Granturi de un miliard euro pentru IMM-urile din România de la Uniunea Europeană

Granturi de un miliard euro pentru IMM-urile din România de la Uniunea Europeană

Ministerul Economiei, Energiei și Mediului de Afaceri va acorda granturile pentru IMM-uri finanțate din bani europeni.

Ministerul Fondurilor Europene a anunțat astăzi într-un comunicat de presă că va finanța din fondurile  alocate pentru Programul Operațional Competitivitate, granturile în valoare de un miliard euro pentru IMM-uri.

Acestea vor fi acordate însă IMM-urilor de Ministerul Economiei, Energiei și Mediului de Afaceri (MEEMA), instituția cu rol de administrator al schemei de finanțare în relația cu IMM-urile, conform prevederilor OUG nr. 130/2020.

Anunțul Ministerului Fondurilor Europene a venit după ce vineri a fost deschis apelul de proiecte POC în cadrul căruia singurul aplicant eligibil este MEEMA.

Apicanții vor avea acces la aceste granturi după înscrierea on-line pe un site care va fi lansat special pentru acest scop.

“După semnarea contractului de finanțare cu MFE, Ministerul Economiei, Energiei și Mediului de Afaceri va lansa împreună cu Serviciul de Telecomunicații Speciale platforma în care IMM-urile se vor înscrie în vederea depunerii proiectelor. Modul în care antreprenorii români vor avea acces la finanțarea europeană va fi comunicat în următorul interval de timp tot de către MEEMA”, a precizat Ministerul Fondurilor Europene.

OUG nr. 130/2020 privind privind unele măsuri pentru acordarea de sprijin financiar din fonduri externe nerambursabile, aferente Programului Operațional Competitivitate 2014-2020, în contextul crizei provocate de COVID-19, precum și alte măsuri în domeniul fondurilor europene, practic cadrul legal prin care Guvernul României reglementează funcționarea schemei de relansare economică, se găsește la adresa http://legislatie.just.ro/Public/DetaliiDocument/228699.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Temele pentru acasă între necesitate și obligație, ce ne sfătuiesc specialiștii în educație din Botoșani!

astăzi, 16:21
22

Țări ca Polonia și Finlanda au decis eliminarea temelor pentru acasă, considerând că beneficiul asupra copilului în ansamblu este nul.De fapt care e adevărul? Mai au nevoie copii...

Elena Damian a plecat de câteva zile de acasă, familia nu mai știe nimic de ea. Sunați la 112 dacă ați văzut-o!

astăzi, 15:33
154

Polițiștii botoșăneni efectuează verificări pentru localizarea unei femei, de 56 de ani din comuna Păltiniș care, la data de 17 aprilie a.c., a părăsit în mod voluntar domiciliul iar p...

Forțele de ordine vor asigura paza la manifestările religioase cu ocazia sărbătoririi Sfântului Mare Mucenic Gheorghe! (Foto)

astăzi, 14:53
115

În zilele de 22 și 23 aprilie, jandarmii botoșăneni, împreună cu efective de poliție, poliție locală și pompieri, vor lua măsurile necesare pentru desfășurarea in siguranță a ...