Încă avem nevoie de precipitaţii! Prognoza meteo pentru judeţul Botoşani

Încă avem nevoie de precipitaţii! Prognoza meteo pentru judeţul Botoşani
Vara care vine aduce alte serii de precipitaţii de care terenurile agricole din judeţul Botoşani încă mai au nevoie. Meteorologiii spun că în următoarea perioadă temperaturile vor fi în creştere uşoară, treptată, iar zilele cu soare vor alterna cu zile în care vom avea parte de precipitaţii.

Potrivit ultimului buletin al Administraţiei Naţionale de Meteorologie, în cultura grâului de toamnă, rezerva de umiditate în terenurile agricole din judeţ variază între secetă pedologică moderată şi secetă extremă. În cultura de porumb, rezerva de umiditate variază între un nivel satisfăcător în centrul judeţului şi secetă pedologică puternică în nordul judeţului. (vezi grafice) Agricultorii speră că următoarele ploi vor mai "repara" din secetă, pentru a da o şansă culturilor să se dezvolte.

Aceste ploi vor veni în săptămâna următoare. Până atunci, însă, duminică, temperaturile vor avea valori cuprinse între 24ºC şi 11ºC. Cerul va fi parţial noros, dar nu sunt şanse de precipitaţii. Vântul va sufla slab la moderat predominant din sector nord- vestic. Luni, maxima va urca la 25ºC, în timp ce minima va fi de 12ºC. Cerul va fi parţial noros, iar vântul îşi va schimba direcţia şi va sufla dinspre nord.

Marţi, temperaturile vor oscila între 24ºC şi 12ºC. După-amiază se vor semnala averse, însă cantităţile de apă nu vor fi spectaculoase- în jur de 3 litri pe metrul pătrat. Aversele se vor transforma în ploaie miercuri, atunci când pe tot parcursul zilei sunt posibile precipitaţii. Temperaturile vor scădea, astfel încât maxima va fi de 18ºC iar minima de 12ºC.

De ceva precipitaţii vom avea parte şi joi, însă temperaturile vor fi în creştere şi vor oscila între 23ºC şi 12ºC. Vântul va sufla slab la moderat predominant din sector nord- vestic. Vineri, maxima va urca la 24ºC, pe fondul unui cer parţial noros şi a unui vânt în general domol.

Acelaşi piesaj meteorologic va domina şi sfârşitul de săptămână. Sâmbătă, temperaturile vor avea valori cuprinse între 24ºC şi 13ºC. Cerul va fi parţial noros, iar vântul va sufla slab la moderat dinspre nord. Duminică, maxima va urca la 26ºC, în timp ce minima va fi de 13ºC. Dimineaţă se vor semnala averse însă ulterior vremea va căpăta un aspect frumos.

(cultura de porumb- sursa grafic: Administraţia Naţională de Meteorologie) 

(cultura grâului de toamnă)

 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Calendar ortodox: În a doua zi de Paște sărbătorim Învierea Domnului și îl cinstim pe Sfântul și dreptul Iov

astăzi, 09:31
21

Sfântul și dreptul Iov, sărbătorit în acest an în a doua zi de Paște, a trăit în Avsitida, între Arabia și Idumeea. Tatăl său era Zaret, iar mama lui era Vosora....

Adăpost cu 28 de animale cuprins de flăcări într-o localitate din Botoșani!

astăzi, 08:58
162

Proprietarul a fost cel care a anunțat incendiul. Când a văzut flăcările, întreaga construcție de aproximativ 120 de metri pătrați ardea.La caz s-au deplasat pompierii din cadru...

Ce frumuseți ascunde "Tărâmul Sfinților" din codrii Botoșanilor!

Duminică, 5 Mai 2024
516

Judeţul Botoşani devine gazda unui nou concept inedit, dar valoros pentru credincioşii ortodocşi. "Tărâmul Sfinților" este numele sub care se conturează acest periplu fascinant ...