Interesele, boala spitalelor din Romania. Afacerile medicilor celebri sunt puse inaintea binelui pacientilor

Interesele, boala spitalelor din Romania. Afacerile medicilor celebri sunt puse inaintea binelui pacientilor
In spitalele din Romania pacientul nu primeste tratamentul de care are nevoie. Intra cu o afectiune, si iese bolnav de nervi. Primesc insa tratament preferential diverse clinici, laboratoare si centre de sanatate abonate la parteneriate… nederanjate de ani de zile. Responsabilii din spitale au grija ca fondurile si pacientii sa fie directionati cu dedicatie, catre afaceri favorizate. Sute de milioane de euro ies anual din sistem si intra in conturile unor baieti destepti din sanatate.

Degrevarea spitalelor de cheltuieli e necesara, metodele sunt insa …mult prea bolnave. Cel mai recent raport al Curtii de Conturi arata ca in 195 de spitale din Romania au fost cheltuite sume colosale aberant si nejustificat. Colaborari tacite, clinici si centre favorizate, afaceri cu paravan pe care responsabilii se fac ca nu le vad. E invocat binele pacientului, dar pacientul este intotdeauna pe ultimul loc - pus pe drumuri, dezinformat si umilit.

Pacientii vorbesc doar filmati cu camera ascunsa, pentru ca altfel stiu ca risca sa nu mai fie acceptati la investigatii. Ofera amanunte interesante despre precticile medicilor din spital: "Fiecare are relatia lui. Pe noi ne-a trimis aici pentru ca probabil se cunoaste, dar te duci dincolo si stai ca un bou." "Vii la particular, tot pe el il gasesti. "Pot sa ma tocmesc cu ei, sa fac greva, ce sa fac?"

Legislatia a permis externalizarea serviciilor incepand cu 2008, cand a fost adoptat proiectul privind reforma sanatatii. Spitalul de stat a devenit cea mai profitabila afacere - pentru privati. In jurul spitalelor s-a cladit o retea care face profituri uriase. Legatura o asigura medicii specialisti, care actioneaza si intr-o parte si in alta si pot manipula o masa uriasa de bolnavi - pacienti care genereaza costuri pentru unitatea de stat si castig pentru privat.

In ultimii 4 ani interesele pentru spitale s-au mutat la autoritatile locale si judetene. Care prin interpusi, au reusit sa obtina cele mai bune spatii din incinta unitatilor de stat.

Managerii de spital tolereaza afacerile medicilor cu renume din spital. E o realitate in cele mai multe centre medicale din tara, unde somitatile nu trebuie deranjate.

Statisticile din ultimii 2 ani arata ca doar 20% din populatie apeleaza la serviciile private de sanatate; cu toate acestea din banii asiguratilor au fost dirijate circa 60 de procente catre sectorul privat, ca urmare a "reformei" din sanatate. Medicii stiu ce sa transmita pacientilor si unde sa ii directioneze. Iar daca bolnavii nu se arata dispusi sa accepte recomandarea si raman la spital, suporta consecintele.

Un material realizat de PROTv - intra aici pentru VIDEO si informatii complete

 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Expoziție-concurs dedicată Sărbătorilor Pascale la Biblioteca Județeană „Mihai Eminescu” Botoșani (Foto)

astăzi, 12:16
20

Biblioteca Județeană „Mihai Eminescu” (Filiala Primăverii) Botoșani invită iubitorii de frumos să admire expoziția - concurs  „Lumină din lumină".Organizată d...

ANPC atenționează: Nu cumpărați de oriunde alimente pentru masa de Paște!

astăzi, 11:20
31

Președintele interimar al ANPC, Sebastian Hotca, a explicat că unul dintre cele mai importante aspecte de care ar trebui să ținem cont este, în primul rând, locul de unde ne facem...

Polițiștii botoșăneni au adus bucurie unor familii în preajma sărbătorilor pascale! (Foto, video)

astăzi, 09:11
66

Înaintea sărbătorilor pascale, polițiștii botoșăneni au avut o întâlnire specială cu o parte dintre copiii pe care i-au cunoscut în cadrul activităților profesionale ...