Având ca scop dezvoltarea sectorului IMM prin crearea unor noi locuri de muncă, proiectul a atras deja 17 firme ce vor fi incubate în construcţiile realizate pe locaţia fostei unităţi militare. Din domeniul educaţional, medical, dar şi de producţie, firmele vor fi incubate şi vor beneficia, astfel, de un ajutor substanţial, astfel încât, după 3 ani, să se poată dezvolta integral cu propriile resurse.
Oficialităţi, oameni de afaceri şi reprezentanţi ai autorităţilor ce au implementat proiectul au fost de faţă la tăierea panglicii de inaugurare a incubatorului. Instituţia Prefectului a transmis, prin intermediului subprefectului Sebastian Tocariu, felicitări tuturor celor implicaţi în proiect.
Iată cum, într-o zonă nu foarte dezvoltată economic se pot face lucruri cu care oraşe mai mari decât Dorohoiul nu se pot lăuda. Este nevoie de o atitudine proactivă şi să ştii să identifici şi să profiţi de toate oportunităţile. Dorohoiul este un exemplu de urmat pentru multe unităţi administrativ-teritoariale. Ţin să felicit iniţiatorii proiectului, persoanele şi organismele implicate în implementarea lui, dar mai ales pe aceşti antreprenori care, ca primi beneficiari ai Incubatorului, vor da substanţă proiectului şi vor contribui la creşterea bunăstării în zonă, a declarat subprefectul Sebastian Tocariu.
Cu o capacitate de 24 de firme, incubatorul de afaceri din Dorohoi oferă spaţii de birouri, dar şi de producţie, dotate cu mobilier şi echipamente IT, acces la săli de curs şi conferinţe, la utilităţi şi servicii de telecomunicaţie.
Mai mult, prin proiect se oferă firmelor incubate alocaţii financiare nerambursabile pentru costurile de început şi pentru utilităţi, consultanţă de specialitate, precum şi fonduri de promovare.
Singurul cost al firmelor care vor ocua spatii in Incubatorul de afaceri va fi o taxă modică de administrare.