În timp ce botoşănenii tot aşteaptă: Parcul de agrement de la Cornişa, subiectul preferat de politicieni pentru a se "înţepa"!

În timp ce botoşănenii tot aşteaptă: Parcul de agrement de la Cornişa, subiectul preferat de politicieni pentru a se "înţepa"!
Parcul de Agrement Cornişa a devenit o temă recurentă, folosită de politicieni pentru a se lovi reciproc, în funcţie de poziţia în care se află, putere sau opoziţie. Asta în timp ce botoşănenii aşteaptă de ani de zile să aibă un loc unde să se bucure de soare, să facă baie, să se relaxeze, aşa cum se întâmplă în orice oraş civilizat.

A făcut-o în 2012 Ovidiu Portariuc, atunci când pe proiectul muncit de echipa lui Cătălin Flutur, la acea vreme primar al municipiului, s-a aşezat "praf de îndoială". O fi bun pentru botoşăneni? Investiţia merită sau nu merită, că îşi va atinge scopul de a atrage bani şi din alte judeţe, prin vizitele celor din Suceava, Iaşi sau mai ştim noi ce alte judeţe. Până la urmă, Portariuc şi-a dat seama că îşi retează orice şansă de a fi "popular" printre botoşăneni şi a dat drumul la proiect.

A venit însă şi anul 2016, cu câteva săptămâni înainte ca Parcul Cornişa să fie dat în folosinţă, după cum insistă actuala administraţie a oraşului. Abia aflase Cătălin Flutur că îşi va petrece următorii patru ani pe fotoliul de primar al municipiului că a şi a previzionat că vara asta "nu vom face baie la Cornişa". De duminică noapte până acum, însă, viitorul primar şi-a mai nuanţat declaraţia.

"Până nu ajung acolo să văd ce este, vorbesc pe alături. Părerea mea a apărut după ce am vorbit cu persoane care au trecut pe acolo şi lucrează acolo. Pot să dau elementele astea după ce mă duc eu acolo, or mai este învestitura şi multe altele. Dar lucrurile astea nu le spun acum, ci le spun le luni bune- atâta timp cât noi nu am tras curentul acolo, nu am făcut probe, nu am autorizat ISCIR componentele de acolo, toate agregatele... Eu vorbesc ca inginer despre necesităţi, dar despre ce se întâmplă acum la Cornişa eu vorbesc din auzite", spune Cătălin Flutur.

A venit acum rândul lui Ovidiu Portariuc să apere proiectul, susţinând că lucrările se vor finaliza, aşa cum s-a anunţat, la finalul lunii iunie. "Urmează încă două săptămâni în care se vor face teste şi pregătiri şi noi propuneam ca în jur de 15- 20 iulie să-l deschidem. S-ar putea ca domnul Flutur să vrea să amâne deschiderea pentru la anul, să spună lumea că l-a făcut el, cine ştie ce intenţii are? Că dacă îl deschide la două săptămâni după ce vine, lumea o să spună: stai, domnule, că nu are cum să-l facă el. Aşa, el poate să inventeze nişte probleme şi să-l deschidă la anul. Am văzut declaraţiile şi chiar m-au uimit. Domnia sa ştie foarte bine cum stau lucrurile de la Cătălin Alexa, care a fost apropiat de proiect. Parcul e gata, mai trebuie dat drumul la apă în bazine, râul de rafting şi de făcut testele şi de dat drumul. Cu trei luni înainte noi am convocat toate instituţiile pentru autorizări. Deci eu în continuare spun că în luna iulie, cel târziu la sfârşitul lunii iulie trebuie să se deschidă parcul", susţine Ovidiu Portariuc.

Şi botoşănenii? Ce fac botoşănenii în tot timpul acesta în care politicienii se "înţeapă"? Aşteaptă, aşa cum au aşteptat atâţia ani. Dacă Parcul de Agrement Cornişa va fi dat în folosinţă la sfârşitul lunii iulie, am mai avea o lună, cel mult o lună jumătate la dispoziţie pentru a ne bucura de el până când toamna ne va obliga să ne luăm gândul de la distracţie.

Plus INFO: Nu puţine au fost momentele în care am avut motive să simţim mândri, ca botoşăneni, pentru că în timp ce şantierul de la Cornişa tot creştea, sucevenii şi ieşenii priveau "peste gard" cu îngrijorare.

Chiar oficialităţile sucevene au înghiţit în sec în tot timpul acesta, dovadă fiind o declaraţie a şefuluI Consiliului Judeţean Suceava, Cătălin Nechifor, făcută la sfârşitul lunii mai, la Fălticeni, atunci când se inaugura Complexul de agrement "Nada Florilor". "Banii au venit la Fălticeni, într-o zonă care va face concurenţă în mod clar şi Botoşaniului şi Humorului, pentru din păcate nu avem nici la Suceava, nici în altă parte o astfel de zonă de agrement", spunea atunci preşedintele CJ Suceava.

În aprilie, primarul Sucevei, Ion Lungu, admitea că Botoşaniul a luat faţa Sucevei cu privire la amenajarea unei zone de agrement, contextul fiind demararea procedurilor pentru realizarea zonei de agrement Tătăraşi. "Am văzut mai multe poziţii legate de această zonă de agrement de la Botoşani. Foarte bine că se face dar ea se face pe fonduri europene cu care Primăria Suceava a consolidat Cetatea de Scaun. Cred că am procedat bine că am salvat Cetatea. Dacă noi nu făceam Cetatea pe lângă faptul că nu era modernizată exista riscul de a se nărui practic partea de nord est a Cetăţii. Acum a venit vremea să facem şi zona de agrement", susţinea atunci primarul Sucevei.

 

Spune-ne opinia ta