GHIORGHITA: "Nu vor mai fi puse la fel de multe flori ca in anii trecuti"

GHIORGHITA: "Nu vor mai fi puse la fel de multe flori ca in anii trecuti"

 FLORIN GHIORGHITA  

Mai putini bani pentru reparatii strazi! Suma prevazuta anul acesta in bugetul local, pentru lucrari de reparatii curente la strazi, este de patru milioane de lei, cu 43% mai putin fata de fondurile pe care muncipalitatea le-a avut la dispozitie anul trecut.

In anii anteriori, Primaria Botosani a cheltuit pentru reparatii curente la strazi aproximativ sapte milioane de lei. Chiar daca in 2011 suma este cu mult mai mica, necesarul fiind de 12 milioane de lei, viceprimarul Florin Ghiorghita spune ca nu vor fi probleme, pentru ca mai multe artere principale din municipiu vor intra anul acesta in reparatii capitale, investitiile urmand a se realiza din fonduri europene.

"Fata de anii trecuti intr-adevar prevederea bugetara este mai mica, dar tinand cont ca in ultimii doi ani am pornit de undeva de la un buget de 5 milioane de lei, si totusi am avut realizari de fiecare data, in jur de 7 milioane de lei, nu cred ca este o problema daca ne-am facut o prevedere initiala de 4 milioane de lei. Mai pot aparea modificari pe parcursul anului si in functie de fondurile atrase si de realizarile de la buget putem suplimenta sumele necesare. Dar va fi si nevoia mai mica de fonduri pentru reparatii la strazi, deoarece avem strazile principale pe Axa 2, tot ce inseamna sosele de centura, care sunt realizate pe bani europeni, iar in primavara vor incepe lucrarile pentru tot ce inseamna inel principal de strazi, tot din bani europeni. Nu ne mai raman foarte multe strazi unde trebuie facute interventii capitale", a declarat viceprimarul Florin Ghiorghita.

Edilul sustine ca din banii alocati anul acesta pentru capitolul strazi o parte vor fi folositi pentru crearea de noi locuri de parcare, si pentru asfaltarea aleilor dintre blocuri.

Flori mai putine!

Mai putini bani au fost alocati anul acesta si la capitolul amenajarea spatii verzi, achizitii mobilier urban, salubrizare, dezinsectie si dezinfectie. Nici panselutele nu vor mai fi asa de multe.

"Dintr-un total de 780.000 de lei cat am cerut pe acest capitol, s-a facut o alocare de 570.000 de lei. Dar si aici e exact la fel, pentru ca pietonalele intra in reabilitare, si nu vor mai fi puse flori si la fel si pe strazile principale care intra in reabilitare, nu vor mai fi puse la fel de multe flori ca in anii trecuti", a spus viceprimarul.
 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Bărbatul care l-a ucis pe ”regele grâului” din Italia le cere magistraților din Botoșani să îl ”scape” de detenția pe viață!

astăzi, 08:44
58

Marius Vasile Acsiniei a fost condamnat de autorităţile judiciare din Italia la închisoare pe viaţă. Tot italienii sunt cei care au cerut transferarea românului într-un penitenci...

Teatrul ”Vasilache” din Botoșani pleacă cu ”Micul Prinț” la Galați!

astăzi, 08:23
16

După participarea la Festivalul Internaţional „Matei Vişniec” dn Suceava, „Micul Prinţ” şi Teatrul pentru Copii şi Tineret „Vasilache” din Botoșani pleacă d...

Bursă instituită în memoria botoșăneanului mort în tragicul accident de la Vaslui!

astăzi, 07:52
474

La doar o zi după moartea sa, firma Rodbun, unde tânărul de 35 de ani era director tehnic, anunță instituirea unei burse în amintirea acestuia.Pentru a-i cinsti memoria, conducerea...