Funeriu: O eventuala modificare a vacantelor scolare se va face doar prin consens

Funeriu: O eventuala modificare a vacantelor scolare se va face doar prin consens
Ministrul Educatiei, Daniel Funeriu, a negat, miercuri, ca intentioneaza marirea vacantei de iarna si reducerea celei de vara pentru elevi in anul scolar 2010-2011, insa a subliniat ca o eventuala modificare a structurii anului scolar 2011-2012 se va putea face doar prin consensul tuturor partilor implicate in acest proces.

"Nu poate fi vorba despre o modificare a structurii anului scolar 2010-2011, pentru ca acest lucru ar genera o instabilitate a sistemului, pe care noi nu o dorim, deci ministerul este abilitat prin lege sa determine, prin ordin al ministrului, structura anului scolar, suntem parte a acestor discutii, vom gestiona aceasta discutie, insa nu exista la ora actuala o initiativa a ministerului sau a ministrului in acest sens. (...)Ceea ce se va intampla pentru 2011-2012 va fi rezultatul unui consens, pentru ca avand in vedere numarul de oameni implicati in sistem, trebuie luata o decizie in consens", a spus Funeriu, aflat la Parlament.


Ministrul a subliniat ca in inregistrarile difuzate recent de televiziuni, in care era surpins discutand cu parlamentari ai PD-L posibilitatea modificarii structurii anului scolar, doar a luat o pozitie fata de o serie de solutii deja enuntate de diversi oameni politici.

"Daca privim lucrurile asa cum au fost spuse si nu neaparat inregistrari facute pe sub banci si date partial pe diferite televiziuni, ministerul nu are la ora actuala o pozitie intr-un sens sau altul. (...) Si acea inregistrare, daca o ascultati atent, veti vedea ca am raspuns intrebarilor unor deputati care mi-au cerut sa iau o pozitie fata de lucrurile care au fost vehiculate in spatiul public", a explicat Daniel Funeriu.

Intr-o inregistrare difuzata de media audio-vizuale, Daniel Funeriu enunta, in fata unor parlamentari PD-L, posibilitatea ca vacanta de iarna sa fie marita cu trei saptamani, iar cea de vara sa fie micsorata cu trei saptamani, ministrul considerand ca astfel va fi sprijinita si activitatea de turism din Romania.


Agerpres

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Lumânările lăsate nesupravegheate, pericol de incendiu. Pompierii vor fi la datorie în Noaptea de Înviere!

astăzi, 09:43
5

În Noaptea de Înviere şi de Paşte credincioșii vor aprinde lumânări sau candele în locuinţe. Pentru ca aceste sărbători să fie petrecute fără incidente, Inspectoratul...

Astăzi este (și) ziua salvatorilor din întreaga lume: La mulți ani, bravi pompieri!

astăzi, 08:54
50

Pe 4 mai se sărbătorește Ziua Internațională a Pompierilor. Ei sunt cei care aduc speranță atunci când totul pare pierdut Indiferent de limba pe care o vorbesc, de naționalitate sau de c...

Calendar Ortodox: Sfânta şi Marea Sâmbătă; Sf. Mc. Pelaghia; Sf. Monica, mama Fericitului Augustin

astăzi, 08:17
29

Pelaghia era o fecioară foarte frumoasă, înţeleaptă şi plină de frica lui Dumnezeu, şi însuşi fiul împăratului se logodise cu ea. Auzind sfânta de la creştini de M&ac...