Fiica nelegitimă a lui Adrian Păunescu vrea numele şi averea

Fiica nelegitimă a lui Adrian Păunescu vrea numele şi averea

   Libertatea

Fiica nelegitimă a poetului Adrian Păunescu, grefiera Andreea-Mihaela Bîrlea, le-a cerut, ieri, judecătorilor de la sectorul 1 din Capitală, să-i permită să poarte numele maestrului şi să constate că şi ea este moştenitor al averii lăsate de acesta.
 
Încă de la primele ore ale dimineţii, grefiera Andreea Bîrlea a ajuns la Judecătoria sectorului 1 din Capitală, însoţită de un avocat. După aproape două ore - timp în care nu s-a dezlipit de pe o băncuţă din sala de judecată -, femeia, în vârstă de 43 de ani, a depus la dosarul de paternitate mai multe documente, în care cere, printre altele, ca magistraţii să constate că tatăl său nu este Nicolae Bîrlea - aşa cum apare în actele sale de indentitate, ci poetul Adrian Păunescu, dispărut dintre noi în noiembrie anul trecut.

Spune că mama ei s-a iubit cu poetul

Pe lângă dorinţa grefierei de la Tribunalul Bucureşti ca în actele sale să apară numele de Păunescu, aceasta le-a mai solicitat judecătorilor să constate calitatea ei de moştenitor al amfitrionului Cenaclului Flacăra şi obligarea fraţilor săi Andrei şi Ana-Maria Păunescu, dar şi a mamei lor, Carmen, la plata cheltuielilor de judecată. Andreea Bîrlea a făcut publică relaţia de amor dintre mama ei, Rodica, şi poetul Adrian Păunescu la numai o săptămână de la moartea maestrului.

Fraţii vitregi vor fi audiaţi ca martori

Ieri, în faţa magistraţilor, Andreea-Mihaela Bîrlea a solicitat audierea ca martori şi a altor persoane care îi pot susţine afirmaţiile. Este vorba de fraţii ei vitregi şi de mama acestora, a doua soţie a lui Nicolae Bîrlea. Andreea spune că aceştia pot confirma faptul că, la un moment dat, Bîrlea le-a mărturisit că nu el este tatăl ei natural.


Libertatea.ro

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Bogdan Andone răsuflă ușurat după FC Botoșani – CS Mioveni 1-0: „Băieții merită felicitări pentru că au luptat, au crezut!”

Vineri, 17 Mai 2024
248

Bogdan Andone a avut un discurs exuberant după ce FC Botoșani a învins-o pe CS Mioveni, 1-0, în turul barajului pentru menținerea/promovarea în Superliga.Unicul gol al partide...

FC Botoșani - CS Mioveni 1-0! Victorie uriașă pe Municipal. Sperăm la salvare! (foto, video)

Vineri, 17 Mai 2024
308

FC Botoșani a obținut o victorie mare, în disputa cu CS Mioveni. Elevii lui Bogdan Andone au câștigat cu 1-0 manșa tur a barajului de menținere în Liga 1, după un meci în...

50 de tone de deșeuri arse într-un incendiu într-o localitate din Botoșani, pădure la un pas să fie cuprinsă de flăcări!

Vineri, 17 Mai 2024
243

Aproximativ 50 de tone de deșeuri plastice, menajere și vegetale au ars, în această după-amiază, în localitatea Baranca din comuna Hudești. Puțin a lipsit ca flăcările să nu cupr...