Funeriu si-a demis consilierul personal!

Funeriu si-a demis consilierul personal!

 DANIEL FUNERIU  

Daniel Funeriu, ministrul Educatiei, a dispus, joi seara, eliberarea din functie a consilierului personal Melania Mandas Vergu.

Potrivit reprezentantilor Ministerului Educatiei, ministrul Daniel Petru Funeriu, prin OMECTS nr. 4035, a dispus eliberarea din functie a consilierului personal Melania Mandas Vergu, incepand cu data de 3 iunie 2010.

Ministrul Educatiei, Daniel Funeriu, i-a cerut joi demisia consilierei sale, Melania Mandas Vergu, au declarat surse ministeriale. Joi, Funeriu nu a facut nicio declaratie despre scandalul in care se afla consiliera sa, alegand sa ignore reporterii care ii puneau intrebari pe acest subiect, scrie ziare.com.

Ministrul Educatiei a declarat, marti, ca Melania Mandas Vergu, consiliera lui despre care presa a dezvaluit ca are aprobat un proiect educational de patru milioane de euro, dispune de 15 zile pentru a alege intre minister si firma. Proiectul "Practica sa inveti, invata sa practici", dezvoltat de Vergu, deruleaza programe de formare profesionala in scolile din Romania.

Desi consiliera lui Funeriu spune ca proiectul i-a fost aprobat in 2009, potrivit site-ului Autoritatii pentru Managementul Proiectelor pentru Fonduri Structurale, aceasta lucrare a fost aprobata la 31 ianuarie 2010. In momentul aprobarii proiectului, Daniel Funeriu era deja ministrul Educatiei, iar Melania Mandas Vergu era consiliera acestuia.

Valoarea totala a proiectului se ridica la suma de 16.381.211 de lei. Din aceasta suma, statul roman va contribui cu 1.782.002 de lei, in timp ce Uniunea Europeana va suporta restul cheltuielilor in valoare de 12.896.762 de lei. La acestea sume se adauga contributia beneficiarului de 772.567 de lei, dar si cheltuielile neelegibile de 929.880 de lei, conform ziare.com.

Melania Mandas Vergu s-a folosit de functia sa in derularea acestui proiect. Astfel, in calitate de consilier al ministrului ea a trimis catre o suta de universitati din tara o nota prin care a cerut o lista cu stagiile de pregatire.

 

 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Sindicatele din Învățământ nu vor pentru profesori salarii diferențiate după performanță!

Joi, 16 Mai 2024
127

Sindicatele din Învățământ au început negocierile cu Ministerul Educației pentru criteriile care vor sta la baza salarizării diferențiate a profesorilor. Amintim că pe 1 april...

Un incendiu provocat de o oală uitată pe foc a creat panică într-un bloc din Botoșani!

Joi, 16 Mai 2024
379

La caz s-au deplasat, în cel mai scurt timp, pompierii din cadrul Detașamentului Botoșani cu autospecială de stingere cu apă și spumă și una de descarcerare, dar și o ambulanță aparți...

Sucevean amendat la Botoșani pentru transport ilegal de lemne!

Joi, 16 Mai 2024
68

În cursul zilei de miercuri,15 mai 2024, polițiștii din cadrul Secției de Poliție Rurală nr. 7 Darabani au oprit pentru control, pe drumul comunal din comuna Havârna, o autoutilitară...