FITELE POLITICIENILOR BOTOSANENI!

FITELE POLITICIENILOR BOTOSANENI!

LIVIU RADASANU

Toata tagma politicienilor aclama cu orice prilej ca nu mai pot nici sa doarma de grija solemna a bietului muritor de rand, in conditiile in care unele statistici se incapataneaza sa contureze saracia din Romania.

Zilnic intalnim, cel putin in judetul Botosani, familii cu multi copii care nu au ce manca, nu au haine, nu au un loc de munca, tineri debusolati care s-au saturat de logoreele politicienilor, oameni care asteapta cu nerabdare alegerile pentru ca doar atunci isi mai amintesc de ei politicienii catadicsind sa descalece in colbul ulitelor ticsite de nevoiasi.

Pornind de la aceste considerente am incercat sa aflam cat de pretentiosi sunt politicienii judetului nostru in materie de vestimentatie si cat de rafinate le sunt preferintele culinare.

Haine de soc si aripioare chinezesti

Liviu Radasanu, tanarul jurist devenit presedinte al PLD Botosani, iar acum sef la Protectia Copilului este indragostit cel mai mult de culoarea si sigla partidului. Radasanu purta la conferintele partidului o cravata inscriptionata PLD, asa cum numai defunctii si de mult uitatii membrii ai Partidului Moldovenilor sau cei ai PUR - ului sarcofagiat mai procedau.

Mai mult chiar, pentru ca nu este egoist, Liviu Radasanu vroia sa procure mai multe astfel de cravate si pentru ceilalti membrii marcanti ai PLD.  Dupa cum a spus fostul presedintele PLD, cand nu poarta cravata cu inscriptia PLD inseamna ca nu este activ PLD.

Eu imi cumpar costumele de la Sock (in pronuntia politicianului - soc, n.r.). Numai de acolo ma aprovizionez. Modelul costumelor de aici mi se potriveste cel mai bine. Ultimele patru, cinci costume le am de acolo. Nu sunt scumpe. Un costum la magazinul asta ajunge la vreo doua, trei milioane de lei vechi. Cravata o port doar cand sunt activ PLD. Cravata am primit-o cadou de la colegul meu Marius Spanu de la Iasi. Dar se produc undeva la Bucuresti, se inscriptioneaza si o sa aducem si noi in filiala. Pantofii ii cumpar de la un magazin din Suceava, a spus Radasanu.

Tot el a marturisit ca tine un regim alimentar bazat preponderent pe carne de porc.

Cel mai mult imi place carnea de porc, recunosc. Carnea de porc si legumele sunt preferintele mele culinare. Din bucataria traditionala romaneasca imi plac sarmalutele in foi de vita. Cand ies peste granita, de obicei mananc mancaruri chinezesti. Din bucataria chinezeasca imi plac aripioarele de pasare sau de rata, ce au ei, cu sosuri picante si orez. Si reusesc sa folosesc si betisoarele chinezesti, a marturisit Liviu Radasanu.

Brandul nu face trendul

Liberalul Relu Tarzioru, primarul orasului Saveni, nu are niciun fel de preferinte vestimentare. Tarzioru s-a declarat un om ca toti savinenii care l-au facut edil local si, prin urmare, din respect pentru ei, se imbraca la fel ca ei.

In general sunt omul care cand ii place ceva cu adevarat, cumpara. Pe bune. Adica daca intru intr-un magazin si gasesc un costum care-mi place, care mi se potriveste, il cumpar. Chiar nu conteaza marca si producatorul. Eu nu ma imbrac cu brandul, eu ma imbrac cu costumul. Si atunci poate sa fie de Botosani sau Versace, sau poate sa fie orice alt costum. Important este sa-mi placa mie. Ca viceprimar as putea sa ma imbrac ca un model, dar nu fac asa. Cu siguranta imi place sa ma imbrac cu decenta cand vin la munca, din respect pentru cei din jur. Cand am de facut teren, ma imbrac sport sau intr-un costum lejer. Dar si atunci ma imbrac decent si frumos pentru ca omul care intra in contact cu mine sa se simta respectat in egala masura, a explicat Relu Tarzioru.

Desi este si politician in acelasi timp, iar eticheta ii impune sa se imbrace elegant, Relu nu are alocat un anumit buget doar pentru innoirea garderobei proprii.

Nu aloc un buget pentru haine. Nu m-am gandit la asta. Nu sunt o persoana chiar atat de insemnata incat sa tin asa de mult la eticheta. Daca altadata eram mai extravagant, daca intram si ieseam din localuri, era totul la voia intamplarii, acum, din respect pentru toti cetatenii, mi-am schimbat foarte mult atitudinea. Daca eu as gresi din punctul asta de vedere i-as jigni pe cei care au crezut in mine, cred sau vor crede, a mai spus Tarzioru.

La categoria preferinte culinare, primarul Relu stie sigur ce vrea.

Acolo pe unde merg, imi place sa spun ca vreau sa mananc ca la mama acasa. Imi plac preparatele moldovenesti, sarmalutele cu mamaliga, mancarurile care sunt cu adevarat ale noastre. Nu m-am dat la fructe de mare sau nu stiu ce pentru ca am o anumita functie. Nu-mi place sa incerc alte bucatarii, a parut hotarat liberalul Tarzioru.

ARTICOL COMPLET IN FRONTUL MOLDOVENILOR

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Biblioteca Județeană „Mihai Eminescu“ Botoșani organizează concurs de creație literară! (foto)

Friday, 27 September 2024

Lucrările pot fi trimise pe adresa de e-mail: lecturabjme@gmail.com sau pot fi depuse la Sala de Lectură a Bibiotecii, sediul central din Calea Națională, nr. 64. Termenul limită de predare es...

Elevii unei școli din Botoșani învață despre leadership și educație financiară la Târgul anotimpurilor! (foto)

Friday, 27 September 2024

"It takes a village to raise a child" spune un proverb și asta au reușit educatorii, învățătorii și profesorii Școlii Gimnaziale „Sfânta Maria” din Botoșani: ...

Eveniment de excepție marca BIZZ CLUB Botoșani (foto)

Friday, 27 September 2024

Pe 25 septembrie 2024, Hotelul Rapsodia din Botoșani a fost gazda workshop-ului „Vânzări cu IMPACT: Convinge Creierul Instinctual să spună DA”, susținut de Răzvan Curcubătă, ...