Fratele lui Toni: "Ni s-a spus că a luat un virus din spital"

Fratele lui Toni: "Ni s-a spus că a luat un virus din spital"


www.evz.ro

Fratele lui Toni Tecuceanu - actorul al cărui nume a devenit de o săptămână aproape sinonim cu lupta împotriva virusului gripei noi – n-are linişte. În certificatul de deces pe care Paul Tecuceanu îl are în faţă nu se pomeneşte nimic de virusul A/H1N1. Şi nici de misteriosul virus contractat din cauza aparatelor de ventilaţie de spital, despre care membrii familiei ar fi aflat de la medici cu puţin timp înainte de tragedie. Un virus extrem de puternic, care făcea faţă celor mai puternice medicamente din lume, care face ravagii inclusiv în spitale din ţări dezvoltate.

Nepotrivirile nu se opresc aici: "Dubios este că, în toată perioada internării, ni s-a spus că avea virusul în organism de opt zile. Profesorul Adrian Streinu-Cercel a ieşit pe toate posturile de televiziune şi a spus că era de trei zile". Apoi, Paul aduce vorba despre primele două rezultate ale testelor, care ieşiseră negative.

Mediatizarea creată în jurul vaccinului împotriva A/H1N1 devine, în acest context, una dubioasă, consideră Paul. "Mi-e teamă – având în vedere toate întrebările pe care mi le pun -, să nu fie vorba şi de o manipulare. Nu am dovezi în sensul ăsta, în afară de acest act şi de cele spuse din spital. Siguranţa cu care domnul Streinu-Cercel a spus: "Toni Tecuceanu a fost bolnav de gripă porcină" nu se regăseşte în acest act, în ce este trecut aici. Este un mare semn de întrebare pentru mine. În plus, nu s-a zis nimic de virusul luat din spital", concluzionează Paul Tecuceanu. El, unul, nu s-a vaccinat şi nici n-are de gând s-o facă, dar consideră că fiecare trebuie să decidă pentru el.

Medicul legist: "Vom da un buletin final"

Şeful secţiei anatomo-patologie de la Spitalul Colentina, unde i s-a făcut necropsia lui Toni Tecuceanu, spune că nu era obligatoriu să se scrie în certificatul constatator de deces şi faptul că pacientul a avut virusul A/H1N1. "În momentul în care se face necropsia virusul nu se vede, se văd complicaţiile care pot fi secundare şi altor afecţiuni. Tot ceea ce am prelevat se procesează, iar la final vom da un buletin în care corelăm toate datele, cele de hematologie, biochimie, culturi de sânge etc", explică prof. dr. Florica Stăniceanu. Medicul adaugă însă "că există însă un test pozitiv pentru gripa A/H1N1 făcut la Institutul Cantacuzino". 

Alţi experţi spun că, în mod normal, medicul legist care a efectuat necropsia ar fi trebuit să tracă în certificatul constatator al decesului prezenţa viruslui A/H1N1, dacă rezultatele testelor virusologice erau finalizate la data morţii acestuia. "Când ai germenele îl treci, când nu îl ai consemnezi doar leziunile făcute de acesta", a explicat medicul legist Alexandru Gheorghe. Specialistul menţionează şi faptul că medicii legişti nu detectează direct prezenţa virusului prin analize anatomo-patologice, ci pot constata doar leziunile provocate de virus organelor interne. "Se văd leziunile plămânului, dar nu poţi să ştii ce virus le-a provocat. Testele virusologice ne vin de la spitalele de boli infecţioase", lămureşte legistul.

În ceea ce priveşte faptul că virusul gripei noi nu iese din prima la analize, medicii spun că acest lucru este normal. "Depinde unde este localizat virusul, cum se face prelevarea problelor şi ce cantitate de virus există în organism", spune prof. dr. Marian Neguţ, de la UMF Carol Davila". În cazul actorului Toni Tecuceanu explicaţia ar fi că virusul a fost localizat în plămâni şi abia apoi a urcat către bronhii şi trahee, de unde prelevarea de probe se face mai uşor. "Sediul virusului a fost iniţial în aleveolele pulmonare şi apoi este posibil să fi urcat către bronhii şi trahee. Până a urcat virusul acolo rezultatele au ieşit negative", precizează medicul Marian Neguţ.

 

 

 

evz.ro

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Post vacant într-o parohie din Botoșani, se caută preot pentru 230 de familii!

astăzi, 12:42
107

Mitropolia Moldovei și Bucovinei a actualizat, pe 3 mai 2024, lista cu parohiile vacante pentru care pot opta pentru transfer doar preoții din cadrul Eparhiei Iașilor care întrunesc condiții...

Focul pus cu intenție a distrus tone de furaje, pompierii au reușit să salveze casa și animalele!

astăzi, 10:52
207

Pompierii botoșăneni au fost la datorie 24 de ore din 24 pentru intervenția imediată la solicitările cetățenilor și gestionarea optimă a situațiilor de urgență, produse la nivel local....

Cuvintele inspiraționale ale unui profesor din Botoșani către elevul său olimpic: ”În clipele când îți scriu aceste rânduri…” (Foto)

astăzi, 09:35
665

Or Botoșanii dispun de o bogăție uriașă. Începând cu cele mai importante colegii și terminând cu ultimul cătun al județului, găsim profesori dedicați, dispuși să ofere ma...