Fosta sotie a lui Sabin Balasa tine cu dintii de panzele artistului!

Fosta sotie a lui Sabin Balasa tine cu dintii de panzele artistului!

 Sabin Balasa a incetat din viata in anul 2008  

Ultima sotie a pictorului Sabin Balasa considera ca are, printre altele, si dreptul la o parte dintre tablouri. "Generosi", fiii artistului sustin ca cea care le-a fost mama vitrega ar trebui sa se multumesca si cu 50.000 de euro.

Sansele unei tranzactii parafate chiar in fata judecatorului sunt aproape nule. Si asta pentru ca nici fiii lui Sabin Balasa, nici ultima sotie a pictorului, Melania Iordachescu, nu sunt dispusi sa cedeze.

Matei si Tudor Balasa sustin ca ultima sotie a tatalui lor nu poate pretinde nimic din ceea ce i-a apartinut lui Balasa, cu atat mai putin vreo panza din cele cateva zeci pictate in timpul acestui mariaj.

Totusi, ca si artistul, urmasii acestuia au propus sa plateasca suma de 50.000 de euro, pentru a incheia partajul, insa, cea de care artistul a divortat cu putin inainte de a muri crede ca suma este mult prea mica.

Daca, in fata instantei, Melania Iordachescu a sustinut ca pretinde la randul ei panze semnate de regretatul artist, in afara salii de judecata, ultima sotie a lui Sabin Balasa a refuzat sa spuna de ce crede ca i se cuvin o parte dintre lucrarile atat de valoroase.

Oricum, insistenta celei de care Sabin Balasa a divortat acum un an a facut ca magistratul care judeca partajul sa suspende dosarul pana cand Tribunalul Bucuresti va lua o decizie in privinta drepturilor de autor asupra intregii opere semnate de Balasa.

 Asadar, atentia tuturor se indreapta spre acest nou proces deschis de curand de mezinul Matei Balasa si care, sustin cunoscatorii, ar fi doar o formalitate. Nimeni nu poate pune la indoiala ca panzele lui Sabin Balasa ar putea apartine altcuiva.

Pe de alta parte, potrivit Codului familiei din Romania, creatiile artistice nu pot fi impartite de autori cu sotii sau sotiile lor.

Sursa: Pro TV

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Furnizarea apei se va relua în Dorohoi astăzi, începând cu ora 10:00

astăzi, 08:37
48

Reprezentanții societății de apă Nova Apaserv fac precizarea că, din cauza complexității lucrării de remediere a avariei din zona Cervicești Deal de pe conducta de transport a apei tratate DN...

Calendar Ortodox: Sf. Cuv. Maria Egipteanca; Sf. Mc. Gherontie; Sf. Cuv. Varsanufie de la Optina (Pomenirea morților)

astăzi, 08:33
33

Cuvioasa Maria s-a născut în Egipt şi încă de la 12 ani a plecat din casa părinţilor ei şi s-a dus în Alexandria. Fiind tânără şi frumoasă, a căzut într-o at&a...

Vacanța de Paște începe într-o săptămână. Elevii și profesorii au 12 zile libere, până pe 19 aprilie când revin la cursuri în ultimul modul de învățare

Vineri, 31 Martie 2023
248

Mai sunt 7 zile până la vacanța de Paști din anul școlar 2022-2023. Elevii și profesorii încep vacanța de vineri, 7 aprilie, o parte sărbătoresc Paștele catolic pe 9 aprilie, iar ...