Firmele patronului magazinelor "Fidelio" se intrec in refuzuri la plata!

Firmele patronului magazinelor "Fidelio" se intrec in refuzuri la plata!

   www.antitepari.ro

Societatea Danilux a înregistrat în numai o săptămână refuzuri la plată de peste un milion RON!

SC Danilux SRL BotoÅŸani a fost înfiinÅ£ată în anul 2000 ÅŸi îl are ca unic asociat ÅŸi administrator pe Mihai-Daniel Mihăilă (născut la data de 31 august 1973, în BotoÅŸani), fiind firma care deÅ£ine reÅ£eaua de magazine Fidelio.

În ultima săptămână a lunii mai 2009, societatea botoşăneană a început să nu-ÅŸi mai onoreze obligaÅ£iile de plată asumate prin emiterea de Bilete la Ordin, astfel că, pe 25 mai 2009, "a primit botezul" Centralei Incidentelor de Plăţi (CIP).

Până la sfârÅŸitul săptămânii au mai fost consemnate încă 6 refuzuri la plată (incidente majore), dar - chiar dacă numărul acestor refuzuri este redus - suma refuzată la plată este impresionantă: 1.064.840 RON.

Altfel spus, refuzul mediu la plată a fost de peste 1,5 miliarde lei vechi per Bilet la Ordin.

Mai grav este faptul că Danilux nu este singura firmă din portofoliul lui Mihai-Daniel Mihăilă care îÅŸi "faultează" furnizorii. Astfel, Euro Nutrition, firmă la care Mihăilă deÅ£ine 99,99% din capitalul social, a început să "marcheze" refuzuri la plată din aprilie 2009, la finalul lunii mai ajungând la un total sumă refuzată de peste 4 miliarde lei vechi.

Mult mai "generoasă" în refuzuri la plată este Euro Business BotoÅŸani (societate la care Mihai-Daniel Mihăilă are 84,5% din părÅ£ile sociale, iar Daniela Mihăilă - 15,5%), care a făcut cunoÅŸtinţă cu CIP la finalul lunii martie 2009, iar până la 1 iunie 2009 a adunat 85 de incidente majore ÅŸi 4 minore, suma totală refuzată la plată apropiindu-se de 30 miliarde lei vechi (2.997.947,24 RON).

La această firmă, administrator figurează Daniela Mihăilă (născută la data de 23 octombrie 1978). Cu performanÅ£e mai modeste se prezintă ÅŸi "sora mai mică", societatea Euro Business Construct, care pe 1 iunie 2009 a înregistrat al 11-lea incident major cu Bilet la Ordin, suma totală refuzată la plată în cazul acestor 11 incidente fiind de 221.487,97 RON.

În schimb, această societate figurează la Registrul ComerÅ£ului cu "sediu expirat", precum ÅŸi cu bilanÅ£ul aferent anilor 2006 ÅŸi 2007 nedepus, situaÅ£ie care, în mod normal, ar trebui să ducă la iniÅ£ierea procedurii de dizolvare.

Numai că la Registrul ComerÅ£ului BotoÅŸani nu s-a auzit de această prevedere legală, în judeÅ£ existând firme care nu au depus bilanÅ£ul chiar ÅŸi 4 ani!

Trecând în revistă incidentele de plată menÅ£ionate ÅŸi chiar sărind peste "amănuntul" existenÅ£ei unor obligaÅ£ii restante la bugetele de stat, se poate observa că problemele financiare ale firmelor din portofoliul celor doi Mihăilă sunt destul de serioase. În plus, faptul că în 2008 au înfiinÅ£at o nouă societate (Fidelio) ar putea fi un semnal că pentru celelalte firme "din dotare" s-a pregatit deja câte un lacăt...

Sursa: www.antitepari.ro

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Polițiștii botoșăneni au adus bucurie unor familii în preajma sărbătorilor pascale! (Foto, video)

astăzi, 09:11
51

Înaintea sărbătorilor pascale, poliÈ›iÈ™tii botoșăneni au avut o întâlnire specială cu o parte dintre copiii pe care i-au cunoscut în cadrul activităților profesionale È...

Calendar ortodox: Astăzi, în Sfânta şi Marea Vineri (Zi aliturgică. Denia Prohodului Domnului), îl cinstim pe Sf. Cuv. Irodion de la Lainici (Slujba lui se va săvârși marți, a treia zi de Paști)

astăzi, 08:11
51

 Cu multă dorire în suflet pentru viaÅ£a monahală, la vârsta de 22 de ani a intrat în monahism la Mănăstirea Cernica, o adevărată ÅŸcoală isihastă. Aici, tânărul ...

O nouă lege destinată părinților singuri a fost adoptată de Camera Deputaților. Ce beneficii aduce!

Joi, 2 Mai 2024
309

Proiectul de lege care propune eliminarea obligaÈ›iei părinÈ›ilor singuri de a lucra în ture de noapte È™i precizează că aceÈ™tia pot lucra doar dacă îÈ™i doresc a fost votat favorabil...