FLUTUR: "Dispar cateva posturi de directori. Se intampla altceva, pleaca doctori acasa, pleaca asistentii acasa?"

FLUTUR: "Dispar cateva posturi de directori. Se intampla altceva, pleaca doctori acasa, pleaca asistentii acasa?"

 Catalin Flutur, primarul municipiului Botosani  

Primarul Catalin Flutur este de parere ca masura comasarii anumitor spitale din judet si transformarea acestora in sectii ale Spitalului Judetean Mavromati este o masura care vine in sprijinul celei mai mari unitati spitalicesti din judet, in conditiile in care pentru a putea obtine acreditarea Spitalul Judetean are nevoie de sectii de pediatrie, maternitate si pneumoftiziologie.

Edilul municipiului sustine ca oricum in judetul Botosani, raportat la numarul de locuitori, numarul spitalelor este mult prea mare, facand comparatie cu alte judete, care au un numar dublu de locuitori, dar spitale mult mai putine.

"Ceea ce s-a publicat pe acel site si ce a spus ministrul Sanatatii este o gandire, nu este transpusa in niciun fel, in nicio Hotarare de Guvern, probabil o gandire care a si fost expusa de ministru special pentru a genera niste discutii, nu cred ca aceea va fi forma finala. Eu am mai spus, un judet cu 454.000 de locuitori avea 12 spitale, judete cu peste 800.000 de locuitori aveau 5 sau 6 spitale, inca dinainte de a trece la administratiile publice locale. Mie mi se pare fix acelasi lucru, sa administreze Consiliul Judetean sapte sau opt spitale, ori sa administreze doua, daca toate celelalte sunt inglobate intr-un singur spital, e fix acelasi lucru. Ba din contra, eu as avea probabil mai putini bani de dat undeva", a declarat primarul Catalin Flutur.

Potrivit propunerii Ministerului Sanatatii, Consiliul Local ar urma sa scape de Spitalul de Pneumoftiziologie Botosani, care ar urma sa devina sectie a Spitalului Judetean Mavromati.

Edilul municipiului spune ca nu ar fi nicio problema daca Spitalul TBC ar ramane in continuare in subordinea Consiliului Local. Cat priveste managementul spitalelor, primarul considera ca acesta poate fi unul eficient, mai ales ca se pot inscrie la concurs si firme de management.

"Dispar cateva posturi de directori. Se intampla altceva, pleaca doctori acasa, pleaca asistentii acasa? Daca va uitati pe lege, managementul spitalelor se scoate la concurs si pot sa participe si firme de management spitalicesc, nu trebuie un singur director, poate va castiga managementul o firma, care poate manageria si sapte spitale", a mentionat primarul.
 
O pozitie total opusa o are presedintele Consiliului Judetean, Mihai Tabuleac, care catalogheaza demersul Ministerului Sanatatii ca fiind o "eroare regretabila" si considera ca odata cu comasarea spitalelor managementul va fi unul defectuos.
 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Astăzi este (și) ziua salvatorilor din întreaga lume: La mulți ani, bravi pompieri!

astăzi, 08:54
18

Pe 4 mai se sărbătorește Ziua Internațională a Pompierilor. Ei sunt cei care aduc speranță atunci când totul pare pierdut Indiferent de limba pe care o vorbesc, de naționalitate sau de c...

Calendar Ortodox: Sfânta şi Marea Sâmbătă; Sf. Mc. Pelaghia; Sf. Monica, mama Fericitului Augustin

astăzi, 08:17
17

Pelaghia era o fecioară foarte frumoasă, înţeleaptă şi plină de frica lui Dumnezeu, şi însuşi fiul împăratului se logodise cu ea. Auzind sfânta de la creştini de M&ac...

Cu lumânări aprinse în mâini, la slujba Înmormântării lui Hristos. Bisericile din Botoșani au fost pline în Vinerea Mare! (Foto, Video)

Vineri, 3 Mai 2024
524

Cu lumânări în mâini, ”dar cu inima aprinsă de dragoste”, cu chip smerit și cu decența cuvenită, credincioșii au asistat la una dintre cele mai tulburătoare moment...