Cei doi soţi au înfiinţat, în 2014, o firmă, însă la un an au divorţat. Soţia, care avea calitatea de administrator în cadrul societăţii, a vrut să se retragă din firmă şi l-a notificat pe fostul soţ pe cale oficială, dându-şi demisia, încercând în acelaşi timp să convoace Adunarea Generală a Asociaţilor pentru a lua act de retragerea sa, însă nu a reuşit nimic prin aceste demersuri. A depus şi la Oficiul Registrului Comerţului o cerere de radiere, însă nu s-a dat curs solicitării.
A obţinut în instanţă, în urma unui proces, retragerea din societate în calitate de asociat, dar a fost nevoită să deschidă o a doua acţiune pentru retragerea din funcţia de administrator. Ea a susţinut că nu s-a ocupat niciodată de problemele acestei afaceri, fiind doar scriptic implicată.
În faţa judecătorilor a solicitat obligarea ONRC de pe lângă Tribunalul Botoşani la radierea menţiunilor referitoare la calitatea sa de administrator.
În urma analizării probelor, judecătorii au constatat că încetarea funcției de administrator prin renunțarea ori demisia se bazează pe principiul libertății de voință a persoanei administratorului, precum și pe acela al simetriei, fiind firesc ca renunțarea să constituie privilegiul absolut al administratorului, așa cum revocarea este privilegiul exclusiv al societății comerciale.
Pe de altă parte, pentru ca ONRC să poată radia reclamanta din funcția de administrator are nevoie de o hotărâre a adunării generale a asociaților.
„Reclamanta, în cazul în care Adunarea generală a asociaților refuză să ia act de demisia sa, sau în cazul în care Adunarea generală a asociaților nu s-a întrunit, deși a fost legal convocată, se poate adresa instanței pentru ca aceasta să dispună constatarea încetării mandatului de administrator prin demisia dată. Or, în condițiile în care la dosar nu există nici o probă că adunarea generală a asociaților a fost convocată, deși reclamanta invocă faptul că a solicitat convocarea Adunării Generale a Asociaților pentru a lua act de retragerea sa din societate și din funcția de administrator, instanța apreciază că cererea reclamantei este nefondată și o va respinge ca atare”, a decis instanţa.