Fiecare scoala va fi pazita de un politist, pentru a combate violenta

Fiecare scoala va fi pazita de un politist, pentru a combate violenta
Ministerul Administratiei si Internelor a anuntat ca fiecare scoala va avea desemnat un politist, care va colabora cu conducerea acesteia pentru prevenirea si combaterea violentei, conform noii strategii de asigurare a masurilor de ordine publica si siguranta in preajma unitatilor de invatamant.

Astfel, potrivit Digi24 citand un comunicat MAI, 10 mii de politisti si 1.600 de jandarmi vor fi alocati in intreaga tara.

Politistul de scoala va face parte dintr-o comisie pentru prevenirea si combaterea violentei in mediul scolar, care se va constitui la nivelul fiecarei unitati scolare, el putand lua legatura cu directorii scolilor si cu responsabilii firmelor de paza, acolo unde acestea exista.

In acelasi timp, Politia si Jandarmeria vor avea o strategie comuna pentru prevenirea riscurilor din jurul scolilor, urmand sa patruleze in zonele respective.

"Politistii si jandarmii vor fi prezenti in zona scolilor si liceelor la momentele intrarii si iesirii de la ore, vor verifica modul cum este asigurata paza interna la scolile care au astfel de sisteme si vor desfasura actiuni preventive, inclusiv aspecte ce tin de siguranta rutiera", a anuntat ministerul, adaugand ca fortele de ordine vor supraveghea si traseele de deplasare a elevilor.

Intrucat multe unitati scolare detin terenuri de sport, care sunt frecventate de un numar mare de copii, se vor efectua patrulari in zona scolilor si cand elevii nu au cursuri.

De asemenea, politistii vor identifica si controla toate unitatile economice din zona adiacenta unitatilor de invatamant, cu privire la respectarea categoriilor de produse care pot fi comercializate minorilor.

O atentie deosebita va fi acordata unitatilor de invatamant din mediul rural, politistii de acolo urmand a avea intalniri atat cu reprezentanti ai scolii, cat si cu parintii si elevii.

 

 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Au plecat la Dorohoi, iar în urma lor a urmat dezastrul: Blocul evacuat, bunuri distruse, mii de lei topiți!

astăzi, 15:49
377

Printr-un apel la 112, pompierii au fost anunțați că iese fum de pe geamurile unui apartament. Se pare că proprietarii au plecat până în municipiul Dorohoi, județul Botoșani, iar &i...

În Duminica Floriilor, PS Nichifor Botoșăneanul va sluji într-o parohie din Botoșani

astăzi, 15:05
140

Duminică, 28 aprilie – Duminica a 6-a din Post (a Floriilor) – Intrarea Domnului în Ierusalim, începând cu ora 7:45, va avea loc resfinţirea bisericii Parohiei Sfâ...

Vine vacanța de 6 zile! Guvernul oferă o zi în plus pentru a face ”punte” între 1 Mai și Paști

astăzi, 13:40
96

Această decizie a fost luată având în vedere importanța religioasă și tradițională a Paștelui Ortodox, care cade în acest an pe 5 mai, aceeași săptămână cu una dint...