-l trezim pe unul care ajunge pe acolo şi să-i spunem: băi, omule, vezi că vine o intersecţie! Intersecţii din astea sunt zeci de mii în România. Uitaţi-vă câte accidente au fost la sfârşitul săptămânii trecute. Hai să discutăm şi despre respectarea legii în România, nu doar că cineva nu şi-a făcut treaba. Acea intersecţia s-a făcut cu respectarea normativelor tehnice în vigoare, ca o intersecţie de două drumuri judeţene!", a comentat Cristian Achiţei.




Aceeaşi opinie a exprimat-o şi col. Radu Anton în şedinţa ATOP, cu referire la viteza legală cu care ar trebui să se circule în interiorul localităţilor.
"Acolo problema este drumul fără prioritate este în debleu ( lucrare de terasament sub nivelul solului unei căi de comunicație sau al unui canal, n.r.) şi nu- ţi dai seama că te apropii de intersecţie. În plus, în momentul în care vii dinspre Cristeşti spre Orăşeni, drumul este în pantă, foarte frumos marcat, dar nu sesizezi intersecţia sub nicio formă. Din punct de vedere al regulilor de circulaţie, şoferul are acolo semnul Stop, are şi semn de drum fără prioritate, dar ele sunt tardive. De aceea, spun eu, ar fi nevoie de o presemnalizare mai mare faţă de intersecţie încât să-l trezească pe şofer la realitate", a declarat Radu Anton.




În intersecţia de la Orăşeni au murit trei oameni, iar în cea de la Roşiori au fost grav rănite mai multe persoane.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Bărbat prins beat la volan – Alcoolemie de peste 0,70 mg/l!

astăzi, 12:15

La data de 1 februarie 2025, polițiștii din cadrul Poliției Orașului Săveni au oprit pentru control, pe drumul județean DJ 282, în comuna Vlăsinești, un autoturism condus de un bărbat, ...

Bani mai mulți alocați județului Botoșani pentru drumurile de interes local și programele de dezvoltare locală!

astăzi, 12:00

Bugetul pe anul 2025 este axat pe dezvoltare cu investiții publice record, care vor genera creștere economică. Conceput de echipa guvernamentală condusă de premierul Marcel Ciolacu, bugetul pe ac...

Sucevean care transporta lemne, prins în Ibănești cu actele în neregulă!

astăzi, 11:45

Polițiștii din cadrul Secției de Poliție Rurală nr. 6 Pomîrla au oprit pentru control, pe drumul județean D.J. 291 D, în comuna Ibănești, o autoutilitară condusă de un bărbat, d...