Fost poliţist de frontieră, condamnat la închisoare cu suspendare pentru complicitate la contrabandă cu ţigări!

Fost poliţist de frontieră, condamnat la închisoare cu suspendare pentru complicitate la contrabandă cu ţigări!
Un fost poliţist de frontieră, care făcea parte dintr-o reţea de contrabandişti de ţigări, a fost condamnat de magistraţii Tribunalului Botoşani la doi ani de închisoare cu suspendare.

Marius Marian Ciobanu, fost agent la Sectorul Poliţie de Frontieră Rădăuţi Prut, a fost trimis în judecată, alături de alţi trei inculpaţi, de procurorii Biroului Teritorial Botoşani al Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism, fostul poliţist de frontieră fiind judecat pentru aderarea la un grup infracţional organizat şi complicitatea la contrabandă.

Ciobanu le spunea contrabandiştilor  cum şi pe unde pot să treacă ţigările peste frontieră fără să fie prinşi de patrulele de pe graniţă. Pentru fiecare pont el primea câte 1.000 de euro.

Marius Marian Ciobanu lucra din 2008 în cadrul Sectorului Poliţiei de Frontieră Rădăuţi Prut. Timp de un an de zile el a fost filat de către serviciile de informaţii  ale MAI, existând informaţii că face parte dintr-o reţea de traficanţi de ţigări care acţionează pe teritoriile României şi Republicii Moldova.

"Condamnă pe inculpatul C.M.M., pentru săvârşirea infracţiunilor de: - aderare la un grup infracţional organizat (…) la pedeapsa de 2 ani închisoare şi 1 an interzicerea drepturilor prev. de art. 64 lit. a teza II, lit. b Cod penal; - complicitate la contrabandă, (…) la pedeapsa de 2 ani închisoare şi 1 an interzicerea drepturilor prev. de art. 64 lit. a teza II, lit. b Cod penal. În temeiul art. 33 lit. a, 34 Cod penal, aplică inculpatului pedeapsa cea mai grea de 2 ani închisoare şi 1 an interzicerea drepturilor prev. de art. 64 lit. a teza II, lit. b Cod penal. Face în cauză aplicarea art. 71 şi art. 64 lit. a teza II, lit. b Cod penal. În temeiul art. 81, 82 şi art. 71 alin. 5 Cod penal, suspendă condiţionat executarea pedepsei principale şi a celei accesorii pe o durată de 4 ani, atrăgând atenţia inculpatului asupra dispoziţiilor art. 83 Cod penal. Deduce din pedeapsa de executat durata reţinerii şi arestării preventive de la 30 noiembrie 2010 la 24 decembrie 2010", se arată pe site-ul Tribunalului Botoşani.
 

 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Violeta a plecat de acasă, sunați la 112 dacă ați văzut-o!

astăzi, 18:04
498

Polițiștii botoșăneni efectuează verificări pentru localizarea unei femei de 46 de ani, din comuna Vlădeni, sat Brehuiești, care astăzi a părăsit domiciliul fără a anunța familia și nic...

Reacția lui Bogdan Andone, după remiza din play-out cu FC Voluntari: „Am jucat cu sabia deasupra capului”

astăzi, 17:52
269

FC Botoșani a remizat cu FC Voluntari, scor 0-0, în etapa a 8-a a play-out-ului SuperLigii.Ce a spus Bogdan Andone, după meciul cu FC VoluntariLa finalul meciului cu FC Voluntari, Bogd...

Amenzi de 12.000 de lei aplicate de jandarmi în minivacanța de 1 Mai, botoșăneni prinși cu droguri de risc!

astăzi, 17:14
74

În minivacanța de 1 Mai, efectivele Inspectoratului de Jandarmi Județean (IJJ) din Botoșani au acționat preponderent în vederea prevenirii faptelor de tulburare a ordinii și liniștii...