Ghidul de interventie in cazurile de violenta in familie, lansat astazi la Botosani

In cadrul politicilor publice sociale si de sanatate ale comunitatii internationale dar si de respectare a drepturilor fundamentale ale omului, Agentia Nationala pentru Protectia Familei a elaborat primul instrument de lucru in domeniul combaterii si prevenirii violentei in familie: "Ghidul de interventie in cazurile de violenta in familie".

 Astazi 12 iunie, ora 11.00, in Sala mica  a Prefecturii Botosani a avut loc lansarea "Ghidului de interventie in cazurile de violenta in familie", actiune promovata de Directia de Munca si Protectie Sociala Botosani.

La acest eveniment au participat reprezentanti ai grupului de lucru consultativ pe problema violentei in familie,  ai Institutiei Prefectului Botosani, precum si a altor institutii cu atributii in domeniul asistentei sociale. 

 Acest ghid vine in sprijinul tuturor actorilor implicati intrucat la momentul actual ne confruntam cu lipsa sistemului informational si informatic de inregistrare si raportare a cazurilor de violenta in familie. 

Ghidul se adreseaza tuturor celor care intra in contact direct cu victimile violentei in familie, specialistilor din sfera politicilor sociale de incluziune. Ghidul propune o munca in echipa, de tip inter si multidisciplinar, atat in diagnoza cazurilor de abuz, cat si in procesul de comunicare si recuperare a acestora prin servicii specializate de suport.

In urma discutiilor au fost evidentiate urmatoarele aspecte:
•cunoasterea serviciilor si masurilor de protectie a victimelor violentei familiale;
•aplicarea metodelor specifice de interventie in cazurile de violenta in familie;
•necesitatea  completarii ghidului cu informatii suplimentare ;
•elaborarea unei proceduri de lucru unitare  la nivel judetean pentru gestionarea cazurilor de violenta in familie;
•mediatizarea institutiilor cu atributii in domeniu astfel incat victimele sa stie ca pot beneficia de ajutor imediat si neconditionat din partea acestora;

Radu Catalin Dragus, director coordonator al D.M.P.S. Botosani, a specificat necesitatea elaborarii in termen de o saptamana a propunerilor de imbunatatire a ghidului urmand ca acestea sa fie transmise directiei de munca in vederea centralizarii si inaintarii lor Agentiei Nationale pentru Protectia Familiei.

De asemenea, Radu Dragus si-a aratat disponibilitatea in elaborarea unei proceduri de lucru unitare la nivel judeteran astfel incat sa se asigure  identificarea scopurilor, a sarcinilor, a serviciilor si alegerea modalitatilor de interventie, stabilirea limitelor de timp si a responsabilitatilor fiecarei institutii in parte in vederea unui suport eficient acordat victimelor violentei domestice, se arata intr-un comunicat remis redactiei de Directia de Munca si Protectie Sociala Botosani.  
  

 
 

 

 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Acuzație de tentativă de omor: Un bărbat violent din Botoșani va da socoteală în fața legii!

astăzi, 19:51

Conform cercetărilor polițiștilor, în ziua anterioară, în timp ce se afla într-un imobil de locuințe din municipiul Botoșani, pe fondul unui conflict, acesta ar fi lovit victim...

Evenimentele culturale și religioase de la Botoșani, desfășurate sub supravegherea jandarmilor!

astăzi, 19:15

Vineri, 19 jandarmi botoșăneni vor acorda sprijin Grupării de Jandarmi Mobile Bacău în cadrul misiunii de asigurare a ordinii și liniștii publice la meciul de fotbal dintre echipele F.C. B...

S-a urcat băut la volan: Polițiștii l-au oprit pe o stradă din Botoșani!

astăzi, 18:34

Întrucât emana halenă alcoolică, a fost testat cu aparatul etilotest, valoarea rezultată fiind de 0,41 mg/l alcool pur în aerul expirat. Ulterior, acesta a refuzat recolatrea de p...