Horoscop Urania, săptămâna 11-17 martie 2012

Horoscop Urania, săptămâna 11-17 martie 2012
Berbec
Săptămâna cuprinsă între 11 şi 17 martie este pentru nativii din Berbec marcată de prezenţa unui Mercur în sectorul lor natal retrograd, ceea ce îi transformă în zodia cea mai vulnerabilă la capitolul comunicare dintre cele douăsprezece semne ale zodiacului. Ei sunt primii care vor lua în plin, în piept, direct, acut, toate aceste mecanisme pe care Mercur le viciază. Gândire complicată, exprimare defectuoasă, atitudine negativistă, comportament ostil sau modificări ale gândirii şi ale direcţiei de acţiune în lucrurile mici sau în lucrurile medii care nu sunt în avantajul lor.

În popor se spune că fac prostii. Mai elegant se spune că au o atitudine neadecvată faţă de realitate. Ştiinţific se poate spune că procesele logice de gândire sunt viciate de instabilitate, inconstanţă şi de răbufniri ale temperamentului sau ale chestiunilor subiective individuale care predomină şi care alterează obiectivitatea, calmul, echilibrul, distanţa faţă de evenimente, înţelepciunea sau norma. Pentru foarte mulţi dintre aceşti nativi săptămâna are un potenţial bun, pentru unii poate chiar excelent, cu privire la bani, muncă şi afirmare personală. Pentru toţi cei născuţi în Berbec, cu excepţia celor foarte-foarte tineri, copii încă, sau cu excepţia celor foarte-foarte în vârstă, atât de în vârstă încât nu se mai poate pune problema desfăşurării unei activităţi, a unei munci constante, problema principală este eficienţa, efortul, valorificarea acestor calităţi profesionale, dar şi punerea în practică a unor ambiţii.

Încep acum să scoată corniţele şi să permită judecăţi de valoare, să ridice pretenţii, să formuleze observaţii, să adreseze critici, să aibă o atitudine hotărâtă, cum spuneam uneori, negativistă, chiar dacă ea este justificată. Temeiul acestei răstălmăciri şi acestei atitudini care nu este întotdeauna privită cu ochi buni de către ceilalţi, de către anturaj sau de către colegi ori parteneri, este motivată de dorinţa lor de a-şi creea un statut stabil, de a-şi construi o personalitate cu greutate specifică peste care să nu se treacă, care să fie luată în calcul, să fie consultată, respectată şi, în cele mai multe cazuri, temută. Dorinţa principală, dar nerostită, neformulată cu voce tare de către Berbeci, este să îi înveţe minte pe unii şi să îi sperie pe ceilalţi.

Unii dintre nativii care s-au născut în semnul Berbecului vor avea săptămâna viitoare suficiente motive să se îndoiască de patronii lor, să se îndoiască de valabilitatea unui contract, să înceapă să gândească o serie de clasamente ale persoanei lor într-un fel pe care până acum nu l-au gândit, mult mai pragmatic, mai egoist, mai simplist şi mai refractar gesturilor care presupun o aloje în timp, o nobleţe, o aristocraţie, o boierie. Toate aceste dimensiuni, în această clipă, le lipsesc şi dacă într-adevăr le-au avut la un moment dat ele sunt acum încuiate în şifonier.


Taur

Cei care s-au născut în zodia Taurului bănuiesc că au prezentă în minte avertizarea formulată de noi săptămâna trecută cu privire la necesitatea unei atitudini prudente şi circumspecte în faţa viitorului. Spuneam, săptămâna trecută, să fie pregătiţi pentru ceea ce se va întâmpla şi iată că acest răstimp ne bate la uşă. Între 11 şi 17 martie cei născuţi în Taur sunt chemaţi să trăiască şi să treacă prin tot felul de stări, situaţii şi evenimente.

Vor fi obligaţi să facă faţă unor încercări, provocări, vor fi obligaţi să se mlădieze şi să se adapteze cu diplomaţie, cu supleţe, cu blândeţe, cu moliciune, cu gentileţe faţă de o serie de situaţii care pot să fie uneori de deranjante, contondente sau chiar să le ridice lor premizele unor mecanisme de gândire de care trebuie să ţină cont. S-ar putea ca o serie de cuvinte, gesturi ale unor oameni, poate chiar o strâmbătură din nas, o ridicare din sprânceană să fie semnul că acea persoană nu se va purta de acum încolo aşa cum doreşte sau cum i-ar conveni un Taur.

Că acela adoptă o conduită de faţadă, dar în sinea lui gândeşte şi doreşte altceva, fie pentru nativul din Taur, fie chiar împotriva lui. De aici aceste mici gesturi de trădare ca o reflectare a unui fond sufletesc diferit de întreaga conduită socială. Cei născuţi în semnul Taurului trebuie să înţeleagă că există o serie de relaţii interumane care acum pot să fie văzute, percepute sau intuite prin fragmente, prin mici mostre, prin sugestii. De aceea detaliile sunt foarte importante.

Răsturnări de situaţie şi, mai ales, retractări ale unor promisiuni făcute de o serie de persoane care atunci s-au pronunţat cu prea multă îngăduinţă, care au promis cu prea multă uşurinţă, care au lăsat să se înţeleagă că sunt dispuşi să-i sprijine, formulând poate chiar mult peste ceea ce era în capul lor ideea de ajutor necondiţionat, de dedicare, de admiraţie, etcetera, etcetera. Şi iată că nu au trecut decât puţine zile şi aceste persoane încep să arate că nici nu îl preţuiesc pe respectivul Taur chair atât de mult, nici nu-l respectă atât de profund şi chiar nu au chef deloc nici să-şi piardă timpul, banii, răbdarea ori să-şi consume relaţiile lor personale pentru a le pune la dispoziţie unui nativ din acest semn zodiacal. Reţineţi că, oricât ar fi de agreabilă, din punct de vedere astrologic, combinaţia între Venus şi Jupiter la grad perfect, totuşi rămâne Luna neagră. Această Lună neagră ciobeşte, ştirbeşte. Ceva din lucrurile bune visate, dorite sau chiar care începuseră să încolţească. Ceva se strică acum, ceva se alterează sau, măcar, dă semne că nu este posibilă continuarea pe o astfel de direcţie. Săptămâna începe cu o premiză destul de bună, continuă cu un moment de optimism şi sfârşeşte cu dezabuzare, plictis, enervare sau repliere în faţa unei realităţi care se tot colorează, se tot metamorfozează, se schimbă până când începe să sune şi să arate a cu totul şi cu totul altceva.


Gemeni

Pentru cei care s-au născut în semnul Gemenilor a doua parte a săptămânii viitoare este cea mai puternică. În ziua de 14 martie se creează un lanţ de relaţii personale şi publice provocate de o predispoziţie astrală care îi transformă în nişte fiinţe puse în discuţie, lezate, comentate sau judecate, la propriu sau la figurat. Judecate, adică bârfite, cântărite, catalogate sau judecate din punct de vedere procesual de către o instanţă care are toate competenţele să hotărască într-un anume fel pe destinul acestor nativi.

De altfel, acolo este şi sensul vieţii, deci e vorba chiar de destin, şi la 9 grade Luna alături de nodul nord al Lunii în Casa a VII-a, procesuală, partenerială sau contractuală, provoacă tot felul de combinaţii şi complicaţii. Pe de o parte, spre un loc al tainei, ascunsului şi neştiutului, pe de altă parte spre patrimoniu şi familie. Cea mai importantă combinaţie o putem desluşi între 14 şi 17 martie din relaţia pe care Marte o realizează cu nodurile lunare. Dacă pe 14 este vorba de un careu în T la grad perfect, gradul 9, Gemeni, gradul 9 Fecioară unde se află Marte şi gradul 9 Săgetător, pe 17 martie se poate vorbi de acelaşi careu în T, dar la gradul 8 pentru fiecare dintre cele trei posturi.

Acesta este motivul pentru care şi spuneam că a doua parte a săptămânii viitoare este determinantă. Dacă scapă de 14 se apropie de circumstanţele perioadei care începe cu 17 martie şi continuă cu zilele următoare. Se pun importante premize care îl obligă pe cel născut în Gemeni să se supună, să accepte, aşa cum se procedează în viaţa mănăstirească, şi anume să intre în ascultare. I se dă o sarcină, care chiar dacă nu îi convine, trebuie să şi-o asume şi să o ducă la bun sfârşit. Această ascultare este un semn de umilinţă, este un semn de recunoaştere a unei puteri superioare în viaţa mănăstirească, nu neapărat a voinţei stareţului, cât mai ales a supunerii în faţa voinţei Domnului.

Aici, din punct de vedere socio-uman, se poate vorbi tot de ascultare şi de supunere în faţa unei voinţe a cuiva care are prerogativele necesare, autoritate, şi este din punct de vedere oficial pregătit şi creditat să ia o serie de decizii care să ordoneze viaţa unui nativ. Să i se impună să facă ceva, să plătească ceva, să execute ceva sau să nu mai facă ceea ce a făcut până atunci, sub forma unei pedepse, să zicem. Ceva însă de natura speculaţiei divine se petrece în Casa a XII-a. Acolo se pregăteşte în aburii neştiutului un bine, o salvare, un moment de taină. Este o clipă de graţie care se maturizează în jurul datei de 11 martie şi îşi aruncă reverberaţiile până pe 14 martie într-un moment de plenitudine şi, apoi, poate, să se arunce ca o lumină binefăcătoare până în primele zile ale lunii iunie. Un bine tăinuit, un bine ascuns, un bine făcut de cineva care nu îşi arată chipul, faţa sau numele.


Rac

Pentru cei care s-au născut în semnul Racului săptămâna viitoare sună grav, sună important şi sună a maturizare. Nativii sunt obligaţi să mai crească un pic, să se coacă, să accepte realitatea, să acţioneze în conformitate cu nişte priorităţi, să lase naivităţile, să lase reacţiile juvenile, superficiale, vag iresponsabile sau detaşate de orice simţ de răspundere. Cei care s-au născut în semnul Racului sunt acum marcaţi de o serie de comentarii care se fac în jurul lor destul de public sau sunt auzite, văzute ori citite o serie de observaţii şi critici nu întotdeauna întemeiate.

Ele pot să fie exagerate, deformate sau mutilate ori într-un anume fel direcţionate de aşa natură încât să creeze un halou negativ în jurul acestei persoane. Că este vorba de o tentativă personală de răzbunare, că este dorinţa cuiva care manipulează... şi creează atmosferă, face vâlfă, face valuri în jurul unei persoane, este mai puţin important. Pe de altă parte, ar trebui aceşti nativi să reţină că nu toţi cei care se declară prieteni, chiar şi sunt cu adevărat prieteni, ori în momentul important şi necesar se poartă ca atare. Unii sunt dornici să îl caute pe un Rac să-i cultive prietenia, dar în momentul în care nu mai au niciun beneficiu să facă stânga-împrejur.

De aici tot felul de lezări de la prieteni, de trădări, şi gesturi încărcate de ingratitudine care îl vor face pe acest nativ să suspine, să fie nemulţumit, să fie trist şi să mediteze asupra condiţiei umane cu destulă mânie. Săptămâna le mai aduce premizele unui contract sau al unui parteneriat, al unei colaborări în care se pot implica cu prioritate pe 16 şi pe 17 martie. Este mai mult vorba de o dispoziţie interioară, de un entuziasm, de o decizie în forul personal şi mai puţin chiar desemnarea unui contract în bună regulă.

O dorinţă mare de purificare, de limpezire, de înălţare, de cultivare a unei vieţi spirituale, artistice sau morale, se întrevede printr-o dispoziţie astrală care este favorabilă să înveţe, să îşi asculte idealul, să privească la modele umane, să se ducă la biserică, să se spovedească, să trăiască curat, cinstit, creştineşte într-un cuvânt. Sunt elemente importante pentru cei tineri care în felul acesta se pot lepăda de obiceiuri urâte şi, aşa cum spuneam la început, de multe dintre premizele nocive ale unei tinereţi trăite responsabil sau al unei lipse de maturizare şi coagulare care nu s-a realizat din varii motive. Părinţii nu sunt suficient de buni pedagogi, pedagogii nu sunt suficient de eficienţi, iar societatea este inexistentă şi nu reacţionează astfel încât unul dintre nativii din semnul Racului poate să crească pe cont propriu cam buruienos.

De aceea întreaga construcţie astrală a săptămânii viitoare este benefică pentru ei pentru că vine să suplinească golurile care ar fi trebuit să fie umplute prin prezenţă paternală, prin intervenţie şcolară, prin educaţie socială, prin model uman, prin vecinătate, prietenie sau colegialitate. Acolo unde sunt astfel de hopuri şi carenţe vin astrele şi aduc printr-un îndemn profund superior, prin modele şi exemple ori prin avertismente o anume înclinare a acestora spre autodefinire, spre perfecţionare, spre depăşire. Fără să îi îndemne nimeni de data aceasta, fără să îi mâne nimeni de la spate, fără să le mai promită cineva bilete la un concert sau adidaşi ăde marcă, cei născuţi în semnul Racului îşi propun să fie mai buni, mai cultivaţi, mai performanţi, mai pregătiţi pentru viitor, mai dornici să fie luaţi în calcul ca nişte persoane responsabile şi demne de respect.

Nu sunt foarte indicate întreaga săptămână discuţiile cu privire la o mărire salarială, o condiţie schimbată la locul de muncă, modificări care presupun un dialog abrupt, anapoda sau o serie de formulări stângace care stârnesc enervare ori provoacă hazul îndreptat împotriva celui născut în semnul Racului. Se pot acoperi de ridicol, de ruşine sau pot stârni comentarii. Este indicat să se aştepte destul de multe săptămâni de acum încolo, înclin să cred că până la începutul lui mai, pentru a se pune ordine într-o relaţie de serviciu oricât ar fi ea de dezordonată şi de nemulţumitoare.


Leu

Ca un borcan cu dulceaţă de cireşe amare. Aşa ar trebui să fie săptămâna viitoare. Momente esenţiale se petrec la nivelul carierei. Unele dintre ele pot să fie spectaculoase cu afirmare, înălţare, numire în funcţie, ridicare în rang, preţuire, laudă, premii, noroc, şansă ieşită din comun. Pentru alţii toate aceste ipostaze bune se pot dubla sau pot fi din când în când contracarate de invidii, de blocaje, de răfuieli, de opoziţii nejustificate ale unor persoane care îşi fac ambiţia sau care, pur şi simplu, încearcă să plătească o poliţă ori vor să iasă din anonimat postându-se împotriva unui curent general de opinie, într-o atitudine de ostilitate şi adversitate faţă de un nativ din semnul Leului. Pentru unii dintre aceşti nativi s-ar putea să fie un moment esenţial.

Să nu uităm, totuşi, cei doi benefici sunt pe Casa a X-a a ridicării în rang împreună şi funcţionează bine. Să nu uităm că, totuşi, la acelaşi grad 9 în Taur, se află şi Luna neagră, iar pe 17 martie atât Jupiter, cât şi Luna neagră, se vor afla împreună la gradul 10, tot în conjuncţie. De aceea, spuneam că există acest gust dulce-amarui pe un fond bun, pe un fond generos, pe un fond care poate să le aducă, iată, pe 16 şi 17 martie o serie de conjuncturi noi legate chiar de locul de muncă, de relaţiile cu şefii, cu subalternii sau cu întregul context în care s-au integrat şi care funcţiona într-un anume fel obişnuit, aş spune chiar banal.

Ieşirea din banalitate o presupune o modificare nu de orar şi poate chiar nici de salarizare, cât de greutate, de amploare, de importanţă pe care o capătă munca lor, activitatea lor sau persoana lor într-un anume mediu. Cu baii, pentru că tocmai i-am pomenit, lucrurile stau puţin amestecat. Cred că nu banii nu sunt elementul bun al săptămânii viitoare sau poate că nu se manifestă într-un chip financiar acest tip de bine ori promisiunile financiare de creştere salarială sau de creştere a unor venituri suplimentare să se realizeze peste un timp, cum se zice, când se va putea. Şi se va putea. Nu este o amăgire, nu este o păcăleală, dar nu se va putea prea curând. Este posibil ca acest tip de ameliorare bănească să fie posibil în primăvară, dar mult mai posibil, mai plauzibil, este începând cu luna iulie.


Fecioară

Pentru cei care s-au născut în semnul Fecioarei numai ce a trecut aspectul de Lună plină care i-a încărcat cu energie, i-a motivat,le-a dat speranţe, le-a dat aripi, le-a dat direcţie şi i-a obligat să se implice într-o serie de activităţi. Săptămâna care vine le aduce noi provocări şi noi ipostaze. Pe de o parte unii vor să înveţe. Nu este un lucru nou, dar faptul că el persistă, ba, mai mult, se amplifică, se intensifică, mă obligă pe mine să îl reeditez ca aspect astrologic fundamental important şi pentru săptămâna viitoare. Ba chiar aş spune că pentru unii poate să capete rezonanţe dintre cele mai speciale, mai personale şi mai greu de bănuit.

Surprize plăcute, succes remarcabil pentru unii care susţin examene, teste sau probe. Sunt avantajaţi în general cei tineri sau încă tineri, cei care sunt însetaţi să acumuleze cunoştiinţe, vor să se perfecţioneze, care nu trăiesc comod de azi pe mâine sau pe spinarea cuiva. Sunt avantajaţi toţi cei care fac efort, s-au obişnuit să îşi definească drumul în viaţă şi să îşi construiască o carieră sau un destin. Sunt avantajaţi cei care îşi propun să plece din ţară sau să plece într-o ţară pentru a studia, a învăţa, a urma cursuri de un anume nivel academic sau pentru a învăţa în umbra unui maestru, cu greutăţile asumate, cu lipsurile iminente şi cu sacrificiile care sunt absolut necesare şi inevitabile.

Pentru aceşti nativi rămân importante elementele ridicate de axa nodurilor lunare într-o relaţie cu Marte, adică cu persoana lor, cariera şi familia. Într-o situaţie în care pleacă din ţară este evident tipul de greu pe care şi îl asumă, expatrierea, îndepărtarea, izolarea de familie, de cei dragi, şi chiar absenţa unui sprijin concret din partea acelora. Pentru alte persoane este vorba de sacrificii majore făcute la nivelul carierei pentru a se stabiliza ceva, o relaţie de familie, sau pentru a se oferi ajutorul necesar, asistenţa de orice fel, materială sau morală, unui apropiat din familie. Nuo fac ei cu foarte multă tragere de inimă. Este o corvoadă, e o penitenţă, dar şi-o asumă şi pe aceasta. Este un moment al unor încercări şi ele vor continua până la vară.

Nu este singurul moment greu cel care se instaurează cu săptămâna viitoare. Totuşi există câteva elemente care ne fac pe noi să vedem că aceşti nativi reuşesc în nişte domenii în care alţii şchioapătă de-a dreptul. De exemplu, pot să devină tot mai imuni şi mai indiferenţi faţă de tribulaţiile sentimentale. Sunt mai puţin capricioşi ei înşişi şi mai puţin dispuşi să înghită mofturile şi pretenţiile nejustificate ale cuiva care s-au legat sufleteşte. Privesc cu destul de multă indiferenţă tot ceea ce acelora le convine sau nu le convine toate ieşirile egoiste sau toate participările în viaţa unui nativ al unor persoane care nu au alt scop decât să îşi piardă timpul.


Balanţă

Într-una dintre poeziile sale Eminescu avea o formulă memorabilă. "Sfinx pătruns de neînţelesuri". Cam aşa este, într-o anume latură, a horoscopului personal săptămâna viitoare pentru cei care s-au născut în semnul Balanţei. Şi anume un segment de existenţă personală încărcat de enigmă asupra căruia cu cât zăbovesc mai mult cu atât se înneacă în necunoaştere, în nedumerire şi îşi complică întregul raţionament. De aceea nu prea ştiu încotro să o ia, hotărăsc să acţioneze într-un fel şi renunţă şi această situaţie se poate transforma la un moment dat într-o adevărată inhibiţie. Elementele care dau stabilitate multora dintre semnele zodiacale nu le dau acestora nici echilibru, nici fericire, nici somn liniştit. Dimpotrivă. Sunt elemente care îi nemulţumesc. Ele vin dinspre părinţi, nu este o noutate.

Este un aspect mai vechi. Dar el începe să devină foarte-foarte greu şi foarte pregnant din cauza unei poziţii astrale pe care nu numai Pluton la 9 grade Capricorn o deţine, ci şi a complicităţii pe care restul planetelor o presupun, şi anume Marte, Venus, Jupiter, Lună neagră, nodurile lunare, care fiecare la 9 grade activează câte ceva din Case încărcate de mister şi mai ales din Case în care voinţa personală şi determinarea sunt secundare şi mai puternice sunt determinările exterioare sau voinţa Domnului ori chiar voinţa Domnului neînţeleasă. Este foarte greu pentru o serie de persoane născute în semnul Balanţei să îşi identifice direcţia de viaţă sau chiar scopul pe termen scurt.

Sunt multe premizele care vorbesc despre dorinţa lor de bunăstare, despre gesturile menite să le aducă o ameliorare, un câştig, un profit, ba ei iau în calcul şi foarte multe sacrificii. Dar, culmea, sacrificiile nu merită să fie făcute, gesturile nu apucă să fie întemeiate şi totul se dă peste cap. Tot ceea ce ţine de discuţii, negocieri, tranzacţii, consfătuire este supus reversibilităţii, întoarcerii pe dos şi răstălmăcirii ori blocajelor, întârzierilor şi neînţelegerilor secvenţiale. Acesta este un lucru pe care l-am rostit săptămâna trecută, era o anticipare firavă, acum el devine mult mai important, multmai categoric. Insist asupra necesităţii imperioase de a nu semna contracte, de a nu promite, de a nu se angaja ferm, de a nu-şi da cuvântul de onoare, de a nu avansa o parte dintr-o sumă de bani pe care urmează să o plătească.

Să nu semneze antecontracte de vânzare-cumpărare, să nu se implice cu niciun fel de participare materială în această perioadă. Chiar dacă lucrurile par surâzătoare, chiar dacă perspectiva este din punct de vedere economic bună şi corectă, ea este pe hârtie, ea nu va fi aşa şi în realitate. Realitatea conţine şi elemente neştiute, de enigmă, cele care definesc chiar această săptămână la propriu.

Prin urmare, ceea ce rămâne important pentru aceşti nativi este să îşi vadă de sănătate, să doarmă, să se odihnească, să mănânce, să se distreze, să se relaxeze, să se însenineze, să cultive clipe de viaţă personală care să le aducă mulţumire sufletească, desfătare artistică, odihnă trupească, condiţie fizică bună de aşa natură încât tot ceea ce va veni solicitant şi angajant pe mai departe să vină pe un teren organic de o cu totul altă calitate şi de un cu totul alt nivel de vitalitate. Este bine să nu facă eforturi inutile, să nu facă excese, să nu se certe cu nimeni, să nu facă o serie de demersuri care nu au niciun fel de finalitate, nici chiar dacă este vorba de un gest altruist sau care dă bine în societate.

E bine să îşi vadă în aceste momente de existenţa lor şi de propria lor persoană, de aşa natură încât chiar dacă nu sunt bolnavi să se trateze cu foarte multă grijă. Ceea ce se va petrece în aceste zile le va aduce recuperare de forţă, stabilitate organică şi conservare a energiei fizice.


Scorpion

Vă este, bănuiesc, familiară ipoteza din fabula cu Acul şi Cămila. Ei, bine, pentru cei născuţi în semnul Scorpionului începe să se transforme în realitate o ipostază imposibilă. Absurdul din poveste, care spune că mai de grabă trece cămila prin urechile acului decât să se întâmple un anume lucru, se adevereşte pe pielea acestor nativi. Trec prin situaţii de excepţie, scapă ca prin urechile acului de pericole şi au noroc ori şansă să evite coflicte sau reuşesc prin nişte riscuri asumate în chip inteligent să fructifice o situaţie negativă în beneficiul lor. Aceasta este una dintre ipostazele care îi face de multe ori celebri şi, mai ales, învingători pe nativii din semnul Scorpionului, pe cei curajoşi şi cu anume îndemânare. Nu orice act curajos este chiar întotdeauna asociat cu succesul.

De multe ori este şi curaj prostesc, este curaj, gratuit, este frondă, sfidare sau chiar inconştienţă. Dar nu este cazul acum şi nu este cazul cu Scorpionii. Prin urmare există destul de multe motive pentru ca fie pe calea dialogului, fie pe calea negocierii să se petreacă o serie de secvenţe care să dea stabilitate, greutate şi relevanţă unor relaţii parteneriale. La fel de bune sunt şi relaţiile conjugale, la fel de bune sunt şi situaţiile complicate într-un cuplu unde se vorbeşte despre partaj, divorţ, separare, înstrăinare în care conflictele se ţin lanţ.

Sunt premize pentru ca cei doi soţi, poate nu să trăiască fericiţi ca la începutul căsătoriei, dar să se potolească, să devină mai înţelepţi, să vadă şi să aprecieze lucrurile la adevărata lor valoare, să cântărească şi să acţioneze adecvat şi proporţional, cu beneficiul, cu pierderea, cu vinovăţia, cu câştigul sau cu adevărul. Ideea de moral-imoral, bine-rău, corect-incorect, firesc şi abuziv sunt noţiui contradictorii, dihotonomice care funcţionează însă acum foarte important şi foarte acut pentru cei născuţi în Scorpion. Se trezesc vorbind ca nişte filosofi, se trezesc gândind şi acţionând ca nişte profesori de logică, deşipoate sunt nişte oameni simpli care nu au o educaţie superioară.

Şi, totuşi, aceşti termeni, aceşti poli încep să funcţioneze pentru ei benefic. Îi adună, îi împiedică să se risipească în fapte şi în prea multe explicaţii. Subiectivismul începe să scadă ca pondere sau ca motivaţie în reacţiile lor. Instinctul este şi el la cote foarte cenzurate, aproape am spune că este inhibat. Funcţionează raţiunea din plin, logica, răbdarea, grija, parcimonia. Sunt momente foarte bune pentru aceşti nativi. Proastă este relaţia cu prietenii unde Scorpionii cu greu îşi reprimă o serie de tendinţe sau tentaţii de a spune verde în faţă, de a-i pedepsi, de a se răfui cu ei, de a-i alunga sau de a se certa cu ei, dar aşa o ceartă de pomină să o ţină acela sau aceeia minte.

Din fericire, raţiunea şi autocenzura funcţionează puternic şi probabil căa ceste ipostaze nu se manifestă, nu se manifestă, atenţie, acum, pentru că peste nişte săptămâni nu se vor mai putea abţine şi ceea ce acumulează acum se transformă într-o forţă care pe principiul fizicii, la un moment dat, va împinge lucrurile spre explozie. Atunci va fi o adevărată desfăşurare de forţă. Acum, încă, lucrruile sunt bine stăpânite. Nu se prevăd alte elemente importante pentru aceşti nativi. Atenţie la cei care au procese pentru că există un pericol într-o decizie bună sau într-un drum cât de cât favorabil al unui proces care se poate schimba în ultima clipă, după cum există şi o portiţă de ieşire într-o conduită viciată de interese, de intervenţii şi de presiuni.


Săgetător

Pentru Săgetători săptămâna viitoare este importantă. Pentru unii s-ar putea să fie chiar frumoasă. Sensul vieţii reuşeşte să devină un element important, dirijor de karmă pentru întreaga alcătuire astrală. Predispoziţia planetară este de natură să le pună în permanenţă în prim-planul atenţiei şi al tuturor preocupărilor ca fiind primordială cariera, imaginea şi puterea. Pentru alte persoane, unde cariera, să spunem, în logica lucrurilor, este neimportantă, sunt oameni obişnuiţi dintr-un mediu, să spunem, banal, de funcţionar, de muncitori, atunci importantă este propria existenţă, sănătatea şi echilibrul interior. Sunt însă premize care vorbesc despre locul de muncă ce poate să devină un factor de progres.

Poate să devină însă şi un motiv de îngrijorare. Sunt elemente bune, dar şi elemente care vorbesc despre pericol, despre risc, despre întorsături nebănuite, despre stricarea unei bucurii, despre alterarea unei armonii care se poate aşterne cu destul de multă grijă la locul de muncă. Mici conflicte şi şicane ori situaţii nefericite, neplăcute, provocate de un coleg care altă treabă nu are decât să pună beţe în roate. Pentru alte persoane, însă, atenţie, se poate vorbi despre sfârşitul răului. Şi anume, nu-şi găsesc de foarte mult timp un loc de muncă. De acum încolo îşi pot găsi.

Mai ales în a doua parte a săptămânii viitoare sau în săptămânile care vor urma ca o consecinţă a unor gesturi, discuţii, intervenţii, demersuri şi evenimente care s-au produs pe fondul acestui context astral, adică al perioadei cuprinse între 11 şi 17 martie. Pentru o serie de persoane care au fost în şomaj se poate anticipa sfârşitul suferinţei, al umilinţei, al disperării şi al lipsei de orizont. Poate că e bine să forţeze şi ei puţin mâna destinului, să facă mai multe demersuri, să fie mai lucizi, mai activi, mai insistenţi, mai orientaţi şi poate mai tenace, ami lipsiţi de pudoare şi de reticienţe, mai puţijn autocenzuraţi. Nu îndemn să fie lipsiţi de politeţe, nu îndemn să fie lipsiţi de măsură, nu îndemn să ceară lucruri anapoda, care nu au nicio logică cu vârsta, pregătirea sau experienţa lor, ci să nu mai lase impresia de oameni înfrânţi, de oameni pe care societatea îi marginalizează cu uşurinţă, de oameni care au abandonat, de oameni care s-au pierdut pe sine şi lasă impresia celor din jur că sunt debusolaţi.

Este bine să lase impresia unor oameni puternici care, în ciuda faptului că trec prin momente grele, sunt echilibraţi, optimişti şi încrezători. Este un joc, poate al aparenţei, dar nu este joc urât, nu este un joc imoral. Este o chestiune de atitudine. Poate că este şi o chestiune de demnitate oricât ar fi de supăraţi, oricâte nemulţumiri au avut, câte conflicte, cât stres, şi, cum spuneam adineauri, câtă umilinţă au înghiţit, e bine ca toate acestea, după ce au fost trăite şi după ce au fost şi consumate, să fie uitate, abandonate şi să fie confiscate de ceea ce se cheamă uitare. Daţi-le uitării toate aceste secvenţe şi nu lăsaţi ca răul să vă macine şi să vă distrugă această percepţie pe care o aveţi faţă de prezent şi viitor.

Nu vă stricaţi singur starea de spirit şi nu vă înveninaţi cu lucrurile care au venit într-un context viciat el însuşi sau provocat de situaţii asupra cărora nu aveaţi nicio putere de decizie şi nicio capacitate de influenţare. Face-ţi acum, măcar, acest exerciţiu de a vă influenţa pe dumneavoastră înşivă. Faceţi exerciţiu de afi nu neapărat fericiţi, că nu cerem absurdul şi nu trebuie să trăim lipsit de concordanţă cu realitatea, cât să fiţi echilibraţi, fireşti şi puternici. Mai există o ipostază astrală care este posibil să se manifeste mai ales pentru bărbaţi. Este vorba de o serie de persoane născute în semnul Săgetătorului care se pot îndrăgosti, care pot să facă pasiuni, care pot să îşi tulbure echilibrul interior, care pot să facă mărturisiri dintre cele mai ciudate.


Capricorn

Pentru cei care s-au născut în semnul Capricornului săptămâna viitoare nu înseamnă decât o etapă temporară în plus, trăită cu înţelepciune, care îi va conduce spre o nouă dimensiune. Dacă sunt artişti, creatori, dacă lucrează din punct de vedere material cu pământul, piatra, marmura, care au preocupări de tipul construcţii, arhitecturii, scenografiei, design-ului, grădinăritului sau artelor decorative care au legătură cu pământul, ceramica, olăritul şi aşa mai departe, atunci se poate vorbi de performanţa artistică. Pentru aceste fiinţe subliniez faptul că zodia Capricornului este de natură feminină se nasc acum multe premize care vorbesc despre gust, înclinaţii estetice, tentaţii artistice, tendinţe care pot să fie pentru unii evazioniste, să evadeze din rutina şi plictisul vieţii de fiecare zi într-o activitate ludică sau într-un tip de hobby ceva mai elaborat, mai constructiv şi mai profitabil.

Pentru alţii, însă, este vorba chiar de o desfăşurare vocaţională în care harul, talentul, şcoala, pregătirea sunt acum trăite la cote maxime şi sunt privite ca o formă esenţială de manifestare a personalităţii. Dacă uneori erau plictisiţi de faptul că trebuie să înveţe, să exerseze, dacă erau enervaţi de faptul că trebuiau să susţină examene, probe sau chiar să se expună în faţa publicului, şi aici intervenea pudoarea, tracul, frica de judecata publică şi aşa mai departe, acum este vorba de echilibru, siguranţă de sine, curaj, ba chiar şi de vanitate. Le place ideea de a fi cunoscuţi, celebri, de a fi apreciaţi, aplaudaţi şi aşa mai departe.

Şi într-un plan afectiv se pot decela premize ale unei bunăstări sufleteşti, ale unei împliniri trupeşti, să fie fericiţi lângă perechea lor, să trăiască clipe memorabile, unii se pot îndrăgosti, alţii pot să dea unei poveşti de dragoste, care până mai ieri nu însemna mare lucru, o dimensiune interioară spectaculoasă, răvăşitoare, copleşitoare, tumultoasă, romantică, spectaculoasă şi încărcată de o senzualitate pe care unii dintre Capricorni nu au mai trăit-o niciodată, dacă sunt tineri sau încă tineri, iar pentru cei care sunt maturi se poate vorbi de o împlinire şi sufletească, şi trupească, care a mai fost trăită cândva în anii adolescenţei, dar nu cu maturitatea, cu mintea şi cu capacitatea de a metaboliza această ipostază de viaţă în doi. Acum se adaugă ceva în plus, o percepţie mai subtilă, ami multă înţelepciune, alt echilibru şi o altă predispoziţie spre bucurie.

Acum chiar doresc să se bucure, le face plăcere, ştiu ce înseamnă a te bucura de o clipă, de o zi, de o săptămână şi aşa mai departe. Şi de ce nu ar face-o? Din acest punct de vedere, zilele de 16 şi 17 martie s-ar putea să fie magice, să fie ca în poveste, să fie extraordinare. Se pot bucura, deopotrivă, bărbaţii şi femeile, la capitolul vârstă nu mai insistăm, sunt ipostaze pe care deja le-am analizat. Rămâne la fel de bună şi Casa comunicării care le poate aduce nuanţă şi subtilitate, plasticitate în limbaj, expresivitate în scris, inspiraţie în tipul de coordonare şi de argumentaţie logică, putere de sugestie, capacitate de a stârni entuziasm şi de a creea o atmosferă plăcută, agreabilă oricărui demers public pe care îl provoacă.


Vărsător

Pentru cei care s-au născut în semnul Vărsătorului săptămâna viitoare aduce destul de multe elemente care ţin de enigmă sau de taina vieţii, sau de mistere existenţiale sau de preocupări oculte, de trăiri interiorizate, aproape secretizate, de o cosmicizare a gândurilor. Se îndreaptă cu întregul lor mental spre probleme superioare, spre tăria cerului, spre absolutizare, spre esenţializare, spre idealizare. Totul are o nuanţă filosofică profund meditativă care îi conduce spre esenţe. Chiar şi când nu au pregătire specială, chiar şi când nu au meserii care să-i conducă spre astfel de gesturi, atitudini şi trăiri, chiar şi atunci când sunt, să spunem , vânzători de ziare sau lucrători pe şantier, chiar şi atunci Vărsătorii sunt dotaţi cu originalitate, cu o inteligenţă nativă care este imediat remarcată de cei din preajmă.

Pe o astfel de structură astrală contextul care urmează să funcţioneze între 11 şi 17 martie, din punct de vedere planetar, este de natură să le dea capacitate de a observa şi înţelege, dar o mai restrânsă capacitate de exprimare. De aceea şi spuneam interiorizare şi secretizare, poate uneori chiar inhibiţie sau renunţare voită la comunicare. Tăcere autoimpusă, retractilitate, fire refractară la dialog. Nu mai vrea neapărat să răspundă nici provocărilor, nici întrebărilor. Răspunde în doi peri, se extrage din tot ceea ce ar fi în alte momente expansiune, comunicare, spirit oral. Acum întreaga lor formulă de viaţă tinde spre lucrurile mai simple, mai practice, simte o nevoie acută de stabilitate şi o chemare a unei zone pe care nu o definesc peiorativ a inferiorului, cât mai ales a pământului în sensul rădăcinilor.

Inferior, adică tot ceea ce este sub tălpile lor, dar care le oferă posibilitatea de a-şi extrage ca în T-u forţă vitală din adâncul pământului, de a se încărca cu energie telurică, de a avea vocaţia terestrului, ei fiind nişte naturi ale aerului, ba chiar al tăriilor, al Cosmosului. S-au plictisit să zboare, s-au plictisit să planeze, s-au plictisit să vadă lumea de sus. Acum doresc să se cupleze la aceste energii ale pământului ca la o sevă profundă ăşi fecundă dădătoare de viaţă, de sănătate, de optimism, de putere şi de tinereţe.

Este o dorinţă de a prinde rădăcini în locuri în care nu au mai fost, de a face nişte gesturi şi nişte demersuri într-o relaţie cu pământul, să planteze copaci, să grădinărească, să îşi cumpere o casă la ţară, să se mute pentru nişte zile sau săptămâni într-un loc care să le permită să se plimbe pe jos, să respire aer curat, să trăiască în condiţiile limitate la capitolul confort o viaţă rustică, rurală, aşa cum se trăia pe vremuri sau aşa cum se trăieşte încă în locurile unde nu există confortul urban. Să se întoarcă la plăcerile simple, esenţiale ale vieţii de la ţară sau să se cufunde în alte locuri, cum ar fi păduri, să se ducă să vâneze, să pescuiască, să îşi îndrepte atenţia spre ceea ce se cheamă natura pură, genuină, virgină, cu care să se înfrăţească şi, prin vecinătate, cu care să se vindece.


Peşti

Pentru unii dintre Peşti primordială în perioada următoare este cariera. Pentru alţii primordială este, dar mai greu de realizat, o alianţă în parteneriat cu o cooperare sau semnarea unui contract. Dacă este vorba de semnarea unui contract încercaţi să amânaţi, chiar dacă treceţi la fapte, chiar dacă începeţi să lucraţi. Semnarea în sine, actul de naştere, de consfinţire, de materializare al unui demers este bine să fie făcut pe un aspect armonic. El nu este armonic nici în prima parte a săptămânii viitoare, nici în a doua parte.

Sunt multe elemente care chiar sunt la grad perfect contradictoriu, cum ar fi sensul vieţii pe Casa a X-a şi Marte, ba mai mult chiar un Marte retrograd, în Casa a VII-a. Cel mai important aspect care ne reţine atenţia cu privire la zodia Peştilor este cel legat de comunicare. Ea poate fi excelentă, spectaculoasă, memorabilă, salvatoare sau imperios necesar să fie onorată. Sunt momente în care Peştii trebuie să vorbească, să facă declaraţii, să se explice, poate chiar să se apere, să justifice, să susţină un proiect, să susţină un examen, să depăşească un pericol sau o situaţie jenantă, penibilă, complicată, delicată prin explicaţii pertinente, calme, autoritare, fireşti şi în deplină concordanţă cu realitatea, fără escamotări, fără exagerări, fără delimitări, fără trunchieri.

Tot cei care susţin examene sunt avantajaţi, chiar dacă ele sunt grele, chiar dacă sunt torpilaţi în anume ipostaze cum ar fi o jurizare, o preselecţie, o vizionare, o etapă în care intervine un prag subiectiv. Juriul nu-l place pe cutare sau juriul are o reacţie subiectivă, de respingere, de antipatie, o reacţie negativă faţă de o propunere, de o ipostază. Într-o astfel de situaţie Peştii reuşesc să se strecoare şi să valorifice întregul potenţial bun al contextului astral şi să atenueze impactul pe care l-ar putea avea asupra unei prezenţe în faţa unui juriu sau a unei comisii, o atitudine provocată, indusă sau chiar condiţionată de cineva.

Sunt şi oameni ticăloşi, oameni invidioşi care pot să alimenteze prin interpuşi tot felul de conflicte şi animozităţi. Săptămâna aduce nişte elemente de tipul prag, încercare, etapă esenţială, dar pe care le depăşesc destul de uşor. Sunt o serie de elemente care pot să îi aducă pe aceştia să facă un salt material important. Să le vină bani să discute, să stabilească o chestiune financiară sau să renegocieze, să reevalueze premizele unei participări, unei activităţi care trebuie să fie remunerată. Cu siguranţă că multe dintre aceste detalii ar fi bine să fie amânate până după 1 aprilie, pentru că atunci este momentul cel mai potrivit pentru a se discuta mai simplu şi mai eficient decât acum.

Rămâne importantă, de asemenea, o relaţie pe care pot să o aibă cu relaţii importante sau cu persoane – acum voi construi o anomalie. Relaţia pe care o au cu persoane necunoscute. Veţi spune, e o stupizenie, e o imposibilitate. Şi, totuşi, sunt relaţii care se construiesc pe bază de notorietate, pe bază de vecinătate. Nu toţi oamenii au avut posibilitatea să dea mâna cu cutare, dar, totuşi, aceeia se ştiu, acela cunoaşte pe un Peşte. Poate vorbi, poate acţiona în favoarea lui, în beneficiul lui, în sprijinul lui, chiar dacă din punct de vedere uman nu au stat faţă în faţă de vorbă, chiar dacă din punct de vedere social nici nu s-au aflat mereu în acelaşi loc unul în vecinătatea celuilalt.


Citeste mai mult pe evz.ro

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Floriile şi Săptămâna Sfintelor Pătimiri ale Domnului

astăzi, 08:31
6

Astăzi se încheie perioada Postului Mare propriu-zis, însă postirea noastră nu se termină, ci creşte în asprime şi intensitate în Săptămâna Sfintelor Pătimiri. P...

Botoșaniul a devenit centrul sportului școlar. ”Nu sunt doar competiții, sunt o celebrare a sportului!” (Foto)

astăzi, 08:23
29

Este vorba despre Olimpiada Națională a Sportului Școlar - Finala Campionatului Național de Cros Individual - fete - băieți, gimnaziu – liceu și de Finala Campionatului Național Școlar ...

LOC DE DAT CU… EPIGRAMA (299)

astăzi, 08:10
10

Georgică MANOLE: “CU, DE, LA, ÎN, PE, PRIN, SUB, CĂTRE,CONTRA... CĂRȚILOR EPIGRAMIȘTILOR” (Volumul I, Editura Stef, Iași, 2024)Îndelung așteptată, cartea lui Ge...