De la începerea procesului de vot și până la acest moment, au fost înregistrate 7 sesizări de posibile incidente electorale, fără să fie înregistrate situații deosebite din punctul de vedere al atribuțiilor structurilor Ministerului Afacerilor Interne.
Acestea sunt în curs de verificare și privesc continuarea propagandei electorale, fotografierea buletinelor de vot și comercializarea de alcool în proximitatea secțiilor de votare.
De exemplu, în comuna Tudora, un bărbat de 59 de ani, ar fi continuat propaganda electorală prin distribuirea pe o rețea de socializare de conținut electoral.
Reamintim Decizia Biroului Electoral Central pentru alegerea Președintelui României, prin continuarea propagandei electorale după încheierea campaniei electorale se înțelege:
- afișarea, lansarea, plasarea, promovarea, publicarea distribuirea și/sau difuzarea de materiale publicitare politice, respectiv materiale de propagandă electorală de orice tip care se referă la alegeri.
- difuzarea de mesaje electorale care se referă la alegeri în format audio, vizual sau mixt pe ecrane digitale amplasate în locuri publice, private ori prin intermediul unor vehicule special amenajate.
- sfătuirea alegătorilor să voteze sau să nu voteze anumiți candidați.
Structurile Ministerului Afacerilor Interne din județul Botoșani rămân mobilizate și continuă misiunile specifice pentru asigurarea unui proces electoral sigur și corect.