Guvernul va îngheţa angajările la stat, începând cu 1 iulie

Guvernul va îngheţa angajările la stat, începând cu 1 iulie

Guvernul va îngheţa angajările la stat, începând cu 1 iulie. Decizia va fi luată în şedinţa de joi, prin ordonanţă de urgenţă care prevede suspendarea ocupării posturilor vacante din instituţiile publice, centrale şi locale.

Tot pe agenda şedinţei de la ora 11:00 se află şi ordonanţa de urgenţă privind combaterea speculei, care va interzice practicarea unor preţuri nejustificat de mari, precum şi limitarea producţiei şi a vânzărilor, doar pentru a creşte preţurile. Prin acest act normativ se va interzice şi acumularea de mărfuri, în scopul creării unui deficit pe piaţa internă şi vânzarea ulterioară la un preţ crescut în mod artificial.

Alte ordonanţe de urgenţă prevăd acordarea unui ajutor financiar pentru Timişoara, care anul viitor va fi capitală europeană a culturii conform Rador, precum și modificarea Ordonanţei Guvernului nr. 58/1998 privind organizarea şi desfăşurarea activităţii de turism in România.

Totodată, pe ordinea de zi a ședinței este inclusă împrospătarea unor produse din rezerva forţelor destinate apărării naţionale.

O serie de proiecte de hotărâri de guvern vor aproba scheme financiare pentru susţinerea producţiei de cartof de consum şi de struguri de masă în anul acesta.

Alte două hotărâri de guvern vor aproba sursele financiare şi indicatorii tehnico-economici pentru consolidarea Podului de peste Prut, între Galaţi şi Giurgiuleşti, în Republica Moldova şi se vor expropria imobilele proprietate privată de pe coridorul viitorului segment de autostradă Ploieşti-Buzău, conform ordinii de zi transmise de Biroul de Presă al Guvernului.

 

Spune-ne opinia ta