Infractiune noua in Codul penal: Vatamarea fatului in timpul nasterii!

Infractiune noua in Codul penal: Vatamarea fatului in timpul nasterii!
Ministrul Justitiei, Catalin Predoiu, a declarat vineri ca proiectul de Cod penal introduce o infractiune noua privind vatamarea fatului, de la declansarea nasterii pana la terminarea acestui proces, mentionand ca nu se sanctioneaza femeia care isi provoaca singura avortul, potrivit Mediafax.

Catalin Predoiu a explicat ca, in considerarea protejarii unor valori sociale deosebit de importante, a fost introdus un articol care incrimineaza fapta de vatamare a fatului, care sa asigure protectia vietii in devenire, pe durata unei perioade ramasa neacoperita in reglementarea actuala.

Este vorba despre intervalul cuprins intre momentul declansarii procesului nasterii, moment din care nu se mai poate discuta despre o infractiune de avort, si momentul incheierii acestui proces.

Aceasta prevedere a aparut pentru ca practica a demonstrat ca in interiorul acestui interval se pot comite numeroase infractiuni impotriva fatului, de la cazuri de culpa medicala in asistarea nasterii, soldate cu moartea sau vatamarea fatului, si pana la fapte intentionate.

Proiectul privind Codul civil a fost aprobat, miercuri, de Guvern, dupa ce saptamana trecuta au fost avizate de catre Executiv Codul penal, Codul de procedura penala si Codul de procedura civila.

Documentele sunt transmise Parlamentului, iar Guvernul intentioneaza sa isi asume raspunderea in luna mai pentru aprobarea acestora.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Un polițist din Botoșani, abia ieșit la pensie, a murit la doar 46 de ani! (foto)

astăzi, 19:06
186

Doliu și la Inspectoratul de Poliție Județean (IPJ) din Botoșani, după ce un coleg abia ieșit la pensie a trecut la cele veșnice.Agent șef principal de poliție Adrian Sobîrneț a mu...

Vrei să devii jandarm? Mai ai doar patru zile la dispoziție pentru a păși spre o carieră în Jandarmeria Română!

astăzi, 18:40
44

Jandarmii din imagini au făcut acest „pas" cu câțiva ani în urmă, din dorința de a avea un loc de muncă sigur, care să le ofere satisfacții profesionale și personale și...

Doliu la Primăria Botoșani, o angajată a trecut la cele veșnice. „Un om bun și cald...!”

astăzi, 18:26
215

Personalul Primăriei municipiului Botoșani este în doliu, după ce una dintre colege a murit subit. Este vorba despre Andaluzia Gabur, soția șefului Stării Civile, Constantin Gabur. Femeia ...