Gradinita dezinfectata dupa ce o fetita a fost internata la spital, suspecta de meningita!

Gradinita dezinfectata dupa ce o fetita a fost internata la spital, suspecta de meningita!

 Stela Cretu, director medical in cadrul Directiei de Sanatate Publica Botosani  

O fetita de 3 ani si jumatate, din Botosani, a fost internata in spital, fiind suspecta de meningita! Copilei i s-a facut rau in timp ce era la gradinita, iar educatoarea a luat legatura ca parintii micutei, care au dus-o de urgenta la spital.

Reprezentantii Gradinitei 24 Botosani, unde merge fetita, sustin ca aceasta a lipsit pe tot parcursul lunii octombrie de la gradinita si a revenit dupa vacanta.

"Fetita s-a intors la gradinita pe data de 31 octombrie, iar pe data de 1 noiembrie a facut febra foarte mare. Ea a fost dusa de parinti la spital, insa nu stim deocamdata daca se confirma sau nu diagnosticul. Noi am luat legatura si cu cei de la SANEPID si au venit imediat si au facut dezinfectie, celorlalti copii li s-au dat pastile, cu acordul unanim al parintilor si pana acum niciun alt copil nu s-a simtit rau. In cazul in care fetita este intr-adevar bolnava, perioada de incubatie a bolii nu a fost in gradinita, pentru ca ea a lipsit o luna si i s-a facut rau a doua zi dupa ce a revenit. Transmitem parintilor sa nu isi faca niciun fel de griji, pentru ca am luat toate masurile care se impun in astfel de situatii", a spus Andreea Suhareanu, directorul Gradinitei numarul 24.

In acest moment, fetita este internata la Sectia Contagioase, iar in cursul acestei dupa-amiezi medicii vor sti daca fetita are sau nu meningita.

"Inca suntem in curs de investigare, am trimise analizele si la alte centre, pentru ca asa se procedeaza si vom avea in cursul acestei zile un diagnostic. Fetita este suspecta de meningita meningococica", a spus Stela Cretu, director medical in cadrul Directiei de Sanatate Publica Botosani.

UPDATE, ora 17.00: "Inca nu am primit rezultatele de la Institutul de Igiena din Iasi, dar fetita este bine, simptomatologia este in regresie si evolutia este favorabila. S-a realizat profilaxia intregului colectiv de copii de la gradinita, si a celor din grupa, dar si a restului de copii din gradinita respectiva, precum si a membrilor familiei", a declarat Stela Cretu, pentru Stiri Botosani.  


 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Fost antrenor la Foresta: ”Acum Botoșaniul are 25 de ani peste Suceava în multe domenii!”

astăzi, 08:45
57

Profesorul Marin Barbu regretă că fotbalul sucevean a ajuns foarte jos. Foresta Suceava s-a desființat, iar cele mai bune echipe din județ sînt Șomuz Fălticeni, care joacă în play-o...

Florin Piersic, dus de urgență cu elicopterul SMURD la București! Care este starea de sănătate a marelui actor

astăzi, 07:34
196

Actorul se afla internat la Institutul Inimii „Dr. Niculae Stăncioiu” din Cluj-Napoca.Managerul spitalului din Cluj-Napoca a declarat, pentru Cluj24, că transferul actorului a fost u...

Copii opăriți cu ciorbă în a doua zi de Paști, unul dintre ei transferat la Iași cu arsuri pe corp!

astăzi, 07:15
306

Momente cumplite pentru o familie din Botoşani, în a doua zi de Paşti. Doi fraţi, de 2 şi 3 ani, s-au opărit cu ciorbă clocotită. Unul dintre copii a fost trimis de urgenţă la Iaşi....