Georgieni opriţi din drumul ilegal spre Uniunea Europeană

Poliţiştii de frontieră din cadrul Inspectoratului Judeţean al Poliţiei de Frontieră Botoşani au reţinut, cu sprijinul poliţiştilor de la Siret, trei cetăţeni din Georgia, care a trecut ilegal frontiera de stat dinspre Ucraina spre România, cu intenţia de a-şi găsi de lucru în ţara noastră.

În data de 09.08.2009, în jurul orelor 23.30, un echipaj format din poliţişti de frontieră de la Sectorul Poliţiei de Frontieră Dorohoi au observat în zona localităţii Mihăileni, un foc de semnalizare executat de grănicerii ucraineni.

Imediat s-a luat legătura cu grănicerii ucraineni, prin intermediul Centrului de Contact Porubne, aceştia confirmând faptul că pe direcţia respectivă s-a produs o trecere ilegală a frontierei de stat, cu sensul dinspre Ucraina spre România. În urma cercetării zonei respective au fost descoperite urme de trecere a frontierei dinspre Ucraina spre România.

Poliţiştii de frontieră au folosit aparatura de vedere pe timp de noapte din dotare, reuşind să identifice trei cetăţeni care se îndreptau spre ferma din localitatea Sinăuţi - Mihăileni. Imediat, poliţiştii de frontieră botoşăneni au solicitat sprijinul colegilor de la Sectorul Poliţiei de Frontieră Siret dar şi al poliţiştilor de la Poliţia oraşului Siret.

Colegii chemaţi să sprijine echipajul de la Sectorul Poliţiei de Frontieră Dorohoi au fost coordonaţi de către poliţiştii de frontieră care aveau în dotare aparatura de vedere pe timp de noapte, reuşind să-i descopere şi să-i reţină pe cei trei cetăţeni la aproximativ 500 metri de frontieră.

În momentul în care celor trei cetăţeni li s-au solicitat documentele de identitate, poliţiştii de frontieră au constatat că sunt cetăţeni străini care nu vorbesc limba română, nu au documente asupra lor şi prezintă suspiciuni că ar fi trecut ilegal frontiera de stat dinspre Ucraina în România.

Din primele verificări a reieşit faptul că cei trei cetăţeni nu aveau asupra lor bagaje, declarând că sunt din Georgia şi doreau să ajungă în România pentru a-şi găsi un loc de muncă. Bărbaţii, cu vârste cuprinse între 28 şi 32 de ani au trecut ilegal frontiera în seara de 9 august 2009, şi şi-au continuat deplasarea pe jos, până la locul reţinerii.

Ca urmare a celor constatate, celor trei cetăţeni georgieni li i s-a întocmit dosar penal pentru săvârşirea infracţiunii de intrare în România prin trecere ilegală a frontierei de stat, dosarul urmând a fi înaintat Judecătoriei Dorohoi, instanţa competentă a soluţiona cauza.

Cetăţenii georgieni au solicitat azil în România, motiv pentru care au fost predaţi la Centrul regional pentru Imigranţi Rădăuţi, în vederea luării măsurilor legale.

Inspector de politie Minodora Racnea,

Purtător de cuvânt în cadrul Inspectoratului Judeţean al Poliţiei de Frontieră Botoşani

 

 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Biblioteca Județeană „Mihai Eminescu“ Botoșani organizează concurs de creație literară! (foto)

Friday, 27 September 2024

Lucrările pot fi trimise pe adresa de e-mail: lecturabjme@gmail.com sau pot fi depuse la Sala de Lectură a Bibiotecii, sediul central din Calea Națională, nr. 64. Termenul limită de predare es...

Elevii unei școli din Botoșani învață despre leadership și educație financiară la Târgul anotimpurilor! (foto)

Friday, 27 September 2024

"It takes a village to raise a child" spune un proverb și asta au reușit educatorii, învățătorii și profesorii Școlii Gimnaziale „Sfânta Maria” din Botoșani: ...

Eveniment de excepție marca BIZZ CLUB Botoșani (foto)

Friday, 27 September 2024

Pe 25 septembrie 2024, Hotelul Rapsodia din Botoșani a fost gazda workshop-ului „Vânzări cu IMPACT: Convinge Creierul Instinctual să spună DA”, susținut de Răzvan Curcubătă, ...