Iata ce poate face o minte extraordinara VIDEO

Iata ce poate face o minte extraordinara VIDEO
Stephen Wiltshire este un arhitect care sufera de autism. Este faimos pentru capacitatea sa de a desena in detaliu un peisaj dupa ce l-a vazut doar o singura data. In filmul de mai jos, Stephen deseneaza panorama Romei. E prima data cand vede orasul de la inaltime. Dupa un zbor cu elicopterul de 45 de minute, Stephen va trebui sa deseneze o imagine panoramica de 5 metri a centrului istoric a orasului. Are trei zile la dispozitie.

Stephen Wiltshire  traieste in Londra si este un star printre arhitecti. Porecla lui este "Omul Camera". Steven sufera de autism. Traieste intr-o lume a sa, fiindu-i extrem de greu sa comunice cu restul oamenilor. A rostit primele cuvinte abia la varsta de cinci ani. Cand avea 11 ani a desenat o panorama perfecta a Londrei dupa ce o privise o singura data intr-o plimbare cu elicopterul. Chiar si numarul de ferestre de la fiecare cladire era corect in desenul sau. De atunci, a uimit intreaga lume cu talentul spcial pe care il are, desenand panorame incredibil de exacte si detaliate ale celor mai mari orase din lume cum: Tokyo, Hong Kong, Madrid, Roma.

In filmul de mai jos, Stephen deseneaza panorama Romei. E prima data cand vede orasul de la inaltime. Dupa un zbor cu elicopterul de 45 de minute, Stephen va trebui sa deseneze o imagine panoramica de 5 metri a centrului istoric a orasului. Are trei zile la dispozitie. 

Trei zile in care Stephen va trebui sa deseneze din memorie mii de detalii: stradutele mici si serpuitoare, balcoanele si ferestrele tuturor caselor, fiecare coloana si arcada a Coloseumului, Catedralei Sf Petru si multe altele. Pare de-a dreptul intimidant sa te afli in fata unei planse goale de 5 metri si sa fie nevoie sa desenezi Roma din memorie. Insa nu si pentru Stephen. Acesta isi incepe desenul asa cum am face-o toti: de la Catedrala Sf Petru, dar fara sa faca niciun fel de schite sau ciorne.

Nu isi imparte plansa in mai multe planuri. Imaginea panoramica exista deja in mintea sa, toate proportiile, toate strazile, toate detaliile. La sfarsitul celei de-a doua zile Stephen este la jumatatea operei sale. Trei zile a umplut plansa desenand meticulos fereastra dupa fereastra, bolta dupa bolta. De face toate astea? Simplu: pentru ca ii place sa fie laudat si aplaudat pentru arta sa. 

Dupa ce si-a terminat desenul, specialistii il analizeaza pentru a vedea exact cat de precisa este capacitatea lui de a memora o priveliste pe care a vazut-o o singura data. In cazul Catedralei Sf Petru, Stephen a avut o acuratete impresionanta. Apoi s-a analizat daca nu cumva dealul pe care este construita Roma ar trebui sa fie reprezentat mai ridicat in panorama lui Stephen. Si de data aceasta, Stephen a vazut imaginea corecta. De la 305 metri inaltime, dealurile apar privitorului aproape plane.

In cazul Panteonului s-au gasit unele neconcordante minore in cazul acoperisului, insa restul constructiei, la fel ca numarul coloanelor, este cat se poate de corect. Si, spre uimirea tuturor, Stephen a reusit sa deseneze una dintre cele mai complexe cladiri, Coloseumul, atat de precis incat este varianta trasa la indigo a realitatii. Dar nu numai in cazul cladirilor mari desenul lui Stephen a fost fara cusur. Acesta a reusit sa reprezinte cu acuratete fiecare strada si fiecare casa, iar daca ar fi avut mai mult timp, ar fi adaugat si mai multe detalii. Talentul sau este cu adevarat uimitor.

Si e forma prin care a ales el sa comunice cu lumea.

avocatnet.ro

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

O nouă lege destinată părinților singuri a fost adoptată de Camera Deputaților. Ce beneficii aduce!

astăzi, 17:05
155

Proiectul de lege care propune eliminarea obligației părinților singuri de a lucra în ture de noapte și precizează că aceștia pot lucra doar dacă își doresc a fost votat favorabil...

Carne de miel vândută direct de pe bancheta din spate a mașinii, la Botoșani. Polițiștii au aplicat amenzi!

astăzi, 15:34
165

În dimineața zilei de 1 mai, polițiștii locali din cadrul Serviciului Activitate Comercială și Cameră de Corpuri Delicte, pe durata îndeplinirii atribuțiilor de serviciu, în P...

Bărbat reținut de polițiști, nu a putut sta departe de soție în baza ordinului emis de organele legii!

astăzi, 14:47
246

La data de 1 mai 2024, polițiștii din cadrul Secției de Poliție Rurală nr. 1 Botoșani au emis ordonanță de reținere pentru 24 de ore pe numele unui bărbat de 51 de ani, din comuna Bălușeni...