In sfarsit, vesti bune pentru sanatatea botosaneana!

In sfarsit, vesti bune pentru sanatatea botosaneana!
Peste 40 de absolventi ai facultatilor de medicina, care au promovat examenul de rezidentiat din luna noiembrie, si-au exprimat optiunile pentru posturile vacante in unitatile sanitare botosanene.

Daca vor ramane in Botosani si dupa perioada celor patru, cinci sau sase ani, cat dureaza specializarea, medicii vor acoperi aproape in totalitate deficitul de medici specialisti cu care se confrunta in prezent judetul.

La Spitalul Judetean Mavromati, a fost ocupat postul de neurochirurg, dar si cele de epidemiolog, medic de medicina muncii sau chirurg plastician.

La Spitalul de Copii din Botosani au fost ocupate posturi pe specializarile de ORL, nutritie, alergologie, medicina de urgenta si anestezie.

Medicii rezidenti au ocupat posturi vacante la toate unitatile sanitare din judet, cele mai cautate posturi fiind de chirurg si radiolog. Nu au prezentat interes posturile de la farmacie si alte trei la medicina dentara.

Absolventii de medicina confirmati rezidenti pe post vor trebui ca pana pe 12 decembrie sa isi incheie contractele de munca cu unitatile sanitare, dupa care se vor prezenta in centrele universitare pentru studiu si formare.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Bărbat de 47 de ani, sancționat pentru transport ilegal de persoane!

astăzi, 19:49
90

La data de 27 martie 2024, polițiștii din cadrul Serviciului Rutier au oprit pentru control, pe drumul european E 587, în comuna Frumușica, un autoturism condus de un bărbat, de 47 de ani, d...

Campania antidrog care educă elevii să aleagă înțelept, la Colegiului Economic ”Octav Onicescu” Botoșani (Foto)

astăzi, 19:02
55

În scopul prevenirii consumului de droguri în rândul populației de vârstă școlară, în perioada decembrie 2023 – iunie 2024, Inspectoratul de Poliție Județean ...

Vești bune de la premierul României: supermarketurile nu vor fi închise în week-end!

astăzi, 18:22
56

Premierul Marcel Ciolacu a anunțat, joi, la începutul ședinței de guvern, că magazinele nu vor fi închise în weekend, subliniind că, „din toate semnalele primite din r&aci...