Focuri de armă pentru prinderea unor contrabandiști de țigări

Focuri de armă pentru prinderea unor contrabandiști de țigări

Poliţiştii de frontieră botoşăneni au depistat, în cadrul unei acţiuni organizate în zona de competenţă, 108.000 ţigarete de diferite mărci, care urmau să ajungă pe piaţa neagră din România.

Pentru reţinerea persoanelor implicate a fost folosit armamentul din dotare. În data de 15 ianuarie, în jurul orei 11.00, poliţişti din cadrul Serviciului Teritorial al Poliţiei de Frontieră Botoşani au organizat, în zona de competenţă, o acţiune pe linia combaterii contrabandei cu ţigări, la care au participat şi poliţişti de frontieră din cadrul Sectorului Poliţiei de Frontieră Româneşti. În localitatea de frontieră Silişcani, poliţiştii de frontieră au efectuat semnalul regulamentar de oprire pentru un autoturism marca Audi A6 Allroad, înmatriculat în România. Conducătorul autoturismului nu a oprit la semnalele regulamentare efectuate de către polițiști şi a continuat deplasarea cu viteză către localitatea Botoşani. Poliţiştii de frontieră au pornit imediat în urmărirea autoturismului, folosind semnalele acustice şi luminoase de la autospeciala de serviciu, iar după aproximativ trei kilometri, în apropiere de localitatea Victoria, conducătorul autoturismului Audi a pierdut controlul volanului, acroşând un autoturism care se deplasa regulamentar în acelaşi sens. Atât conducătorul auto, un bărbat în vârstă de 37 ani, cât şi pasagerul, un bărbat în vârstă de 48 ani, au abandonat autoturismul, alergând spre zona adiacentă comunicaţiei, iar în autoturismul abandonat au putut fi observate mai multe colete ce conţineau ţigarete.  Pentru reţinerea celor doi bărbaţi, poliţiştii de frontieră au folosit armamentul din dotare, fiind trase două focuri de armă în plan vertical, fără a rezulta victime sau pagube materiale. 

Autoturismul şi persoanele reţinute au fost conduse la sediul instituţiei, unde în urma inventarierii coletelor au fost descoperite 108.000 ţigarete (5.400 pachete de ţigări). Cei doi bărbaţi au declarat că au preluat autoturismul încărcat cu ţigarete provenite din contrabandă de la un concetăţean, urmând a-l transporta până în localitatea Botoşani, contra unei sume de bani. În cauză, poliţiştii de frontieră efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunii de contrabandă, în vederea depistării şi identificării tuturor persoanelor implicate, la finalizare urmând a fi luate măsurile legale ce se impun. Împotriva celor doi bărbaţi a fost dispusă măsura reţinerii în arest pentru 24 de ore, iar autoturismul folosit în activitatea de contrabandă, în valoare de peste 24.000 lei, a fost indisponibilizat.
 

 

Spune-ne opinia ta