Încă un pas spre digitalizare: Permisele de conducere vor dispărea definitiv, cu ce vor fi înlocuite!

Într-un viitor nu foarte îndepărtat, permisele de conducere vor dispărea definitiv, grație digitalizării și avansării tehnologiei, dovadă că unele țări deja încep să renunțe la documentul fizic. Astfel, Republica Moldova a lansat aplicația EVO, care ține loc de buletin, permis de conducere și nu numai.

Ministerul Dezvoltării Economice și Digitalizării din Republica Moldova a anunțat joi, 6 iunie, lansarea oficială a aplicației EVO, un instrument digital care înlocuiește fizic buletinul, permisul de conducere și certificatul de înmatriculare. Prin intermediul acestei aplicații, toate actele necesare cetățenilor vor putea fi accesate direct de pe telefonul mobil.

Noua aplicație reprezintă un pas semnificativ în direcția digitalizării și modernizării serviciilor publice în țara vecină. Cetățenii pot acum să acceseze rapid și sigur actele personale și alte informații esențiale direct de pe telefonul mobil, simplificându-și astfel viața de zi cu zi.

EVO oferă cetățenilor Republicii Moldova posibilitatea de a-și păstra documentele personale într-un format digital, eliminând necesitatea de a le transporta fizic. Aplicația nu doar că facilitează accesul la actele de identitate, dar oferă și informații esențiale precum:

- amenzi

- date despre autovehicule

- bunuri imobile

- traversări de frontieră

- statutul de asigurat

- informații legate de medicul de familie

- aplicatia evo

„De azi, EVO e mereu cu tine! Poți lăsa buletinul, permisul de conducere, certificatul de înmatriculare acasă. Toate actele de care ai nevoie vor fi în telefonul tău. EVO este portofelul tău digital de acte,” a anunțat Ministerul Dezvoltării Economice și Digitalizării din Republica Moldova, pe Facebook.

Noua aplicație e disponibilă gratuit celor care au semnătura electronică.

Mai multe, pe capital.ro

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Un botoșănean agresiv cu propria mamă, reținut de polițiști pentru încălcarea ordinului de protecție!

Wednesday, 18 September 2024

În urma probatoriului administrat s-a stabilit faptul că acesta, în cursul zilei de marți, 17 septembrie a.c., a încălcat obligațiile impuse prin ordinul de protecție emis de o ...

Produse susceptibile a fi contrafăcute, confiscate de polițiști în Botoșani și alte două localități!

Wednesday, 18 September 2024

Imobilele aparțineau unor persoane din Botoșani, Dorohoi și Șendriceni, bănuite de comiterea infracțiunii de punerea în circulaţie a unui produs purtând o marcă identică sau simil...

Spectacolul „Piese de rezistență” se joacă în acest sfârșit de săptămână la Teatrul „Mihai Eminescu” Botoșani

Wednesday, 18 September 2024

Regia artistică: Andrei Măjeri Scenografia: Șteff Chelaru Coregrafia: Victoria Bucun Sound design: Adrian Piciorea Video design: Andrei Cozlac Corepetitor: Incze Katalin Asistent ...