FOTO&VIDEO: Ziua Armatei Române, omagiată de sute de botoșăneni

FOTO&VIDEO: Ziua Armatei Române, omagiată de sute de botoșăneni

Garnizoana Botoşani, în colaborare cu Instituţia Prefectului – Judeţul Botoşani, structurile subordonate Ministerului Afacerilor Interne, Poliţia Locală Botoşani, Primăria municipiului Botoşani şi Şcoala Populară de Arte „George Enescu” Botoşani, au organizat, vineri, manifestări stradale cu prilejul Zilei Armatei României. Sute de botoșăneni au sărbătorit în stradă oamenii care au asigurat și asigură securitatea statului.

Şirul de evenimentea debutat joi, cu un simpozion desfășurat la Cercul Militar Judeţean, de la ora 12:00, pe tema: „Armata: trecut, prezent, viitor”.

Ceremonialul militar de astăzi a început cu depuneri de coroane la Monumentul „General Gheorghe Avramescu”, din Piaţa cu acelaşi nume, începând cu ora 10:15.

La ora 11:00, la Monumentul Eroilor Botoşăneni din cel de-al Doilea Război Mondial, prefectul Dan Şlincu, însoţit de comandantul Garnizoanei Botoşani, a trecut în revistă garda de onoare. S-a oficiat, apoi, un scurt ritual religios, în acordurile „Imnului Eroilor”.

Ceremonialul militar, s-a încheiat cu defilarea gărzii de onoare.

Pentru buna desfăşurare a evenimentului, traficul rutier a fost restricţionat în zona Monumentului Eroilor Botoşăneni din cel de-al Doilea Război Mondial, respectiv în intersecţia dintre Strada Cuza Vodă şi Calea Naţională, precum şi pe străzile adiacente monumentului pe parcursul derulării ceremonialului. Inspectoratul Juudeţean de Jandarmi (IJJ) a asigurat ordinea şi siguranţa publică.

Sărbătorirea Zilei Armatei României a fost stipulată prin Decretul nr. 381 din 1 octombrie 1959.

(Foto și video: Ionuț IOSUB)

 
















 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Ciolacu face lămuriri după gafa de la Timișoara în care a jignit moldovenii. „Sunt moldovean așa cum sunt ardelean, bănățean, oltean sau bucovinean.”

astăzi, 20:13
217

Marcel Ciolacu a revenit cu lămuriri după ce a inflamat opinia publică atunci când a afirmat că se simte jignit dacă e făcut „moldovean“, el fiind din Buzău. Asociația Mișca...

Opt tineri viitori jandarmi au finalizat primul stagiu de practică la IJJ Botoșani! (foto)

astăzi, 19:43
360

Ștefan, David, Iulian, Marcel, Alin, Andrei, Octavian și Antonio, elevi ai Școlii Militare de Subofițeri Jandarmi ,,Petru Rareș" din Fălticeni, au terminat, vineri, primul lor stagiu de pra...

Complice la furt, băgat în închisoare pentru aproape 3 ani!

astăzi, 19:17
120

În cursul zilei de joi, polițiștii din Gura Humorului au fost înștiințați despre emiterea mandatului pedepsei cu închisoarea privind pe un bărbat de 43 ani, domiciliat în...