Încăpăţânare! Un tânăr condamnat la puşcărie pentru înşelăciune şi uzurpare de calităţi oficiale vrea să fie liber!

Încăpăţânare! Un tânăr condamnat la puşcărie pentru înşelăciune şi uzurpare de calităţi oficiale vrea să fie liber!
Şi-a arogat calităţi oficiale şi a obţinut foloase necuvenite, a fost condamnat, iar acum cere revizuirea condamnării. Este vorba de un păşcănean de 31 de ani, care în decembrie 2014, a fost condamnat de magistraţii Judecătoriei Botoşani la trei ani de închisoare cu executare pentru înşelăciune şi uzurpare de calităţi oficiale.

Ciprian- Ionuţ Biţă nu era prima condamnare, ci a patra, în momentul comiterii faptelor în municipiul Botoşani fiind proaspăt eliberat după îndeplinirea unei alte pedepse cu inchisoarea, dispusă de o instanţă din Paşcani tot pentru furt. Când s-a văzut în libertate, păşcăneanul a luat la rând chioşcurile din cartierul Bucovina.

La primul, i-a spus vânzătoarei că este poliţist şi că a încălcat legea ce interzice vânzarea la bucată a ţigărilor, motiv pentru care îi va aplica o amendă. Au căzut însă la pace, în schimbul sumei de 100 de lei. Când şi-a dat seama că a fost păcălită, vânzătoarea şi-a avertizat colegele de la celelalte chioşcuri. În aceeaşi zi, s-a prezentat la un alt chioşc unde a folosit din nou textul cu vânzarea ţigărilor la bucată, însă în momentul în care vânzătoarea i-a făcut legătura cu proprietara chioşcului, a abandonat "misiunea". S-a dus la un alt chioşc, unde le-a ameninţat pe vânzătoare că le va aplica o amendă între 1.000 şi 5.000 de lei, tot pentru vânzarea ţigărilor la bucată, recomandându-se drept lucrător la poliția economică. La rugămințile gestionarelor, inculpatul a renunțat la aplicarea așa-zisei amenzi, spunând că a aplicat un avertisment verbal.

Câteva zile mai târziu, individul s-a dus la un alt modul stradal, s-a recomandat gestionarei ca fiind lucrător la poliția economică și intenționează să efectueze un control tematic. Vânzătoarea i-a spus să aștepte întrucât nu a anunțat conducerea unității, moment în care inculpatul a încunoștințat-o că refuzul controlului urmează a fi sancționat cu amendă în cuantum de 1.000 lei. Ulterior, i-a sugerat să-i dea 100 lei pentru a abandona controlul, fapt acceptat de vânzătoare, iar când şi-a dat seama că a fost înșelată, a sesizat poliţia. A urmat un alt chioşc, însă când atitudinea vânzătoarei nu a lăsat loc de întors, şi-a abandonat "prada".

Într-un final a fost prins, vânzătoarele cu care intrase în contact recunoscându-l din bazele de date ale Poliţiei. A fost reţinut, a fost judecat şi condamnat, iar acum va apărea din nou în faţa judecătorilor în calitate de revizuent al condamnării. Asta în condiţiile în care pe rolul instanţei mai are un dosar ce priveşte contestaţia la executare.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Elevii încep ultimul modul de cursuri miercuri, 8 mai. Calendarul Evaluărilor Naționale, Bacalaureatului și admiterii la liceu

astăzi, 16:40
52

Cursurile din modulul 5 de școală încep în mijlocul săptămânii, miercuri, 8 mai, și durează până pe 21 iunie 2024. Modulul 5 este cel în care au loc Evaluările Na...

Cod portocaliu de instabilitate atmosferică pentru localitățile Flămânzi, Vorona, Frumușica, Tudora, Cristești, Copălău și Prăjeni!

astăzi, 15:45
279

Meteorologii au actualizat prognoza și au emis o avertizare nowcasting tip cod portocaliu de instabilitate atmosferică pentru localitățile Flămânzi, Vorona, Frumușica, Tudora, Cristești, ...

Localitățile Vorona și Tudora intră până la ora 16.00 sub Cod galben de instabilitate atmosferică!

astăzi, 15:19
177

Până la ora 16:00, localitățile Vorona și Tudora se vor afla sub o atenționare meteorologică tip cod galben de instabilitate atmosferică temporar accentuată.Se anunță averse care v...