Ghiorghita: "Absolut orice se fura in oras!"

Ghiorghita: "Absolut orice se fura in oras!"
Reprezentantii municipalitatii sustin ca responsabilitatea in ceea ce priveste paza pavelelor si a bordurilor care urmeaza a fi montate pe strazile din oras revine in sarcina constructorului.

Ultimul caz de furt depistat de politisti a fost chiar in noaptea de duminica spre luni, cand oamenii legii au gasit in portbagajul masinii unui botosanean mai multe pavele, pe care bărbatul a declarat că le-a luat de pe strada Săvenilor din municipiul BotoÅŸani, unde erau depozitate pe domeniul public, urmând să fie folosite la reabilitarea infrastructurii.

Viceprimarul Florin Ghiorghita sustine ca nu este prima oara cand se intampla asa ceva, si spera ca cei care savarsesc astfel de fapte sa fie aspru sanctionati, nu sa li se dea doar o amenda administrativa.

"Nu exista sa nu fie ceva pe strada sa nu se fure. Mai mult decat atat, unii cred ca daca e pe domeniul public li se si cuvine sa le ia de acolo fara sa considere ca e un furt. Noi am gasit si anul trecut furandu-se borduri, furandu-se pavele. Au fost facute si dosare si dati pe mana Politiei, au fost prinsi furand tuia, furand obiecte ornamentale, am avut cazuri cand au dat ghivece cu flori jos, si au furat suporturile din lemn, sunt tot felul de cazuri de genul acesta. Absolut orice se fura in oras. Pentru noi nu constituie o surpriza. In mod normal si corect, in momentul in care noi predam amplasamentul catre constructor, el are obligatia sa pazeasca si ceea ce monteaza. Pe mine nu ma intereseaza cate pavele a adus el la fata locului sau cate borduri, pe mine  ma intereseaza doar ceea ce s-a montat si atunci acestea se deconteaza prin situatiile de lucrari. Daca ei nu isi asigura paza pentru materialele respective sau pentru ce se mai fura, atunci este strict problema lor. Noi platim la metru patrat, daca lor le fura mai mult e strict problema lor", a spus viceprimarul Florin Ghiorghita.


 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Polițiștii botoșăneni au adus bucurie unor familii în preajma sărbătorilor pascale! (Foto, video)

astăzi, 09:11
5

Înaintea sărbătorilor pascale, poliÈ›iÈ™tii botoșăneni au avut o întâlnire specială cu o parte dintre copiii pe care i-au cunoscut în cadrul activităților profesionale È...

Calendar ortodox: Astăzi, în Sfânta şi Marea Vineri (Zi aliturgică. Denia Prohodului Domnului), îl cinstim pe Sf. Cuv. Irodion de la Lainici (Slujba lui se va săvârși marți, a treia zi de Paști)

astăzi, 08:11
22

 Cu multă dorire în suflet pentru viaÅ£a monahală, la vârsta de 22 de ani a intrat în monahism la Mănăstirea Cernica, o adevărată ÅŸcoală isihastă. Aici, tânărul ...

O nouă lege destinată părinților singuri a fost adoptată de Camera Deputaților. Ce beneficii aduce!

Joi, 2 Mai 2024
272

Proiectul de lege care propune eliminarea obligaÈ›iei părinÈ›ilor singuri de a lucra în ture de noapte È™i precizează că aceÈ™tia pot lucra doar dacă îÈ™i doresc a fost votat favorabil...