Fosta sotie a lui Sabin Balasa tine cu dintii de panzele artistului!

Fosta sotie a lui Sabin Balasa tine cu dintii de panzele artistului!

 Sabin Balasa a incetat din viata in anul 2008  

Ultima sotie a pictorului Sabin Balasa considera ca are, printre altele, si dreptul la o parte dintre tablouri. "Generosi", fiii artistului sustin ca cea care le-a fost mama vitrega ar trebui sa se multumesca si cu 50.000 de euro.

Sansele unei tranzactii parafate chiar in fata judecatorului sunt aproape nule. Si asta pentru ca nici fiii lui Sabin Balasa, nici ultima sotie a pictorului, Melania Iordachescu, nu sunt dispusi sa cedeze.

Matei si Tudor Balasa sustin ca ultima sotie a tatalui lor nu poate pretinde nimic din ceea ce i-a apartinut lui Balasa, cu atat mai putin vreo panza din cele cateva zeci pictate in timpul acestui mariaj.

Totusi, ca si artistul, urmasii acestuia au propus sa plateasca suma de 50.000 de euro, pentru a incheia partajul, insa, cea de care artistul a divortat cu putin inainte de a muri crede ca suma este mult prea mica.

Daca, in fata instantei, Melania Iordachescu a sustinut ca pretinde la randul ei panze semnate de regretatul artist, in afara salii de judecata, ultima sotie a lui Sabin Balasa a refuzat sa spuna de ce crede ca i se cuvin o parte dintre lucrarile atat de valoroase.

Oricum, insistenta celei de care Sabin Balasa a divortat acum un an a facut ca magistratul care judeca partajul sa suspende dosarul pana cand Tribunalul Bucuresti va lua o decizie in privinta drepturilor de autor asupra intregii opere semnate de Balasa.

 Asadar, atentia tuturor se indreapta spre acest nou proces deschis de curand de mezinul Matei Balasa si care, sustin cunoscatorii, ar fi doar o formalitate. Nimeni nu poate pune la indoiala ca panzele lui Sabin Balasa ar putea apartine altcuiva.

Pe de alta parte, potrivit Codului familiei din Romania, creatiile artistice nu pot fi impartite de autori cu sotii sau sotiile lor.

Sursa: Pro TV

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Invitație la Botoșani: ”Opt destinații fascinante de vizitat” (Video)

Sâmbătă, 24 Februarie 2024
453

”Hai la Botoșani”, este mesajul revistei România Info Magazin, cu titlul ”Opt destinații fascinante de vizitat”.Descoperă frumusețea și diversitatea culturală a...

Mihai Dimian vrea să facă din USV ”universitatea comunității din cel puțin trei județe: Suceava, Botoșani și Neamț”

Sâmbătă, 24 Februarie 2024
223

Noul rector al Universității ”Ștefan cel Mare” Suceava susține că relațiile sale cu autoritățile sunt foarte bune.Întrebat despre acest lucru în cadrul unei interve...

La mulți ani, Ana Maria Dragut! Handbalista din Botoșani care joacă în echipa României

Sâmbătă, 24 Februarie 2024
594

Ana Maria Dragut a început să joace handbal la Școala nr. 2 din Darabani, cu profesorul Valentin Dascălu. Din clasa a VIII-a a fost înscrisă printre sportivii Liceului cu Program Sport...