Inițiativa cetățenească de redefinire a căsătoriei în Constituție a fost adoptată de Senat

Inițiativa cetățenească de redefinire a căsătoriei în Constituție a fost adoptată de Senat

Propunerea legislativă de revizuire a Constituţiei care prevede că familia se întemeiază pe căsătoria liber consimţită între un bărbat şi o femeie a fost adoptată de Senat luni, cu 107 voturi "pentru", 13 împotrivă și 7 abțineri. Votul a fost exprimat nominal de fiecare senator în parte, după ce sistemul de vot electronic a fost scos pentru a fi înlocuit cu unul nou. Toate voturile împotrivă au venit de la senatorii USR, iar câțiva senatori PNL s-au abținut.

Pentru ca proiectul să treacă era nevoie de două treimi din totalul senatorilor, adică 91 de voturi. Din totalul de 136 de senatori, 9 au fost absenți.

Urmează astfel ca referendumul de revizuire a Constituției să se organizeze, așa cum a anunțat Liviu Dragnea, pe 7 octombrie. 

Inițiativa a fost votată de Camera Deputaților pe 9 mai anul trecut, cu 232 voturi "pentru", 22 "impotriva si 13 abtineri.

Cum ar urma să fie modificat art 48: "Familia se întemeiază pe căsătoria liber consimțită între un bărbat și o femeie, pe egalitatea acestora și pe dreptul și îndatorirea părinților de a asigura creșterea, educația și instruirea copiilor."

 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Un duhovnic din Botoșani va fi următorul sfânt al României (Video)

Miercuri, 1 Mai 2024
474

Părintele Paisie Olaru de la Sihăstria este unul dintre acei oameni ai bisericii care a schimbat destinul multora. Cei care au bătut drumul Sihăstriei au găsit întotdeauna la Părintele Pai...

In memoriam Prof. Ilarion Mandachi. ”Regret că nu i-am spus tot ce aș fi vrut să-i spun!”

Miercuri, 1 Mai 2024
152

În trecerea inexorabilă a timpului, anii par clipe ce licăresc fugar în existența omenească. Ne naștem sub aureola unei stele în care stă ascuns și sfârșitul ca o dator...

Care este starea lui Florin Piersic, după operația chirurgicală suferită!

Miercuri, 1 Mai 2024
424

Florin Piersic a ajuns la Terapie Intensivă, la Institutul Inimii din Cluj, pentru a fi supravegheat de medici, având în vedere vârsta înaintată şi faptul că are montat un ...