Iar pare electorală: Salariul minim cu impozit zero va deveni realitate cam în doi ani

Iar pare electorală: Salariul minim cu impozit zero va deveni realitate cam în doi ani

Preşedintele Senatului, Anca Dragu, a anunţat că impozitul zero pe salariul minim ar putea deveni realitate în aproximativ doi ani de zile. Perioada, de fapt, s-ar suprapune cu cea preelectorală, așa că salariații vor avea această măsură încă proaspăt impregnată în memoria colectivă, în timp ce politicienii vor avea cu ce să se laude.

„Ar putea deveni realitate (impozitul zero pe salariul minim - n.r.) într-un an, cam în doi ani, după ce avem finalizat un studiu de impact și atunci când veniturile bugetare și creșterea economică permit”, spus la TVR Anca Dragu, care a adăugat că o astfel de măsură are un impact negativ asupra bugetului.

„Pe de altă parte, este o datorie să ne uităm la salariații cu venituri foarte mici. În România există această situație foarte tristă în care 15% dintre salariați, deși muncesc, intră la categoria de sărăcie, acest concept de sărăcie. Ca atare, cea mai rapidă soluție de a-i scoate pe acești oameni din sărăcie care, deși muncesc opt ore pe zi, la sfârșitul lunii, când primesc salariul, nu-și pot permite să-și asigure un trai decent după standardele normale”, a mai explicat preşedintele Senatului.

 

Spune-ne opinia ta